Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Sunnhet for meg

27. mars 2016

[su_dropcap style=»simple»]N[/su_dropcap]å dere, nå er jeg lei. Jeg føler meg utrolig ukomfortabel med meg selv for tiden, både utseendemessig og helsemessig. Jeg trenger en stor forandring. Det blir nok ikke detaljer om det på bloggen, men livet mitt vil forandre seg når påsken nå snart er over. Noen ting må man bare gjør for seg selv og sin egen lykke. Sunnhet er et vidt begrep som alle har forskjellig mening om. For noen er det ikke noe problem å spise sjokolade hver dag og leve godt med det. Og det er helt greit, man må finne sin egen vei til den livsstilen man ønsker. Her er det som er sunnhet for meg:

 • Mye grønnsaker hver dag, gjerne over 500 gram. I forskjellige farger.
 • Kjøttfri middag på ukedagene.
 • Rent kjøtt i helgene, som for eksempel indrefilet.
 • Så lite karbohydrater med høy GI som mulig.
 • Så lite tilsatt sukker som mulig.
 • 1-2 frukt om dagen, og gjerne mye bær i smoothies osv.
 • Nok sunt fett (som i olivenolje, kokosolje, smør, fløte, fet fisk, avokado, ost osv.).
 • Nok proteiner, spesielt på de dagene jeg trener styrke.
 • Litt kos på lørdagskvelden, som i ca. 500 kcal.
 • En rute mørk sjokolade (86 % kakao) er lov hver dag.
 • Så lite kunstig sukker som mulig (her teller jeg ikke med Sukrin).
 • 2-3 kopper med grønn te hver dag.
 • Drikke en stor flaske med vann hver dag.
 • Så fast måltidsrytme som mulig, gjerne 4-5 måltider om dagen.
 • Trening 2-4 ganger i uken (da med to styrkeøkter kombinert med cardio, en ren cardio-økt og en intervalløkt).
 • Hverdagsaktivitet. Gjerne 10 000 – 15 000 skritt om dagen.
 • Praktisering av mindfullness og yoga.
 • Forsøke å få åtte timer søvn hver natt.

Jeg vet at disse punktene gjør mitt liv lettere og bedre, av erfaring. Det funker kanskje ikke for alle, men det funker veldig bra for meg. Hva er en sunn livsstil for deg?

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • victoriaweee

  Åh man, om jeg bare hadde samme viljestyrke som deg, så hadde jeg også hatt en sunn livsstil, men her hjemme hos meg går det kun i sjokolade, brus og hva enn som er billig til middag i pakkeform på Bunnpris. Kommer sikkert til å dø før jeg fyller 40. Akkja. What a life. Spiste en stund tilbake masse selleri, det må jeg kjøpe igjen. Mindfulness, hva gjør man da?

  27. mars 2016 at 1:14 pm Reply
  • Caroline

   Kan skrive om mindfullness en gang, om jeg får det til, haha.

   27. mars 2016 at 4:56 pm Reply
 • tankemonolog

  Personlig er sunnhet for meg å være bevisst på valgene sine. Jeg vet at jeg ikke er blant dem som trener mest og at jeg også er litt for flink til å unne meg hveteboller til hverdags og jeg spiser dessuten kjøtt (mest fordi jeg liker det og er litt for kresen og sær i matveien allerede), men samtidig greier jeg å opprettholde gode rutiner når det gjelder den treningen jeg gjør i løpet av uka, jeg er flink til å ta trappene fremfor heisen ofte, jeg spiser mye frukt og grønt og jeg er flink til å legge meg og stå opp til samme tider både i helgene og til hverdags. Det som hjelper for meg spesifikt når det gjelder å ha et sunt liv (utenom at jeg er en heldiggris som har godt immunforsvar og funker veldig bra både fysisk og psykisk) er å fylle dagene med mange aktiviteter slik at jeg aldri rekker å kjede meg, noe som blir ekstra viktig for meg i og med at jeg er arbeidssøkende og har vært det ganske lenge. Og generelt sett handler sunnhet sånn jeg ser det om hvordan man føler seg med seg selv og at man er frisk og har energi. Noen trenger å ta mer omfattende grep for å funke bra i hverdagen, andre kan ta det litt mer med ro og likevel klare seg fint, det viktigste er å ha en bevissthet rundt valgene sine uansett om de er gode valg eller ikke. Og du virker som om du er en av de jeg kjenner på nettet som har mest bevissthet og har tenkt mest reflektert over hva som funker best for deg og nettopp derfor tror jeg at alt kommer til å ordne seg selv hvis du kanskje har perioder der det glir litt ut. Nettopp derfor tenker jeg også at du ikke burde ha dårlig samvittighet om du har spist litt mer usunt og trent litt mindre enn ønskelig av og til fordi du ser det selv og er flink til å ta deg sammen. Uansett heier jeg på deg og denne kommentaren ble litt vel lang og omstendelig, men jeg håper du fikk noe ut av den likevel.

  28. mars 2016 at 6:46 am Reply
  • Caroline

   Wow, fin kommentar! Jeg opplever at du har funnet deg en veldig god livsstil :)

   28. mars 2016 at 11:29 am Reply
 • Milla

  Wow. Eg sko sånn ønska at eg hadde din viljestyrke. For eg e ikje sunn i det heila tatt. Me har slutta heilt å spisa kylling da, det e jo positivt. Men rødt kjøtt klare me oss ikje uten. Og sukker, det e jo i alt. Det går jo ikje an å holda seg heilt vekke fra det. Og cola, ja, det e eg avhengig av, og eg klare ikje å slutta :(

  29. mars 2016 at 6:53 am Reply
  • Caroline

   Jeg tror helt ærlig at man må leve sånn at man blir lykkelig. Om du blir lykkelig av Cola, så drikk Cola :) Jeg liker ikke Cola, så jeg har ikke det problemet, he he. Men jeg har mange andre ting som jeg elsker, for eksempel kaker, men jeg blir så dårlig av å spise mel og sukker at jeg har funnet ut at jeg har det mye bedre når jeg holder meg mest mulig unna det. Men litt av og til er selvfølgelig lov :) Alt er lov :)

   29. mars 2016 at 7:01 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.