Nye bøker i hyllene del III

9. juni 2016

Les del 1 her og del 2 her.

[su_note note_color=”#edede5″]Nevrologen David Perlmutter formidler i denne boka revolusjonerende ny forskning som viser hvor avhengig hjernen vår er av en sunn tarmflora. Han forteller om dramatisk bedring av helsen ved hjelp av enkle kostholdsendringer, nå og da hjulpet av tilleggsbehandling for å gjenoppbygge en sunn tarmhelse.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]En ung mor bestemmer seg for å gå etter pengene for å få kart og terreng til å passe sammen. En hobbyastrofysiker nekter å gi slipp på Fred Hoyle og hans diskrediterte Steady State-teori. En syttenåring ligger med læreren sin og lurer på om hun har anlegg for å bli luksusprostituert. En åtteåring leser om Jostedalsrypa hver kveld. En teaterdiva sliter med oppfølgeren til suksessforestillingen om verdens første it-girl Audrey Munson. Og en farfar havner der hvor ingen bilder henger sammen[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Den ene pluss en er en svært rørende, morsom og fengslende historie om den kjærligheten og vennskapet som kan oppstå under de mest usannsynlige omstendigheter – skrevet av Jojo Moyes, forfatteren bak bestselgeren Et helt halvt år. [/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]David hugsar ikkje kven han er. Ein avisannonse oppfordrar nære og kjende til å skrive brev til han, for å gi han minna tilbake. Ungdomsvenen Jon, ein musikar i ferd med å miste fotfestet – stefaren Arvid, ein prest som ventar på å døy – og ungdomskjærasten Silje, ei snart middelaldrande kvinne som kanskje er på veg bort frå mannen sin – bestemmer seg for å svare. Breva gir dei ein uventa sjanse til å fortelje om sine eigne liv, samtidig som dei sirklar inn Davids historie.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Jonas er en roman av Jens Bjørneboe, utgitt i 1955. Boken har en sammensatt fortelling hentet fra flere ulike miljøer, med vekt på fire ulike biografier som alle til syvende og sist er knyttet sammen, og spenner opp et lerret fra Weimarrepublikkens Tyskland til 1950-tallets Norge.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Hellemyrsfolket er en romansyklus i fire bind av Amalie Skram. Bøkene handler om folket på Hellemyren og er regnet som det mest naturalistiske verket i norsk litteraturhistorie.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Denne boka er stappfull av fullstendig unyttig kunnskap! Visste du for eksempel at homofili er mer vanlig hos flaggermus enn hos noe annet dyr? At det er 49 millioner bobler i en flaske champagne? Eller at det er større sjanse for å bli drept av et esel enn for å dø i flykrasj? Og visste du at en gjennomsnittskvinne bruker leppestift tilsvarende sin egen kroppshøyde på fem år?[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Kjemikaren Unni Eikeseth, kjent som blant anna programleiar frå Newton, gir oss her dei mest spennande og sentrale oppdagingane frå dei siste 150 åra med norsk naturvitskapleg og medisinsk forsking.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]Hvor ble du av, Bernadette er en uforutsigbar og vanvittig lesning om hvor vanskelig det kan være å passe inn i de sosiale rammene. Det er også en rørende fortelling om et misforstått geni og en mor og datters rolle i en absurd verden.[/su_note]

[su_note note_color=”#edede5″]I korte trekk er dette en fengslende og bevegende bok om forfatterens egen historie med angst, og om vitenskapsfolk, tenkere, kunstnere og forfatteres forsøk på forstå hva angst er.[/su_note]

Har du lest noen av dem?

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

16 Comments

 • Paula Iden

  Hellemyrsfolket var veldig gripende, noe å glede deg til. :-)

  9. juni 2016 at 7:03 pm Reply
  • Caroline

   Takk! :D

   9. juni 2016 at 7:18 pm Reply
 • Elena

  Har ikke lest noen av disse. Men nå fikk jeg masse inspirasjon! Hurra!

  9. juni 2016 at 10:03 pm Reply
  • Caroline

   Så bra :)

   10. juni 2016 at 3:03 pm Reply
 • victoria

  Bøker er faen meg en genial oppfinnelse, haha. Jeg elsker å se bøker stablet i bokhyller, i esker, i bokser, hvor enn de kan bli stablet.

  9. juni 2016 at 11:01 pm Reply
  • Caroline

   Yeah!

   10. juni 2016 at 3:08 pm Reply
 • Martine

  Ah.. Ingenting er så herlig som nye bøker!

  9. juni 2016 at 11:57 pm Reply
  • Caroline

   :D

   10. juni 2016 at 3:08 pm Reply
 • Karen Anna

  Yey, her fikk jeg masse boktips! Innsirkling høres sykt spennende ut :D

  10. juni 2016 at 9:27 am Reply
  • Caroline

   Ja!

   10. juni 2016 at 3:09 pm Reply
 • overtenking

  Så mye bra du har skaffet deg! Innsirkling er en av de beste bøkene jeg har lest :)

  10. juni 2016 at 10:32 am Reply
  • Caroline

   Å, gleder meg!

   10. juni 2016 at 3:10 pm Reply
 • Milla

  Oj. Den om angst fikk eg lyst te å lesa.

  // Tusen takk :)

  10. juni 2016 at 11:14 am Reply
  • Caroline

   Den er veldig bra!

   10. juni 2016 at 3:10 pm Reply
 • Susanne

  Har lest “Hvor ble du av…”. Herlig sommerbok! Innsirkling gleder jeg meg veldig til. Noen sammenlikner den med “Alt jeg ikke husker” som jeg nettopp leste og likte godt.

  10. juni 2016 at 9:15 pm Reply
  • Caroline

   Yei, så bra!

   11. juni 2016 at 9:20 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.