Bloggregler

[su_dropcap style=»simple»]H[/su_dropcap]ei dere! Jeg tror jeg er tilbake nå. Det har vært litt rart å la være å blogge så mye i det siste… Det har vært befriende, men samtidig rart og litt trist. Jeg liker å blogge, jeg liker å dele og jeg liker å skrive. De siste dagene har jeg tenkt mye på hva jeg ønsker med bloggen min fremover. Hva det er som har fått meg til å føle meg presset til å blogge, og hva som har stresset meg og fått meg til å miste motivasjon og lyst. I hovedsak tror jeg det handler om at jeg delvis har satt andre over meg selv, i den forstand at jeg har blogget det jeg tror andre vil lese og ikke det jeg gjerne vil dele. Derfor har jeg, i all enkelhet, satt opp noen små regler for meg selv som jeg skal forsøke å følge fremover…

 1. Jeg trenger ikke å blogge hver dag eller flere ganger i uken.
 2. Jeg skal blogge når jeg har lyst til å dele noe.
 3. Jeg vil dele det som jeg selv føler meg komfortabel med, og som jeg har lyst til å blogge om.
 4. Jeg vil kunne være sammen med venner, lage mat og ha det fint uten å alltid måtte dele det.
 5. Jeg vil ikke la det folk tenker om meg, stoppe meg fra å dele det som jeg opplever som viktig.
 6. Jeg vil gjøre som jeg selv føler er riktig og fint.

Å blogge er ikke jobben min, det er en fritidssyssel som jeg liker å holde på med. På lik linje med Instagram, Snapchat og andre sosiale medier. Derfor har det blitt viktig for meg at når jeg holder på med sosiale medier skal det være nettopp lystbetont. Jeg har de siste dagene slettet unna haugevis av folk som jeg har fulgt på Instagram og Snapchat, og nå står jeg igjen med de som jeg ønsker å bruke tid på. De som rører meg, inspirerer meg, får meg til å smile og som lærer meg noe nytt. Jeg skal slutte å tenke på hva alle vil ha og hva alle trenger, men jeg skal heller gjøre det jeg selv vil. Når jeg vil. Så får folk bare avfølge, mislike og slette meg om de vil. Man kan faktisk ikke please alle, uansett hvor mye man prøver. Så da kan man like gjerne la være, og heller satse alle kortene sine på sin egen lykke. Skål!

Foto: Ronaldo Arthur Vidal.

22 kommentarer om “Bloggregler

 1. Smart prioritering! Det er viktig å kjenne at man gjør ting fordi man vil gjøre ting – og ikke fordi man skal blogge om det! Kvalitet over kvantitet, og lykke over slit :D Gleder meg til å følge med videre <3

 2. Dette høres veldig fornuftig ut, Caroline! Blogging, Instagram osv skal være gøy og inspirerende, og ikke en plikt. Jeg blogger som regel kun når jeg har lyst og føler jeg har noe å fortelle. Noen uker blir det ofte, andre uker sjeldent, og det er helt greit. Og hvem du velger å følge og ikke følge er jo helt opp til deg, så det synes jeg ikke du skal få dårlig samvittighet eller bekymre deg for. Folk får og mister følgere hele tiden. Når det gjelder hva andre tenker, så kan det være greit å ha i bakhodet at folk generelt tenker mer på det de selv gjør enn på hva andre gjør. Vi er ganske selvopptatte alle sammen egentlig, så gjør akkurat det du føler er rett for deg. Mest sannsynlig så tenker ikke folk noe videre over hva du gjør, annet enn at de likte blogginnlegget ditt eller bildet på Instagram. Du skal hvert fall ikke føle at du må oppfylle noen krav som vi lesere har, eller at det du føler for å dele ikke er bra nok – for det er det. Jeg heier på deg!

 3. Hei! Så fint du formidler tankene dine, kjenner meg godt igjen. Viktig med pauser og egentid, og ikke være så opptatt av alle andre. Det er ikke alltid så lett, du vet at hvis man skal bli god til noe, så må man øve ☺ ?
  Klem til deg ☺

 4. Smart det der! Det tar tid å finne sin publiseringsfrekvens og hva som er rett varierer ut fra form og føre, for å si det sånn. Sjøl er jeg langt unna toppåret mitt da jeg publiserte mye og hadde mange lesere, men blogg er likevel viktig, selv om det ikke er noe som fyller livet mitt hver dag. Så får heller sidevisninger være sidevisninger.

  Å lystblogge er lurt, som du sier: Det er ikke jobben din og det skal være en positiv aura over bloggen, ikke en sur forpliktelse.

  Lykke til videre!

 5. Vettu, eg e så glad for at du e tebake. YES.

  Eg har og lenge følt press på det å posta på bloggen oftare og mær jevnlig. men så fant eg ut at eg klare ikje å gjennomføra det. Og det e heilt greit. Så post når du føle for det, det gjør eg :D

  <3

 6. Stå på! Ta vare på deg selv :) Tror flere burde gjøre som deg, mange setter liksom alle andre foran seg selv fordi man vil bli likt/akseptert/populær/. Det er slitsomt. Noen ganger må man si nei. Eller ta seg en pause – slappe av og gjøre det man selv vil og trenger. Det er ikke hokus pokus, men det er noe alle burde huske på innimellom for det blir så fort glemt mellom avtaler, plikter, henting i barnehage, jobb osv.

  Hvordan skal vi tilfredstille alle andre når vi er ødelagt selv?

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.