Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Musikk fra regnbyen

10. april 2016

[su_dropcap style=»simple»]D[/su_dropcap]ere vet at Bergen er Norges, kanskje Skandinavias, musikkby nummer én? Bergen er ikke bare Ole Bull, Edvard Grieg, Jan Eggum, Rune Larsen, Tor Endresen, Sissel Kyrkjebø, Karoline Krüger og Kurt Nilsen. Spesielt de siste årene har det vokst frem så utrolig mange musikalske stjerner, og jeg tenkte at jeg må vie dem litt plass her på bloggen. Jeg har blitt innmari glad i Bergen, så såpass fortjener denne flotte byen og de kreative menneskene som bor her. Du finner favorittlåtene mine fra artistene på denne Spotify-listen.

Dette har jeg faktisk brukt nesten hele søndagen min på, og det har vært fint å reise litt i musikkens verden. Liker du å lese musikkinnlegg? Fant du noen du ikke har hørt om, eller har du noen favoritter fra Bergen? Rop forresten ut om jeg har glemt noen.

Sondre Lerche
Har vært i gamet i mange år allerede og gav ut sitt første album i 2001. Siden har det blitt åtte album og mange hits. Sondre arbeider nå, så vidt jeg kan se, med coverlåter. Låter bra! Hør på Spotify og SoundCloud.

Lars Vaular
Sondre Lerches fetter Lars Vaular har skapt en helt egen stil. Det er sært, det er rart, det er samfunnskritisk og mange elsker det! Hør på Spotify og SoundCloud.

Jon Olav Nilsen & Gjengen
John Olav Nilsen & Gjengen var et norsk band fra Loddefjord i Bergen. Bandet spilte en blanding av flere stilarter som pop, rock, soul og punk, som det selv kalte «gatepop». Hør på Spotify og SoundCloud.

Kygo
Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentlig heter, er en EDM-musiker fra Fana i Bergen. Han ble kjent gjennom YouTube og SoundCloud, der han publiserer sin musikk som samlet har massevis av millioner av treff. Han har også blitt godt anerkjent i utlandet. Hør på Spotify og SoundCloud.

Young Dreams
Young Dreams er en norsk musikkgruppe fra Bergen, bestående av Matias Tellez, Pablo Tellez, Rune Vandaskog, Njål Paulsberg, Marius Erster Bergesen, Chris Holm og Fredrik Vågsborg. Hør på Spotify og SoundCloud.

Razika
Razika er et norsk jenteband fra Møhlenpris i Bergen. Musikken er en blanding av både ska og indiepop, men det finnes også en rekke elementer fra indierock, punk og reggae. Hør på Spotify og SoundCloud.

Sonny Alven
Sondre Alvestad går under artistnavnet Sonny Alven, og han har blitt innmari stor i det siste! Han spiller musikk i samme kategori som blant annet Kygo. Du har garantert hørt på musikken hans! Hør på Spotify og SoundCloud.

Alan Walker
Alan Walker er en britisk-norsk artist som har tatt verden med storm den siste tiden. Både han, Sonny Alven og Kygo er i samme kategori. Han er bare 18 år gammel! Hør på Spotify og SoundCloud.

Monica Heldal
Monica har sunget seg inn i mang en hjerter sin vakre musikk. Som 25-åring kan hun også skilte med flere forskjellige Spellemannspriser. Hør på Spotify.

Gabrielle
Gabrielle Leithaug er en norsk electropop sanger som i dag er godt etablert som artist, med et stort publikum som elsker henne (inkludert meg). Hør på Spotify.

Julian Berntzen
Det er kanskje ikke alle som har hørt om Julian, men han er verdt en lytt. Han har til og med fått Spellemannspris! Musikken er spesiell og unik. Hør på Spotify.

Nathalie Nordnes
Nathalie debuterte allerede i 2003 og er en anerkjent artist i Norge i dag. Hør på Spotify og SoundCloud.

Silja Sol
Silja Sol Dyngeland, kjent under artistnavnet Silja Sol, er en popmusiker fra Bergen. Hun har deltatt i NRK sin Urørtfinale og synger både på norsk og engelsk. Hør på Spotify og SoundCloud.

Tellef Raabe
En av mine favorittartister for tiden! Bare hør på stemmen! Hør på Spotify og SoundCloud.

Fjorden Baby!
Et band som er befriende deilig å høre på. Fjorden Baby! er et norsk rockeband som ble dannet påsken 2005 av trommeslager Jan Eivind Bertelsen, bassist Tony Alexander Syversen, gitarist Jan Henning Buen, keyboardist Nam Phoung Nguyen og vokalist Sturle Kvilekval. Hør på Spotify og SoundCloud.

Vilde Tuv
Vilde Tuv er en singer/songwriter utenom det vanlige. Med gitar og basstromme som hovedinstrumenter har hun stått alene på scener rundt om i landet de siste årene, og trukket folk inn i sitt åpne, minimalistiske uttrykk. Hør på Spotify og SoundCloud.

Kings Of Convenience
Et av mine favorittband gjennom alle tider! Kings of Convenience er en «folk-pop»-duo bestående av Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe fra Bergen. Og de lager magi. Hør på Spotify og SoundCloud.

Magnet
Even Johansen, også kjent som Magnet, er en norsk sanger, gitarist og låtskriver bosatt på Askøy utenfor Bergen. Han spiller lavmælt popmusikk og har gitt ut fire soloalbum. Hør på Spotify.

Ephemera
Ephemera er en poptrio fra Bergen. Trioen ble dannet i 1994 og består av Jannicke Larsen, Inger-Lise Størksen og Christine Sandtorv. Gruppen fikk sitt store gjennombrudd med hiten «Girls keep secrets in the strangest ways» og fikk for denne Alarmprisen 2004 for beste låt. Hør på Spotify.

Utakk
Indierock fra Bergen. Utakk ble startet i januar 2011 av vokalist/gitarist Øystein Eide Sundland og trommeslager Pål Vervik. Bandet debuterte under navnet «Bones Away» og spilte flere konserter i Bergen. I slutten av 2011 bestemte de seg for å skrive på norsk, og skriftet derfor navn til «Utakk.» Hør på Spotify og SoundCloud.

Datarock
Datarock er et band som består av Fredrik Saroea og Ketil Mosnes. Bandet ble startet av de to sammen med Kevin O’Brien i 2000. De fikk med seg Tom Mæland som fjerdemann, før O’Brien sluttet samme år. Hør på Spotify og SoundCloud.

Store P
Petter Sundby rapper og musikkprodusent fra Fyllingsdalen i Bergen. Han er bedre kjent under artistnavnene Store P og Pete’n. Som medlem av rapgruppen A-Laget har Sundby gitt ut mixtapes, EP-er og ett album. Hør på Spotify.

Kakkmaddafakka
Kakkmaddafakka er en popgruppe og gruppen består av medlemmene Axel Vindenes, Pål Vindenes, Stian Sævig, Kristoffer Wie van der Pas, Lars Helmik Raaheim-Olsen, Sebastian Kittelsen og Kakkmaddachoir m/ Martin og Sverre Sande. Hør på Spotify og SoundCloud.

Casiokids
Casiokids er et norsk indie-/popband, med medlemmer fra Stavanger og Bergen som ble stiftet i 2005. De er et av få norske band som har oppnådd internasjonal anerkjennelse selv om de synger på norsk. Navnet kommer av at gruppen siden starten i 2005 har brukt gamle Casio-keyboards som en viktig del av lydbildet. Hør på Spotify og SoundCloud.

Miss Tati
Tatiana Palanca, best kjent som Miss Tati, er en multikulturell artist innen hiphop, soul, funk og RnB. Hør på Spotify og SoundCloud.

AURORA
Aurora Aksnes har oppnådd en helt enorm suksess med sin særegne stil. Jeg elsker henne! Hør på Spotify og SoundCloud.

William Hut
William Hut, (født Willy Marhaug) er en norsk musiker, låtskriver og vokalist. Du har helt sikkert hørt noen av låtene hans! Hør på Spotify.

Pogo Pops
Pogo Pops var et popband fra Bergen. Bandet besto av Frank Hammersland (bass og vokal), Viggo Krûger (gitar) og Nikolai Hamre (trommer). Hør på Spotify.

Hvitmalt gjerde
Hvitmalt gjerde er en gjeng surfrockere som helst vil leke cowboy og indianere og drømmer om å spille på månen! Hør på Spotify og SoundCloud.

Real Ones
Real Ones er en pop/rockegruppe fra Bergen, Norge, som ble dannet da medlemmene var i 14-15 års alderen i 1994, og består av en kvintett: Ivar Vogt, Jørgen Sandvik, Kåre Opheim, Øystein Skjælaaen og David Vogt. Hør på Spotify.

Annie
Annie er artistnavnet til Anne Lilia Berge Strand, en popartist og DJ fra Bergen. Hør på Spotify.

Ugress
Ugress er et elektronisk musikk-prosjekt fra Bergen. Bak prosjektet står musikeren Gisle Martens Meyer. Hør på Spotify.

Divisjonen
Bandet har tidligere gitt ut bl.a. singelen «Dansar», med Silja Sol på vokal, som var listet på NRK P3. Hør på Spotify og SoundCloud.

Major Parkinson
Major Parkinson er en norsk rockegruppe med base i Bergen. Stammen i bandet er fra Odda og Hardanger. Hør på Spotify.

Josefin Winther
Januar 2014 deltok hun som låtskriver i Melodi Grand Prix med låten «Silent Storm», fremført av fetteren Carl Espen Thorbjørnsen. Sangen vant delfinalen, og den nasjonale finalen og kom på 8. plass i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest. Hun har også mange andre gode låter. Hør på Spotify og SoundCloud.

Alibiet
En band jeg nylig har oppdaget, som jeg virkelig elsker! Hør på Spotify og SoundCloud.

Frøder
Katrin Frøder Standnes er stemmen bak en av de mest populære låtene de siste årene, nemlig CLMDs «The Stockholm Syndrome». Sammen med artisten Kish skrev hun teksten til låta – og fikk dermed en drømmestart på artistkarrieren som vokalist og låtskriver. Hør på Spotify og SoundCloud.

WDSTCK
Elektronisk musikk på sitt beste. Var i finalen av NRK sin Urørtfinale. Hør på Spotify og SoundCloud.

Hjerteslag
En av mine favoritter! Deilig musikk med virkelig fine tekster. Hør på Spotify og SoundCloud.

Chain Wallet
Vakker, vakker, vakker musikk. Tror de vil komme til å gjøre det stort! Hør på Spotify og SoundCloud.

The Megaphonic Thrift
The Megaphonic Thrift er et rockeband fra Bergen som spiller musikk innen indierock, støyrock og alternativ rock.Hør på Spotify og SoundCloud.

Hovedfoto: Aktiv i Oslo. Alle andre bilder er linket til kilden.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

10 Comments

 • Maria

  Har sånn avstandsforelskelse forhold til bergen! for ein kulturby alstå! :D Kvar gong eg hr vore der har det vore sol og sommar og noko gøy som skjer i sentrum. så eg har kanskje eit litt idyllisk bilde av byen, hehe :D

  11. april 2016 at 1:36 am Reply
  • Caroline

   Bergen er veldig fin :)

   11. april 2016 at 9:30 am Reply
 • Hilde

  Også Vilde Tuv, da :)

  11. april 2016 at 8:56 am Reply
  • Caroline

   Oh, takk for tips!

   11. april 2016 at 9:30 am Reply
 • Elena

  Wow, så mange talenter fra Bergen! :-)

  11. april 2016 at 9:29 am Reply
  • Caroline

   Musikkbyen altså :)

   11. april 2016 at 9:30 am Reply
 • Kristine

  Har ei venninne her fra Thailand som er skikkelig Kygo-fan. Jeg er ikke helt der, men var kjempeforelska i Sondre Lerche etter det første albumet hans. Begynner å bli noen år siden!

  11. april 2016 at 5:10 pm Reply
  • Caroline

   Kygo gjør det stort, altså!

   11. april 2016 at 5:17 pm Reply
 • Åse marit

  audrey Horne <3

  11. april 2016 at 6:28 pm Reply
  • Caroline

   Oh, skal sjekke! Tusen takk!

   12. april 2016 at 2:22 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.