Svar på spørsmål

6. mars 2016

Visst du bare kunne velge å drikke tre forskjellige te, hvilke ville du valgt?
Hvis du tenker te-type så liker jeg best grønn og hvit te, altså mild te. Men om jeg skulle velge tre forskjellige te-pakker/merker så må jeg nå velge Yogi Tea, Green Tea KombuchaZhena’s Gypsy Tea, Egyptian Mint, Stash Tea, Ginger Peach with Matcha og Harney & Sons, Green Tea with Coconut. Obs, ble visst fire stykker gitt…

Hvilke egenskaper ser du etter i en god venn?
En som er god til å lytte, som ikke alltid trenger å gi råd, som det er lett å snakke med, som man kan være stille samme med, som man kan le med, som genuint bryr seg og en som jeg kan lære noe av.

Hvordan er forholdet til deg og Jørgen? Krangler dere ofte, hva liker dere å gjøre sammen, hvordan utarter hverdagen deres seg osv.?
Du, det går virkelig helt fantastisk. Jeg kunne ikke vært mer heldig, for slik jeg forstår det er det ingen selvfølge at et forhold skal gå så bra. Vi har til nå faktisk aldri kranglet, men vi diskuterer av og til som folk flest gjør. Vi liker å finne på ting som for eksempel å kjøre tur, gå tur, trene, kino, kafé osv. Vi liker også å gjøre ting hver for oss, jeg leser en bok og han ser gjerne en fotballkamp. For oss er det viktig å ha gode samtaler og å være åpen med hverandre, ha nærhet og å få alenetid av og til.

Hvor er de fineste plassene du har besøkt i Norge?
Å, det er så utrolig mange fine plasser i Norge! Nord-Norge ligger, selvfølgelig, mitt hjerte nærmest. Der må man få med seg Lofoten, Vesterålen og Senja! Tromsø er også en veldig fin by. Ellers elsker jeg Mosjøen, Geiranger, Sogn- og Fjordane (alt for mange fine plasser til å velge noen), Inderøy, Hardanger, Sørlandet (Kristiansand, Lillesand osv.) og Stavanger.

Hvilke plasser i utlandet vil du gjerne dra tilbake til?
Jeg vil gjerne tilbake til New York i USA (duh), St. Petersburg i Russland, Cavtat i Kroatia og Island!

Har du noen råd å gi til å generelt få et bra liv?
Om du har et problem så prøv å løse det før det bare blir for stort. Og, det er ikke et svakhetstegn å be om hjelp. Dessuten er åpenhet viktig og fint og tøft.

Hva er ditt generelle inntrykk av blogg-Norge?
Ambivalent. Jeg synes det er alt for mye kropp, alt for mye snakk og alt for lite handling. Hurra for Kristin som faktisk gjør noe. Det er så mye som er overfladisk, og jeg synes det er utrolig synd at bloggere som i utgangspunktet har så mye makt faktisk ikke velger å bruke den til noe de ønsker å kjempe for. Det er så mye pjatt… Men det finnes noen perler på topplisten som gjør en god jobb og som er veldig flinke.

Hvilke krimbøker skal du lese?
Tenker du på i påsken? Jeg har lyst å lese «Flaggermusmannen» av Jo Nesbø og «Mord på orientekspressen» av Agatha Christie.

Hva er en perfekt dag for deg?
Egentlig er denne dagen en veldig perfekt dag.

Hva er dine beste Harstad-tips?
Her har jeg en del. Når det gjelder mat har Harstad overraskende mye bra å stille med! Både Umami og De 4 Roser har fremragende mat og har blitt skrytt i været, men vær obs på at maten her er fancy. Min favoritt er kaféen til De 4 Roser. Der er det generelt avslappet stemning, god mat og de har mange magasiner som man kan ta en titt i. Andre gode spisesteder er Bark Spiseri & Bar, Bakerinnen, Lykke & Lukas (som også er en butikk med fokus på interiør og barneklær), Mat av VahlRøkenes Gård, Hoelstuen og Gründer. Ellers finnes kjeder som Peppes Pizza, Dolly, Egon, Big Horn Steakhouse, Jordbærpikene og også kinesisk og italiensk mat. Det finnes fire kjøpesentre, der to av dem ligger midt i byen. Ellers finnes det noen morsomme og fine butikker som for eksempel Hjerterom. Dessuten er Fretex-butikken en liten skatt når det kommer til bøker. Jeg har funnet mange bøker der!

Ellers vil jeg anbefale biblioteket, det er veldig fint og rolig. Det finnes også et eget badeland som heter Grottebadet. Om du vil gå tur er mulighetene uendelige. Mange pleier å løpe opp til Musvannet, gå opp på Middagstinden, gå opp på Aunfjellet, gå opp på Elgen, gå opp på Raudmollheia, gå i Folkeparken og ellers er det flere skiløyper (også i nabokommunen Kvæfjord) og også alpinbakke. Om du kjører/går opp Toppenveien på Borkenes (i Kvæfjord) kommer du til et løpeeldorado (gå/kjør helt til du kommer til en bom). Du kan også løpe opp Gangsåstoppen, en liten topp midt i Harstad. Det anbefales å dra på havet, du får nesten garantert fisk eller en god opplevelse. Om du vil se midnattsol så anbefales Nupen eller Elgsnes. Gå også på stien langs sjøen. Det kan også være gøy å se på Adolfkanonen. Om sommeren er det stas å plukke poteter eller jordbær i Kvæfjord, de jordbærene er de beste som finnes i hele verden. På Trondenes ligger det museum og er også turmuligheter. Om vinteren må du på nordlysjakt. Ikke la det skremme av mørket eller snøen eller kulden, ta den tett til ditt bryst! Ha ha. Bare spør om du lurer på noe!

Ellers ligger både Lofoten, Vesterålen og Senja i akseptable kjøreavstander, men de stedene er en historie for seg selv. Ikke gå glipp av dem! Her er forresten noen blogginnlegg jeg har skrevet fra Harstad:

Hva slags musikk eller podkaster liker du å høre på når du trener?
Jeg hører på disse to Spotify-listene: Intervalltrening og Dans Dans Dans. Jeg klarer dessverre ikke høre på podcast når jeg trener, men jeg kan anbefale noen gode podcaster? Jeg hører mest på Krisemøte, Ettersmak, Ingefær podcast, NRK Ekko, Psykobabbel, BokPod, Alt du sier er feil, Lørdagsrådet, NRK – Kroppen, Mariell og Sara, Harm og Hegseth (om kjendiser og tøys, guilty pleasure).

Vil du fortelle om dine favorittartister, favorittfilmer, favorittbøker og favoritt TV-program?
Artister: Josh Groban, King of Convenience og Newtimers. Filmer: Into the Wild og Forrest Gump. Bøker: Harry Potter, det meste av Johan Harstad. TV-program: Doctor Who!

Trives du i Bergen? Hva er fordelene og ulempene med Bergen?
Bergen er super, jeg trives godt. Det er en by som har mye spennende, både butikker, natur, opplevelser og ting å se på. Ulempene er helt klart været. Det blåser og regner, mye.

Hvor er dine favorittplasser i Oslo?
Jeg liker Grünerløkka, St. Hanshaugen, Sognsvann og Frogner godt.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

2 Comments

 • Milla

  Eg e så enig, åpenhet e utrolig viktig <3

  // Tusen tusen takk, blir så glad :D

  6. mars 2016 at 6:59 pm Reply
  • Caroline

   :)

   6. mars 2016 at 7:42 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.