Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Podcaster om litteratur

17. februar 2016

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg elsker litteratur, og jeg elsker podcaster! Podcaster er virkelig i vinden for tiden, og det finnes et stort hav av muligheter. Også podcaster om litteratur har vokst seg til en stor gruppe, og jeg tenkte at jeg i dette innlegget skal dele noen nye funn og gamle favoritter med dere. Om dere har flere tips så skriv dem gjerne i kommentarfeltet. Håper dere har en fin dag!

Folk som liker bøker er en podcast laget av folkene bak Bokmerker.org. Jeg liker tonen i podcasten veldig godt. Den er uformell og koselig! Og det snakkes generelt om mye forskjellig litteratur og man blir inspirert til å lese. Eneste minuset er at episodene kanskje er litt for lange og lyden er litt dårlig.

LittPod er Litteraturhuset i Bergen sin egen podcast. Her er det ikke faste folk som snakker om litteratur, men de legger ut forskjellige foredrag, paneldebatter, samtaler osv. Mye spennende! Det er lange episoder, så det er kanskje mest for spesielt interesserte.

BOBcast er podcasten til biblioteket i Bergen. Her er det litt det samme som Litteraturhusets podcast. Det er lydfiler fra forskjellige arrangementer som biblioteket har, og de varer ca. en time. Det er veldig gøy å høre på de lydfilene der det er forfattere som snakker.

Pocket med Camilla Norli er en podcast i regi av VG. Her møter bokjournalist Camilla Norli flere forskjellige forfattere, anmeldere og gjester for å snakke om boknyheter og litteratur generelt. Bra lyd (hurra) og passelig lengde på episodene (ca. 30 minutter). Minuset er at podcasten oppdateres veldig sjeldent, men det er kanskje greit? Noen podcaster oppdateres virkelig alt for ofte.

Litteratur på Blå er en fri og engasjerende podcast om litteratur. Her finner du debatter, samtaler og intervjuer. Episodene er kanskje litt lange, men det finnes mye interessant her.

Aschehoug Podcast er gitt ut av Aschehoug forlag. De har ukentlige episoder om bøker og litteratur, og lengden på episodene er perfekte (ca. 20-40 minutter). Elsker introen til episodene, og jeg synes innholdet er engasjerende og fint.

Bokbaren er laget av Radio Revolt som er radiokanalen til studentene i Trondheim. Morsom og uformell setting med engasjerte studenter. Episodene er på rundt 30 minutter og handler om litteratur i de fleste former.

Erlend Leser Bok er en ny podcast fra studentradioen i Volda. Jeg synes konseptet er morsomt, det er som å høre på en lydbok. Og introen får meg alltid til å smile stort, den må dere høre!

Cappelen Damm Bokprat er en podcast fra Cappelen Damm forlag. Her er det samtaler, intervjuer, foredrag og mye annet spennende. Jeg elsker lengden på episodene, de er fra 15 minutter til 30 minutter. God lyd setter jeg også pris på!

Radio Gyldendal er podcasten til Gyldendal forlag. Her er det veldig ulik lengde på episodene, noen er kun få minutter og andre er opp til en time. Hør intervjuet med Johan Harstad!

Universitetsforlagets podcast er laget av Universitetetsforlaget. Her tar de for seg faglitteratur, noe som skiller dem litt fra andre podcaster om litteratur. Episodene har perfekt lengde, på ca. 15 minutter.

BokPod er min favoritt-podcast om litteratur! Den er helt fantastisk! Her finner du lange intervjuer med store forfattere som Jo Nesbø, Anne B. Ragde, Tomas Espedal og Dag Solstad. Intervjuene tar for seg hele forfatterskapet deres. Hvordan de skriver, hva de gjør osv. Veldig interessant! Dessverre har de ikke oppdatert på en stund, så jeg håper virkelig de vil fortsette podcasten snart. Alt som ligger der er virkelig verdt en lytt!

Ferdigsnakka er en podcast der du får små innblikk i forskjellige bøker i form av musikk og opplesning. Det er korte episoder på kun få minutter. Her finner du fin poesi, det er nesten litt mindfullness i det. Anbefales!

NRK Bok er en podcast fra NRK om litteratur generelt. Episodene har varighet fra få minutter og opp til en time. Lyden er god! Her finner man rett og slett alt mulig, et lite skattkammer.

Foto: Jeff Sheldon.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.