Natt til tirsdag

[su_dropcap style=»simple»]A[/su_dropcap]lle skal skrive bøker. De har prosjekter, ambisjoner og lever 2016-livet slik det tydeligvis skal leves. Det er om å gjøre å ha de mest eventyrlige arbeidsplassene. Helst i spennende konsulentfirmaer, kreative engasjementer og i lederstillinger. På steder de kan utfolde seg og skape innhold. Utrette en forskjell, opprette noe nytt og spennende. Tjene gode penger. De er trendy, men likevel særegne. Og de skriver selvfølgelig plettfritt, grammatikken er on fleek. Det er smoothiebowls, rene instagram-kontoer, naturlig sminke, marmorplater, joggetur i Snapchat-storien, rawfood til lunsj og helgeturer til Køben. På Facebook har de gjerne 500 venner, de har stabile forhold og oppdrar barna sine i alle mine favorittkaféer.

Hvem er alle disse menneskene? Og hvordan skal jeg passe inn i alt dette? Jeg har ikke lyst å forholde meg til alt. Kan jeg ikke bare få lov å se «In Treatment» og lese Knausgård i fred? Knausgård er gal, men han er i det minste ærlig. Jeg liker ærlighet, jeg beundrer ærlighet, jeg frykter ærlighet. Eddie Vedder er ærlig.

Society, have mercy on me
I hope you’re not angry if I disagree
Society, crazy indeed
I hope you’re not lonely without me

12 kommentarer om “Natt til tirsdag

  1. Jeg elsker Knausgård. Ble nettopp ferdig med nr.5 i Min Kamp-serien. Det er så bra og ærlig. Og jeg elsker den sangen du har hentet teksten fra. Society, crazy indeed! Du har sikkert sett filmen Into the wild? Så fin da.

    :)

  2. Åh, kjenner meg så godt igjen i det du skriver her. For noen dager siden satt jeg og tenkte tilbake på hvordan ting var før og hvor mye samfunnet har forandret seg… Føler alt og alle har blitt så besatt av en perfekt fasade; på Facebook, på Instagram og på blogger. Alt er jo ikke rosenrødt og jeg savner de som ikke portretterer livene sine som så jævlig perfekte. Jeg vet jo at det er sånn i det virkelige liv, men tar meg selv i å ikke føle meg bra nok allikevel. Det er det verden har blitt til og det er trist.

    Anbefaler denne lille dokumentaren som illustrerer nåtidens Instagram-kultur på en fin og ærlig måte;

  3. Så fint skrevet. Jeg er så enig. Vil ha mer Knausgård-ærlighet, mer fred og ro til å bare være og mindre press på å gjøre alt riktig og pent hele tiden.

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.