Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Skatter på NRK nå

3. april 2016

[su_dropcap style=»simple»]S[/su_dropcap]tatskanalen leverer programmer i en egen klasse, om du spør meg. Jeg har samlet mine egne favoritter som ligger tilgjengelig på NRK Nett-TV akkurat nå og fremover en tid. Her er både underholdningsprogram, dokumentarer, filmer og andre spennende alternativer. Er det noe du ikke har hørt om, eller har du noen favoritter?

SKAM
Det er vel nesten ingen som ikke har fått med seg SKAM, men det geniale ungdomsprogrammet må likevel nevnes. Sjeldent har et ungdomsprogram fått meg så engasjert og revet med! SKAM er en dramaserie som følger fem jenter som akkurat har begynt på videregående, og jeg lover deg at du blir umiddelbart 16 år igjen. Følg også SKAM sin egen blogg.

Unge lovende
Unge lovende er programmet for oss som er i midten av 20-årene, og ikke har peiling på hva vi vil eller hvem vi er. Elise, Alex og Nenne er tre ambisiøse jenter som prøver å følge drømmene sine. Venninnene gjenforenes når Elise er en svipptur innom Oslo for å fornye visumet sitt til USA. Alex søker seg inn på Teaterhøgskolen, og Nenne treffer en person som kan hjelpe henne et skritt nærmere ambisjonen om å gi ut bok. En helt fantastisk serie, jeg håper (håper, håper) at det kommer ny sesong!

Dumpa
Kort norsk dramaserie om kjærlighetsbrudd. Hjerteskjærende og morsomme historier om unge mennesker som gjør det slutt. Alle episodene er basert på sanne hendelser.

Frida
Dette er type det beste som fantes på TV på 90-tallet! Det er og blir min favorittserie fra barndommen. Frida er en fantastisk karakter, og jeg elsker alt hun gjør og sier og tenker. Denne må bare sees!

Et dukkehjem
Flertallet av oss måtte sikkert lide oss igjennom denne på ungdomsskolen, men i voksen alder er det faktisk morsomt og lærerikt og se Et dukkehjem av Henrik Ibsen (skrevet i 1879). Temaet i skuespillet er kvinnens vanskelige posisjon i det borgerlige ekteskapet. Nora har følt seg som en artig liten dukke i forholdet til sin mann advokat Helmer. Han har aldri tatt henne virkelig på alvor. Stykket foregår en julehelg etter åtte års ekteskap, hvor det ender med at Nora går fra mann og barn for å finne ut hvem hun selv er.

Herman
Året er 1961. Kupper’n har satt verdensrekord i Squaw Valley, Zorro rir over lerretet på kino, og en hårklipp hos barberer Tjukken koster 3 kr. Herman er 11 år og bor på Frogner med mor som står i kolonial og far som kjører heisekran. Det er barberer Tjukken som oppdager at Herman holder på å miste håret. Når også bestefar dør på julaften, er barndommens uskyld over for Herman. Men Herman er Herman, og Ruby med det røde håret smiler til ham – selv om han er skallet og ikke vil gå med parykk.

Kampen om tungtvannet
Historien om Kampen om Tungtvannet utspiller seg i løpet av opptakten, utbruddet og avslutningen av 2. verdenskrig. Vi følger historiene til de sentrale i kampen om hvem som først får utviklet atomvåpen.

Ni liv
Den 30. mars 1943 blir mannskapet på skuta Brattholm angitt og tatt i arrest av tyskerne. Bare Jan Baalsrud unnslipper, og en eventyrlig flukt begynner.

Orions belte
Tre norske eventyrere i den gamle frakteskuta «Sandy Hook» livnærer seg av mer eller mindre lovlige oppdrag i farvannet rundt Svalbard. På et av sine lysskye tokt, oppdager de en russisk lyttestasjon. Det fører dem inn i et livsfarlig politisk spill.

Jeg mot meg
Åtte unge mennesker har dokumentert sine psykiske utfordringer, gjennom egne videodagbøker. Vi følger dem gjennom en periode på tre måneder og får innblikk i angst, depresjon, ensomhet, treningsforstyrrelser og rusproblemer. En gang i uken samles de til gruppesamtaler med psykolog Peder Kjøs, og sammen med ham forsøker de å løse problemene sine.

Kondolerer – Else Kåss Furuseth
Dette er forestillingen som får publikum til å le så tårene triller, samtidig som den har en alvorlig historie å fortelle. Else har mistet både sin mor og sin bror i selvmord, og forteller åpent om det.

Hva feiler det deg?
Hva feiler det deg er en medisinsk kunnskapslek der to lag konkurrerer om å stille diagnoser på ekte pasienter. Hvem er best til å gjette hva det feiler ekte pasienter? Vanlige folk med nettbrett eller leger med sin erfaring og kunnskap?

Å være
Bjarte Hjelmeland skal gjennomføre sitt livs vanskeligste rolle. For første gang skal han være et annet levende menneske. Han skal sitte ansikt til ansikt med den personen som om personen intervjuer seg selv. Overraskende rørende og interessant program.

I heisen med
Hvem ville du stått fast i heisen med? Vi har invitert to personer til et TV-opptak. Ingen av dem vet hvem de skal møte. På vei opp til studio møtes de i en heis som «tilfeldig» stopper mellom to etasjer. Den begynner å gå igjen først når de har besvart noen av livets store spørsmål.

Tara og Vegard
En mørk, morsom og ekte serie om Tara på 20 år, som de siste årene har gjemt seg bak likes og følgere på sosiale medier i stedet for å leve et virkelig liv. Når hverdagsangsten griper tak og husleia skal betales, blir det klart at noe må gjøres, og hun må tørre å møte den ubehagelige virkeligheten. For å klare det, får hun hjelp av sin beste venn Vegard Harm, til å bli skjøvet ut i det livet hun frykter.

Rådet
Som kjent fra radio! Kjendiser gir råd til unge folk, ved hjelp av egne erfaringer, feiltrinn og suksesser. Programleder er Siri Kristiansen og hennes tre rådgivere.

Dama til
P3morgens Live Nelvik tester hvordan det er å være kjæreste med åtte kjente, norske menn.

Guds lærlinger
Stadig flere unge kaller seg personlig kristne, men hva betyr det å leve et aktivt kristenliv i dag? Hvordan er det å ha Jesus som forbilde i et samfunn preget av individualisme og prestasjonsjag? I denne serien skal vi følge livet og drømmene til fem elever ved en bibelskole i Stavanger. På timeplanen står Pastorens time og trosforsvar hvor elevene stiller spørsmål om evolusjon og om alle ikke-kristne kommer til helvete.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

19 Comments

 • Carina Behrens

  Oi, her var det mye gull! Skal sjekke ut de jeg ikke har sett, men dessverre er det mye av det som ikke går an å se her i Stockholm, pga. rettigheter :( Elsker SKAM og Unge Lovende da, så klart!

  3. april 2016 at 12:42 pm Reply
 • karen anna

  Åh, her var det masse bra! Følger med på mange av de der! :D

  3. april 2016 at 3:55 pm Reply
  • Caroline

   :D

   3. april 2016 at 5:14 pm Reply
 • skoboksen

  Jeg elsker «SKAM» og «Unge Lovende»! ♥ (Trodde ikke jeg skulle bli den typen fan, men #noorhelm altså …) Har også moret meg med «Tara og Vegard» – kan absolutt kjenne meg igjen i noe av tankegangen. Tusen takk for gode anbefalinger! Kjenner at det virker lenge til 18. april, (hehe) greit med gratis underholdning i mellomtiden. Forøvrig er jeg glad i å se på «Skavlan» – som person synes jeg Skavlan er litt keitete, men han inviterer alltid så spennende gjester, og det kommer frem så mange spennende historier og synspunkter. Elsker å se verden fra nye perspektiv.

  3. april 2016 at 5:05 pm Reply
  • Caroline

   Skavlan kan være veldig interessant!

   3. april 2016 at 5:14 pm Reply
 • Renate

  Jeg må si NRK har veldig mange bra ting! Skam er min guilty pleasure, haha. Først synes jeg det var litt kleint, men så ble jeg bare hekta. Takk for gode tips! :)

  3. april 2016 at 5:19 pm Reply
  • Caroline

   Det er alles guilty pleasure ;)

   3. april 2016 at 5:31 pm Reply
 • Kristine

  NRK har så mye bra – mye her jeg har sett allerede, men nå tror jeg at jeg skal se Herman, for det har jeg enda ikke gjort :)

  3. april 2016 at 6:16 pm Reply
  • Caroline

   Ja :D

   4. april 2016 at 8:34 am Reply
 • Luisa Fernanda del Mar

  Har sett ca alt :) Elsker NRK!

  3. april 2016 at 8:32 pm Reply
  • Caroline

   NRK er best.

   4. april 2016 at 8:39 am Reply
 • Susanne

  NRK-arkivet er en gullgruve! Mye bra dokumentarer også, for dem som liker sånt. Jeg så nettopp en som het «Spis – ikke kast» om matsvinn. Anbefales!

  5. april 2016 at 11:23 am Reply
  • Caroline

   Ja, den har jeg også sett! Veldig bra!

   5. april 2016 at 1:50 pm Reply
 • Øyvind

  Utrolig mye bra på NRK :) .

  14. april 2016 at 8:05 pm Reply
  • Caroline

   Ja, absolutt!

   15. april 2016 at 2:23 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.