Prosjektmåned

29. februar 2016

[su_dropcap style=”simple”]D[/su_dropcap]e som kjenner meg vet at jeg er en person som ønsker å ha ambisjoner og prosjekter gående i livet mitt, og nå er jeg klar for å begi meg ut på to store prosjekter. I mars ønsker jeg å 1) bruke mindre penger og 2) spise mindre sukker. Dette er prosjekter jeg har prøvd meg på før, tro meg, og det med blandende resultater.

Å minke på sukkerinntaket har jeg klart før, og jeg vet at det er vanskeligst de første ukene og så går det bedre. Jeg må kutte ned på sukkeret nå for som jeg har sagt tidligere tåler jeg ikke sukker spesielt godt, og jeg føler meg bare syk når jeg spiser mye sukker. Det er ikke lett for meg, jeg er veldig (veldig!) glad i mat med mye sukker. Men hva er egentlig viktigst, å føle seg frisk og opplagt eller å være syk og ha null energi? Jeg har mest lyst til å føle meg bra, og derfor har jeg laget meg noen regler for mars:

Spise mindre sukker
 • Jeg skal holde meg helt unna brus, godteri, sjokolade (mørk med 85 % kakao er lov), kaker, desserter, iskrem, kjeks og annet som har høyt sukkerinnhold.
 • Jeg skal lage de aller fleste middager fra bunnen av.
 • Jeg skal droppe suketter i teen helt og bruke mindre kunstig søtningsmiddel.
 • Generelt vil jeg spise renere og skal ikke gå i fellen med å spise mange produkter uten sukker osv. Jeg vet at lettproduktene ofte er proppet med mye annet rart, og at de kunstige søtningsmidlene ofte gir mye søthunger.
Bruke mindre penger

Økonomi, der i mot, der har jeg mye å lære. Jeg vet at det å minke på restaurant- og kafébesøk vil bli det aller, aller vanskeligste. Men jeg vil og skal klare dette. Jeg har så utrolig mye jeg ønsker å spare til, og da må man ta noen grep. Her er da grepene jeg ønsker å ta i mars:

 • Skrive handleliste kun med mat man trenger (som gjerne er billig).
 • Forsøke å holde ukeshandelen på under 1000 kr.
 • Spise vegetarmat 4-5 dager i uken.
 • Fyre i stedet for å bruke ovn.
 • Aldri bruke kredittkort.
 • Ikke handle på iHerb.com (med mindre jeg har rewards), ASOS eller andre nettbutikker, med mindre det er noe jeg virkelig trenger.
 • Låne bøker i stedet for å kjøpe bøker (med mindre jeg finner noen virkelige kupp på loppemarked etc.).
 • Drikke vann i stedet for brus, juice og saft. Et lite glass melk hver dag.
 • Kjøpe mat på tilbud.
 • Aldri kjøpe magasiner.
 • Ikke kjøpe blomster.
 • Ikke kjøpe mat på vei til jobb osv., matpakke!
 • Kan ha Netflix, men ikke noe annet.
 • Bruke den maten jeg handler (sjekk skapene før handlelisten lages).
 • Kun spise ute en gang i måneden, ellers kun drikke te eller lignende.
 • Bruke mindre av alt. Type shampoo, såpe, tannkrem osv.
 • Ikke kjøpe nye klær, med mindre jeg virkelig trenger det.
 • Aldri handle på tom mage.
 • Bruke treningssenteret aktivt.
 • Fylle vaskemaskinen og oppvaskmaskinen godt opp før jeg setter dem på.
 • Generelt tenke meg om før jeg bruker penger (er dette noe jeg virkelig trenger?).
 • Kun bruke penger på arrangementer (kino osv.) som jeg virkelig vil dra på.
 • Slå av mobildata og helst ha det av mesteparten av tiden jeg ikke har tilgang til Wi-fi.
 • Impulskjøp er fy-fy!
 • Se om jeg har noe i huset jeg ikke trenger, som kan selges.
 • Ikke kjøpe noen apper på mobilen.
 • Dra på gratis-arrangementer med venner når jeg kan.

Er det noen av dere som har ligende prosjekter eller vil bli med?

Foto: Jonathan Pielmayer.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

12 Comments

 • Hilde

  Høres ut som et bra prosjekt! Alt for lett å både spise for mye sukker og bruke for mye penger (av erfaring, he he). selv om du ikke skal kjøpe blomster så kan jo Jørgen kjøpe til deg;)

  29. februar 2016 at 10:16 am Reply
  • Caroline

   Haha, godt poeng ;)

   29. februar 2016 at 4:14 pm Reply
 • Røverdatter

  Åh, det er så fryktelig vanskelig å spare penger! Jeg skjønner ikke hvor de blir av. Flyr avgårde..
  Tror jeg må lage meg en spare-liste selv også. Det er så altfor lett å kjøpe litt her og litt der. Småkjøp er farlig for lommeboken!!

  29. februar 2016 at 11:50 am Reply
  • Caroline

   Ja, I know!

   29. februar 2016 at 4:14 pm Reply
 • Elena

  Jeg liker prosjekter! Lykke til med begge! You can do it! <3

  29. februar 2016 at 2:04 pm Reply
  • Caroline

   Takk!

   2. mars 2016 at 10:57 am Reply
 • Ingrid E

  Så mange fine punkter! Kan absolutt bruke en del av de selv også ;)

  29. februar 2016 at 2:21 pm Reply
  • Caroline

   Så bra!

   29. februar 2016 at 4:14 pm Reply
 • Marthe

  Har i år berre kjøpt mat, og viss det har vore noken uforutsette utgifiter. Ellers ingen blomster, klær, ting og tang. Går veldig greit, når eg veit eg ikkje har noko valg (litt lite inntekt atm), sjølv om det er ting eg har lyst på/treng. Sukker prøvar eg og å halde meg unna, eller vertfall sjokolade da. Berre i helgene. Går stortsett bra det og, når eg har kom i gang, var vanskeligst første par vekene. Lykke til med dine innsparingar:)

  29. februar 2016 at 4:48 pm Reply
  • Caroline

   SÅ flink du er!

   29. februar 2016 at 6:19 pm Reply
 • Milla

  Masse lykke te med prosjektene dine :D

  // <3 <3 <3

  1. mars 2016 at 11:49 am Reply
  • Caroline

   Takk!

   1. mars 2016 at 2:24 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.