Vi må snakke om Instagram

3. april 2016

[su_dropcap style=»simple»]I[/su_dropcap]nstagram står på hodet om dagen fordi de skal endre måten bildene blir vist i feeden på. Jeg har lenge hatt lyst å skrive et innlegg med mine tanker om endringene, men Stine kom meg i forkjøpet med et ti ganger bedre innlegg enn jeg noen gang kunne skrevet. Derfor spurte jeg henne rett og slett om jeg kunne re-poste innlegget hennes på min blogg, og hun sa ja! Hør også den nyeste episoden av Mariell & Sara der de ytrer sin mening om Instagram. Hva tenker dere om Instagram sin fremtid? Forresten, dere må selvfølgelig følge Stine sin blogg, den er perfekt på alle måter. Håper dere har en fin søndag!

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Okei, folkens. Instagram endrer seg, og brukere og markedsførere løper rundt som gærninger. Noen av gærningene tenkte at å slå på «post notifications» kommer til å løse hele problemet, men det er virkelig ikke en løsning. Jeg kommer tilbake til det.

Så langt vet vi lite. Det vi vet er at appen blir algoritme-basert sånn som Facebook. Resultater er at rekkefølgen du ser bilder i vil bli endret, men i følge Instagram vil fortsatt alle bildene være der – bare med de du antakelig kommer til å like best på toppen.

Og det er her det viktige kommer inn. For sånn som med Facebook blir Instagram nå i stand til å beregne hvilket innhold du mest sannsynlig kommer til å like. Bildene kommer ikke til å forsvinne. Du må bare scrolle litt lenger – sånn som i dag – for å finne dem.

Dette er noen av mine tanker:

 • Allerede nå scroller jeg forbi mye på Instagram. Enten fordi jeg følger folk fordi jeg føler jeg følge dem, fordi de legger ut for mye på rad eller av andre grunner. At noen av de kontoene jeg følger – men ikke er superinteressert i – kan sorteres litt lenger ned i feeden går helt fint for meg.
 • Tidspunktet noe postes på blir ikke lenger like viktig. Om det er noen jeg elsker å følge med på, men som legger ut ting midt på natta eller andre odde tider – så jeg ikke alltid får det med meg – kan Instagram nå suse de tingene høyere opp for meg neste gang jeg logger på. Jeg blar ikke alltid tilbake for å se alt.
 • For markedsførere betyr det at gratis-tida mest sannsynlig går mot slutten. Det betyr at vi som jobber med merkevarer må jobbe enda hardere for å skape innhold brukere ønsker å interagere med og ønsker å følge med på. Det betyr bedre innhold for brukeren – uten maset fra merkevarene.
 • Post notifications løser ingenting. De gir bare folk masse push-varsler – og fins det noe mer irriterende enn push-varsler?
 • Om du liker alle du følger like mye – så er det bare å scrolle videre, så finner du alle bildene. Det kommer fortsatt til å være like mange der, bare litt annerledes sortert.
 • Instagram kommer til å teste, justere, teste mer og justere mer – hele tida. Til de finner en formel folk liker og som funker. Det betyr at de mest sannsynlig kommer til å teste en haug måter å vise deg innhold på før de lander på noe. Så selv om appen er rotete i starten er jeg villig til å gi den tid.
 • Ulempen er at Instagram antakelig kommer til å vekte noen ting som viktigere enn andre. For eksempel tipper jeg at en video blir mer «verdt» enn et bilde – sånn som på Facebook. Og alle er ikke like glad i video.
 • Om du vil vise til algorytmen at dette er en konto du liker – og ønsker å se mer av er det en enkel måte å gjøre det på: Lik bildet! Kanskje blir folk rausere med likes også. Alt jeg faktisk liker, og ønsker meg mer av, enten det er på Facebook eller Instagram klikker jeg liker på – for å sørge for at jeg får mer lignende innhold. Og det funker! Så gjør det. Vær raus med likes.

Jeg vet ikke hva dere tenker om endringene, men jeg for min del foretrekker å se løsninger – fremfor problemer. Som markedsfører orker jeg ikke å grine og snakke om hvor mye bedre verden var før. Jeg forholder meg til de endringene som kommer – og finner ut hvordan jeg jobber med de nye begrensningene. Jeg liker endringer, og jeg liker at folk tør å si: Vet dere hva, nå tar vi en skikkelig vårrengjøring på den appen vi kom på i fylla for noen år siden (alle gode apper blir laget i fylla – min teori).

Selv klarer jeg bare ikke å bli sur for noe som ikke har skjedd enda. Det blir litt som å være sur på mine ufødte barnebarn for at de ikke besøker meg ofte nok. Og helt ærlig tviler jeg på at det får så enorme konsekvenser for den vanlige bruker.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

2 Comments

 • Luisa Fernanda del Marl

  Jeg er helt enig. No drama :)

  3. april 2016 at 6:40 pm Reply
  • Caroline

   Yes!

   4. april 2016 at 8:39 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.