Torsdagstanker

24. mars 2016

[su_dropcap style=”simple”]H[/su_dropcap]verdagen min har forfalt og blitt inaktiv. Jeg savner aktivitetsnivået jeg hadde før. Da jeg gikk turer og trente regelmessig. Jeg vil, må og skal tilbake dit. For meg er aktivitet og trening essensielt for å ha det godt med meg selv. Det minsker stressnivåene i kroppen min og gir meg energi og mer livsglede. Nå ser jeg frem mot hverdag igjen neste uke, en hverdag der jeg skal forsøke å innarbeide gode rutiner igjen. Aktivitetsklokken min har lyst opp med setningen «it’s time to move» litt for ofte i det siste.

♥ ♥ ♥

Etter det kom frem i lyset at kyllinger blir kvernet levende på norske gårdsbruk har jeg tenkt mye. Jeg har bevisst styrt unna dokumentarer, bilder og informasjon om kjøtt- og meieriproduktindustrien i mange år nå. Kall meg gjerne egoistisk, det er kanskje det jeg er? Jeg har ikke klart å ta stilling til det fordi jeg elsker kjøtt, og jeg vet at bildene og dokumentarene ville gjort at jeg kanskje ikke klarte å spise kjøtt igjen. Jeg gråter nesten bare jeg hører noen snakker om kyllinger nå, og ser for meg forferdelige bilder. Det er kanskje på tide at jeg tar et standpunkt? Jeg har begynt å lete etter gårdsbruk her i Bergen som selger egg som ikke kommer fra de som støttet opp om disse lidelsene, men det er vanskelig å finne.

Jeg vet ikke om jeg noen gang vil klare å bli veganer eller vegetarianer, men jeg har allerede blitt det som kalles fleksitarianer. Og jeg skal bli enda bedre. Målet de neste seks månedene er at jeg skal klare å spise kjøttfritt minst fire dager i uken, og prøve å lage så mange veganske middager som jeg kan. Jeg vil også bli mer bevisst på å kjøpe rent kjøtt, gjerne også økologisk, når jeg først skal spise det. Kylling har jeg fått litt avsmak på i det siste. Om jeg blir helt kjøttfri en gang i fremtiden gjenstår å se, men man skal ikke se bort i fra det. For å være ærlig føler jeg meg litt som en hykler som spiser kjøtt når jeg er så opptatt av dyrs rettigheter. Hvilket standpunkt tar dere i denne debatten?

♥ ♥ ♥

Jeg har sagt det før, men jeg sier det gjerne igjen. Jeg gleder meg til hverdagen! Fremover kommer jeg til å være streng med meg selv når det kommer til kosthold. På tirsdag legges godis og sukkerbomber helt bort, og blir kun hentet frem i små mengder på lørdagskveldene. Fokuset fremover vil være på grønnsaker, der tror jeg at jeg har mye å hente inn. Målet er å spise ca. 500 gram grønt hver dag, og også litt bær og frukt innimellom. Hvordan skal deres kosthold være fremover?

♥ ♥ ♥

Jeg har begynt sånn smått med å drive på med mindfullness, men jeg synes det er vanskelig. Fremover får jeg prøve å la mindfullness få enda mer plass i hverdagen min – kanskje sammen med litt yoga av og til. Og det skader sikkert heller ikke å forsøke på å logge av nettet av og til, kanskje bare legge mobilen i en skuff. Og en annen ting… LUFT! Å få luft er så utrolig viktig. Jeg skal bli flinkere til å trekke inn frisk luft og få sol i fjeset (når den besøker oss her i Bergen).

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

18 Comments

 • stinefriis

  Jeg prøver å fylle tallerkenen med minst 50% grønnsaker, og lager mye grytemat med masse grønt i. Indisk er genialt – for det fins så mange vegetaroppskrifter! Også kutter jeg for eksempel epler i småbiter og har over diverse mat. Tilfører litt knas og sødme, og er veldig godt. Prøver å kjøpe hele kyllinger fra for eksempel Stange – og deler dem selv. Sparer penger, i tillegg til at jeg kan koke digg kraft på skroget! Sjekk også ut boka til Julie Balas (Julies Grønn Kjøkken) for masse bra inspo til kjøttfri mat :D Jeg syns det er vanskelig å finne kjøtt fra humane, bærekraftige kilder. Særlig på et begrenset budsjett. Men forhåpentligvis får jeg en litt romsligere lommebok snart – og kan være flinkere på ingrediens-fronten. Masse lykke til!

  24. mars 2016 at 7:32 pm Reply
  • Caroline

   Er Stange økologisk? Takk for tips!

   24. mars 2016 at 9:42 pm Reply
   • stinefriis

    Det er jeg litt usikker på, faktisk. Også usikker på hva som skal til for at noe er økologisk. Men de bruker i alle fall Ross Rowan-kylling, som vokser saktere – og lever derfor lengre og klapper ikke sammen av overvekt. De bruker heller ikke vekstmidler, narasin eller sånne greier. Står masse om dyrevelferd og sånn på hjemmesidene deres :) Smaker bedre gjør den og, høhø.

    24. mars 2016 at 10:16 pm Reply
    • Caroline

     Skal sjekke det ut!

     24. mars 2016 at 10:53 pm Reply
 • Luisa Fernanda del Mar

  Fine tanker! Jeg har også mål om å komme inn i ordentlig god treningsrytme, har vært slapp i 2 uker og det merkes på kropp og i sinn. Det samme gjelder kostholdet. Jeg merker hvor mye flinkere jeg er med maten når jeg er i god treningsrytme. Aktivitetsnivået mitt er heldigvis greit, med hund så må man på tur flere ganger til dagen og man sitter lite i sofaen i løpet av dagen når man han en aktiv toåring.

  Jeg liker at du skriver om kjøtt og dyrevelferd. Jeg liker at flere og flere blir opptatt av det. Her har vi i hvertf all en kjøttfri dag i uken, og gjerne flere. Ikke minst med tanke på miljøhensyn.

  Lykke til med målene!

  24. mars 2016 at 11:37 pm Reply
  • Caroline

   Så flink du er!

   26. mars 2016 at 12:39 pm Reply
 • Ingeborg

  Jeg er vegeterianer. Men for min del begynte det med kresenhet, ikke pga dyrevelferd. :/ Men dyrevelferden har blitt viktigere for meg de siste årene.

  Det hører kanskje rart ut, men jeg føler at kroppen min har det bedre med et vegetarisk kosthold. Kjøpte faktisk en vegansk kokebok for en stund siden, og skal begynne lage meg å lage middager derfra.

  25. mars 2016 at 7:53 am Reply
  • Caroline

   Jeg har tro på at man føler seg bedre med vegetarkost!

   26. mars 2016 at 12:41 pm Reply
 • Renate

  At du som kjøttelsker sier at det er en mulighet for at du en dag kanskje blir kjøttfri synes jeg er sååå fint (og nesten litt kult) å høre. Det er jo, for deg, å gi opp noe du elsker, og det sier seg jo selv at det ikke er lett. Men bare det at du nå tar stilling til det, og vil spise mindre kjøtt er jo fantastisk.
  Jeg er, og har alltid vært opptatt av dyr, og at dyrene skal ha det bra. Det har bare alltid vært naturlig for meg å sette dyrene først. Selv så er jeg ikke vegetarianer, men jeg har vært, og kommer til å bli det igjen. Jeg startet som vegetarianer i en alder av 14, og det kom egentlig veldig lite positivt ut av det, i hvert fall for meg. Jeg fikk høre så mye dritt fra folk nesten hver eneste dag. Og i en alder av 14, så er man jo ikke akkurat lite sårbar. Jeg visste ikke like mye om det da, som jeg gjør i dag, men jeg holdt ut, og var vegetarianer i 1,5 år. Det ble til slutt for mye for meg, og jeg orket rett og slett ikke mer.
  Den dag i dag, så er tanken fortsatt like naturlig for meg, og jeg vurderer sterkt å bli vegetarianer igjen. Nå er ikke jeg en person som er veldig glad i kjøtt, så det er jo ikke maten som blir problemet.
  Jeg har faktisk akkurat kjøpt inn forskjelige kjøtterstatninger, og det jeg til nå har smakt er quorn fileter, og jeg kan sterkt anbefale deg å teste det ut (om du ikke har gjort det). Jeg syntes i hvert fall det var kjempegodt!

  25. mars 2016 at 2:46 pm Reply
  • Caroline

   Takk for kjempefin kommentar! Jeg skal prøve meg frem med litt kjøtterstatninger.

   26. mars 2016 at 12:42 pm Reply
 • VICTOORIIIAAAA (@wictooriiiaaaa)

  Åh, man. Jeg har ikke fått med meg noe annet enn Brüssel. Jeg elsker kylling, men ikke på den måten. Ikke at de skal bli drept levende, hva faen. Nei, mennesker, vi er så jævlige. Og de som driver med dette idiotiet, de fortjener faen meg ikke å leve. Jeg spiser heller sjokolade enn å dytte i meg stakkars små kyllinger. Som jeg gjør akkurat nå. Ah, faen, jeg spiser mer kylling/høne enn noe annet kjøtt, men faen da. Nå fikk jeg plutselig ikke lyst på noe som helst som innebærer mat.

  25. mars 2016 at 5:09 pm Reply
  • Caroline

   Jeg har ikke lyst til å spise kylling mer.

   26. mars 2016 at 12:42 pm Reply
 • Irene

  Sjekk ut kylling/kalkun fra Homlagården i Hardanger. Økologisk og supergod.

  25. mars 2016 at 10:40 pm Reply
  • Caroline

   Will do, takk for tips!

   26. mars 2016 at 12:42 pm Reply
 • Angela Rosita Chatharina

  Herlighet, dette har jeg ikke fått med meg! :( At det går an! Selv liker jeg ikke kylling så godt, men spiser en del av det ifm. treningen, så dette var ikke bra. Ellers har jeg på ingen måte lyst å bli helt kjøttfri, men det er meg og jeg har stor respekt for de som klarer å være vegetarianer o.l. Gjerne oppdater om du finner gode gårder og slikt som ikke er helt ute å sykler.

  26. mars 2016 at 10:06 am Reply
  • Caroline

   Kyllingindustrien er egentlig ganske horribel…

   26. mars 2016 at 12:43 pm Reply
 • Maria

  Eg kjøpar ikkje kjøt lengre, eg klarar ikkje å bruka penger på det rett og slett! Er litt i same båt som det ang alle dokumentarane og slikt, blir heilt øydelagt og lei bare av slike små klipp som havnar i facebookfeeden. Ser for meg at eg griner i dagevis om eg ser ein heil dokumentar som cowspiracy. Men har ikkje klart å bli heilt vegetarianer heller; om andre har kjøpt/lagd mat synes eg rett og slett det er for gale om den blir kasta! det er værre at kjøt blir kasta fordi det ikkje blir spist, en at ein spiser det, synes eg. men men, det ser ut til at ting går framover i verda, både med hensyn til miljø og dyrevelferd! det er jo positivt !

  29. mars 2016 at 12:38 am Reply
  • Caroline

   Jeg er enig i at det er bedre å spise enn å kaste! Om jeg klarer å spise da, noe kjøtt liker jeg bare ikke lenger.

   29. mars 2016 at 7:03 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.