Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Grensen mellom privat og personlig

22. april 2016

[su_dropcap style=»simple»]G[/su_dropcap]rensen mellom privat og personlig er vanskelig. For det første er den jo helt forskjellig fra person til person og for det andre er det to begreper som går mye inn i hverandre. Her må man rett og slett føle litt på hva man selv er komfortabel med å dele. Jeg kjenner det godt de gangene jeg har delt noe som gir meg en dårlig følelse, og da er det ingen skam å snu.

Det er spesielt en ting jeg har tenkt litt på i det siste, og det er dette med å dele min vektnedgang. Jeg fikk en kommentar her om dagen som var litt vond. Det var noen som anonymt hadde skrevet at de trodde ikke jeg klarte å gå ned i vekt, og grunnen til at de følger bloggen min var for å se om jeg klarte det eller ikke. Den kommentaren gav meg ingen god følelse, og jeg har generelt blitt mer negativ til å ha fokus på vekt. Derfor kommer jeg ikke til å dele nedgang i vekt og centimeter lenger, for meg er det en privatsak. Jeg kommer til å skrive mer om hva jeg mener er god helse og sunn mat, men vil ikke lenger ha fokus på vektnedgangen min. Om noen av dere blir skuffet over det så… Synd for dere, ha ha. Vekt er tross alt bare dumme tall som jeg tenker at man ikke skal henge seg så mye opp i. For min del er det viktigste at jeg lever på en måte som gir meg energi, glede og gjør at kroppen min blir glad. Det betyr, for min del, blant annet regelmessig trening, mat uten for mye sukker og matvarer med høy GI, litt kos en gang i uken og mye grønnsaker.

Hva tenker dere om grensen mellom det personlige og det private? Jeg kjenner at jeg heller mer og mer av det jeg har ansett som «kun» personlig over i den private delen av skalaen. Det er faktisk virkelig ikke alt man trenger å dele med folk. Selv foretrekker jeg kun å dele mine innerste tanker med Jørgen og noen få nære venner som jeg stoler på. Noen er åpen om for eksempel sine diagnoser, og synes det er helt greit, mens for andre blir det helt feil. Andre snakker åpent om barna sine på internett, mens for andre er det helt utenkelig å legge ut noe som har med barna deres å gjøre. Jeg har en venninne som konsekvent aldri deler noe som helst privat/personlig om seg selv på internett fordi hun er redd for at det kan bli brukt mot henne på en eller annen måte. Og, let’s face it, det kan jo bli brukt mot en. Fremtidige arbeidsgivere kan oppleve det du har skrevet om helsen din som negativt, og dermed velge andre over deg. Jo mer privat man er i det offentlige, jo større sjanse er det for at man blir utsatt for trakassering og fæle kommentarer. På den andre siden tenker jeg at det er uendelig viktig med åpenhet, spesielt rundt psykisk helse. Jeg synes de som deler er tøffe og modige, og jeg håper og tror de er komfortable med å dele fordi de vil at det skal gagne andre. Alt handler om hva man selv føler er riktig antar jeg? Jeg tror også det kan være greit å ikke dele så alt for mye offentlig når man står midt oppi en vanskelig situasjon, men heller se om det er noe man vil dele når man har fått det litt på avstand og tenker litt klarere.

Hva tenker dere?
Har dere ting dere aldri ville delt på internett?

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

18 Comments

 • Milla

  Veldig bra skrevet. Alt med måte tenke eg. Fordi lesere like jo å se din personlighet gjennom bloggen og, men som sagt alt med måte. Ikje kjekt å få kommentarer som gjør at du får ein vond følelse. Håpe du finne ut av ka som funke for deg, det e deg viktigaste ;) <3

  22. april 2016 at 2:15 pm Reply
  • Caroline

   Takk for fin kommentar som alltid, Milla <3

   22. april 2016 at 2:17 pm Reply
 • im

  Altså at folk får seg til. For en UFIN kommentar! Blir helt sjokkert over enkelte mennesker :@ Jeg syns i alle fall at du er kjempeflink og håper du fortsetter å stå på for å nå de målene som gjør DEG lykkelig. Alle andre kan bare … blah.

  22. april 2016 at 3:23 pm Reply
  • Caroline

   Enig! :D

   23. april 2016 at 9:30 am Reply
 • Hilde

  Helt enig i at det ikke er alt man burde dele på Internett. Finnes dessverre mange mennesker som vil bruke dette mot de som skriver. Men også viktig å kunne være seg selv og kunne dele personlige ting innenfor sine egne grenser :)

  22. april 2016 at 6:18 pm Reply
  • Caroline

   Klokt sagt :)

   23. april 2016 at 9:30 am Reply
 • Tove

  Modent og reflektert innlegg! Du har en flott blogg og jeg leser innleggene dine iblant og har stor glede av dem; selv om jeg er ehhh … ca dobbelt så gammel som deg!

  23. april 2016 at 8:44 am Reply
  • Caroline

   Takk, det var veldig hyggelig å høre!

   23. april 2016 at 9:29 am Reply
 • Ingeborg

  Vet du hva Caroline? Jeg er så enig med deg, det er ikke alt som trenger å deles på internett og blogger.
  Det er en fin balansegang mellom om å være personlig og være privat. Det er en balansegang som jeg tror du vil mestre veldig godt, så reflektert og flott som du er.

  23. april 2016 at 1:52 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for så fin kommentar!

   23. april 2016 at 4:09 pm Reply
 • Elena

  For en frekk og kjip kommentar å få.

  Jeg deler veldig lite om meg selv. Men det er litt bevisst. Aldri noen bilder av meg selv. Aldri noen detaljer om samboeren min. Bare at jeg omtaler han som «han kjekke». Bare bilder og kjedelig tekst. Kanskje jeg bør gi litt mer av meg selv? Vet ikke. Får se. Liker ikke å se mitt eget tryne :o

  Men jeg liker å lese om alt det du deler da <3 Fin blogg, fine deg!

  23. april 2016 at 2:20 pm Reply
  • Caroline

   Du må dele det du føler deg komfortabel med <3

   23. april 2016 at 4:09 pm Reply
 • Carina Behrens

  Som du sier tror jeg det er en fin linje mellom personlig og privat. Jeg liker å tro at jeg er ganske personlig på bloggen, men de mest private tingene holder jeg for meg selv. Ingen trenger å vite om mine forholdsproblemer eller de tingene jeg sliter med til daglig. Visse ting er for private, men noen ting er rett og slett meg og de føler jeg ikke at jeg skal skamme meg over, eller være redd for å dele.

  Synes det er vondt å lese at du fikk en negativ kommentar, for jeg synes det du gjør er SÅ inspirerende. Jeg tenker at det alltid vil være folk som vil prøve å dra andre ned, og vi må passe på å ikke bry oss for mye om dem. Jeg har hatt flaks og ikke hatt mange negative kommentarer i min «bloggkarriere», men om de kommer så tenker jeg at jeg gjør noe riktig ;)

  Jeg liker bloggen din og jeg liker deg, og jeg håper ikke du lar kjipe kommentarer bring you down, for du er awesome <3

  24. april 2016 at 8:44 am Reply
  • Caroline

   For en fin kommentar! Tusen takk <3 Jeg kommer fremdeles til å dele tips til det jeg mener er god helse :)

   24. april 2016 at 10:10 am Reply
 • Renate

  Godt skrevet! Og for en kommentar… Jeg skjønner godt at det ikke ga deg en god følelse. Selv er jeg ikke komfortabel med å dele veldig private ting. Hadde jeg hatt barn, ville jeg ikke lagt ut bilder av de. Hadde jeg hatt angst/depresjon/andre lidelser, hadde jeg ikke delt noe særlig om det heller. Det er selvfølgelig fint å være åpen om slike ting, men samtidig vil jeg ikke at det skal komme tilbake mot meg i fremtidige situasjoner.

  24. april 2016 at 9:48 am Reply
  • Caroline

   Skjønner deg veldig godt!

   24. april 2016 at 10:11 am Reply
 • Maria

  Godt skrive! slike ting må ein kjenne på individuelt rett og slett! det om er så fint med internett er jo at du kan gjera ein blogg heilt din eigen, utan at nokon kan sei kva som er rett og feil :)

  26. april 2016 at 9:23 pm Reply
  • Caroline

   Takk for det :)

   27. april 2016 at 9:48 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.