Fortrengelse

16. januar 2016

[su_dropcap style=”simple”]J[/su_dropcap]eg har visst om det ganske lenge nå, egentlig. Kanskje et år eller mer. Men jeg fortrenger det hele tiden. Jeg vil ikke tenke på det, vil ikke innse realiteten. Realiteten er vanskelig å svelge, fordi om jeg skal innse den må jeg gi avkall på noe av det som jeg liker best her i livet. Dere… Jeg tåler rett og slett ikke (raffinert) sukker (ikke tåler jeg kunstig sukker spesielt godt heller, men det er en annen historie…). Symptomene er egentlig veldig klare; mageknip, hjertebank, høy puls, hodepine, skjelvinger og feberfølelse. Jeg har pleid å spise en halv, liten pose ostepop og ca. 30 gram sjokolade de siste lørdagene, men jeg blir likevel dårlig.

Fremover nå skal jeg prøve å minke på inntaket for å se om det hjelper noe. Jeg kan nesten ikke beskrive hvor godt jeg liker sukker, det er egentlig flaut å tenke på. Sjokolade, iskrem, lakris, kaker, potetgull og godteri er så ubeskrivelig godt. Hvorfor må dette skje akkurat meg? Er det meningen at det skulle bli sånn? Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre fremover, for jeg vet rett og slett ikke om sukkeret er verdt å være så dårlig for hver lørdagskveld… Hva ville du gjort? Ville du kuttet sukkeret helt, eller ville du godtatt å ha vondt inni mellom? Er det noen andre av dere som ikke tåler sukker spesielt godt? Jeg merker at jeg tåler det bedre tidlig på dagen eller når jeg er i aktivitet, men det er liksom på kveldene man får lyst på det.

Kanskje er det ikke verdens undergang å kutte ut sukkeret? For meg er det litt krise, akkurat nå, å se for meg et liv uten lørdagsgodis. Men det må da finnes andre veier å gå?

Foto: Mario Calvo.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

18 Comments

 • Julie

  Det finnes da så mye annet godt man kan spise! Grønnsaker og dip? Druer (eller annen frukt)?

  16. januar 2016 at 10:41 pm Reply
  • Caroline

   Ja, jeg veeeet. Men jeg synes jo ikke det er halvparten så godt som sukker, dessverre. Men det er kanskje en tilvenningssak?

   16. januar 2016 at 10:44 pm Reply
   • Julie

    Jeg tror at det er det, altså! Det er vel verdt å prøve? :)

    16. januar 2016 at 11:43 pm Reply
    • Caroline

     Ja, jeg får prøve for gang nummer 100. Haha, har aldri klart det før.

     16. januar 2016 at 11:45 pm Reply
 • Christi Elin

  Huff, ser dilemmaet. Hva med å prøve å spise ost og kjeks som lørdagskos? Jeg syns i alle fall at salt og søtsuget ofte blir dekket, samtidig som man blir for mett til å tenke på andre ting. Kanskje ha noen knekk med mørk sjokolade? Eller tåler du ikke det heller? Jeg elsker sjokolade selv.. så for min del hadde det vært skikkelig kjærlighetssorg!

  16. januar 2016 at 11:17 pm Reply
  • Caroline

   Ja, må sverge til osten fremover merker jeg…

   16. januar 2016 at 11:41 pm Reply
 • Røverdatter

  Jeg sliter med det samme. Litt sukker og hjertet hamrer i vei. Jeg har heller ikke funnet noen god erstatning, det er liksom lite annet enn sukker som faktisk døyver søtsuget. For noen år siden holdt jeg meg helt unna godteri og potetgull i ca. 6 mnd. Det hjalp. Søtsuget forsvant etter noen uker og jeg savnet det ikke i det hele tatt. Faktisk smakte det ikke noe særlig godt den første dagen da jeg spiste sjokolade igjen heller. Men det gikk også fort over. Plutselig satt jeg der med godteposen og hjertebanken igjen. Sukk.

  17. januar 2016 at 1:15 am Reply
  • Caroline

   Kjenner meg igjen, det er utrolig vanskelig å la være…

   17. januar 2016 at 11:27 am Reply
 • Vigdis

  Hva med å lage sukkerfritt godteri. Jeg skal prøve å lage lakriskaramellene fra sprudlendesunn.no neste helg. Jeg får akkurat samme reaksjonene pluss at jeg hovner opp i fjeset av for mye godteri. Jeg spiser alt for mye på lørdager. Tror ikke det går an å slutte helt, men iallefall begrense og lage gode alternativer.

  17. januar 2016 at 9:45 am Reply
  • Caroline

   Ja, jeg får prøve meg på litt sukkerfritt godis. Men tror jeg bør bruke dadler og annet naturlig sukker fremfor kunstig :)

   17. januar 2016 at 11:26 am Reply
 • Martha

  Så kjedelig :( Hadde slitt hvis det var meg, er så altfor glad i sukker. Jeg tror også at om man holder seg unna lenge nok, så kommer man inn i en vane også går det greit derfra.. Men det er jo ikke lett bare det. Lykke til, håper du finner noen gode alternativer :)

  17. januar 2016 at 2:27 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk!

   17. januar 2016 at 5:12 pm Reply
 • Marte

  Uff, den er lei!
  Min erfaring: jeg har cøliaki – og craver aaaalltid glutenholdige produkter. Det aller beste er selvfølgelig å unngå det totalt, men om det blir for ille, sørger jeg hvertfall for å spise gluten når jeg veit at jeg ikke skal noe som helst viktig 1-2 dager etterpå.

  17. januar 2016 at 7:46 pm Reply
  • Caroline

   Skjønner den, egentlig en smart løsning du har funnet deg!

   17. januar 2016 at 8:10 pm Reply
 • isabel

  Oh no :( Men sukker/godteri er noe du KAN klare deg uten! Jeg spiste så mye godis i en periode i 2010-2011 at jeg bare var nødt til å slutte. Klarer du å holde deg en stund vil søtsuget forsvinne. Nå orker jeg sjeldent tanken på sjokolade, selv fem år senere! Det er så mye annet som er godt, uten at det kalles “godteri”. :)

  18. januar 2016 at 7:50 am Reply
  • Caroline

   Ja, det er sant. Jeg får bare prøve å tenke litt annerledes.

   18. januar 2016 at 10:51 am Reply
 • yasminegonzalez

  Sukker er jo en avhengighet. Kjenner meg veldig godt igjen her. Sliter med det samme selv, men har na gatt 18 dager uten sukker (har unnet meg litt popcorn eller chips) og det gar bedre for hver dag. En ting jeg foler hjelper at jeg har en protein shake jeg har for trening, og den smaker sjokolade. Jeg lurer meg selv liksom litt med den og det funker som en kule :)

  18. januar 2016 at 12:12 pm Reply
  • Caroline

   Ja. Tror ikke jeg er avhengig siden jeg spiser det kun en gang i uken (eller kanskje?). Men jeg skal prøve å lure meg selv litt haha.

   18. januar 2016 at 12:36 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.