Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Min ønskeliste julen 2015

6. desember 2015

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]ulen er tiden for å gi, i alle fall for meg. Jeg elsker å gi gaver til andre, og jeg prøver å overse de såkalte gledesdreperne som synes julen er materialistisk og mener at man ikke bør gi gaver. Hvorfor kan man ikke gi gaver og i tillegg støtte de som trenger det? For eksempel ved å gi en julemiddag. At kjøpepresset som legges opp til (med nattåpent, søndagsåpent, jul i oktober osv.) kan debatteres er selvfølgelig helt greit, men jeg mener det blir feil å angripe de som kjøper julegaver. La folk få lov å ha den gleden, for dårlig samvittighet har man nok av i året ellers. Phu, nok om det. Her er i alle fall min ønskeliste for i år. Hva ønsker du deg aller mest av alt?

PS: jeg blir superglad om dere bidrar med spørsmål i dette innlegget, jeg tenkte å prøve meg på en videoblogg til uken. Iiiik, så skummelt.

 1. Meg-gaver. Du vet, de gavene som får deg til å tenke på den personen du kjøper til. For eksempel en gang jeg fikk et smykke med et lite analogt kamera på av søsteren min.
 2. Hjemmelagde gaver. Som for eksempel en fotobok, en bok som noen har skrevet minner eller fine ting i, strikkede sokker, hjemmelaget mat/godis osv. Hjemmelagde gaver er utrolig fint å få, og du vet at personen som gir har lagt ned tid og sjel i gaven din.
 3. Opplevelser. Kanskje en av de beste gavene man kan få? Kinobilletter, konsertbilletter, gavekort på en kafé eller restaurant, hotellweekend med kjæresten, klippekort til svømmehall, gavekort på spa, invitasjon til middagsbesøk eller jentekveld, billetter til museum, billetter til teater osv. Det finnes mange muligheter her, og det er slike gaver man kanskje husker best?
 4. Mat og drikke. Her tenker jeg egentlig først og fremst mat og drikke av god kvalitet, gjerne lokalprodusert og/eller økologisk. Mine favoritter er sjokolade, lakris, nøtter, spekemat, juice, varm sjokolade, gløgg og te. Det finnes så mye godt og spennende! Som de fleste som kjenner meg vet, så er te en stor favoritt. Helst grønn te, gjerne med smak av kokos, sitrus, frukt eller noe mildt.
 5. Kjøkkenutstyr. Jeg liker meg bedre og bedre på kjøkkenet, så kjøkkenutstyr er alltid kjærkomment. Også gavekort på for eksempel Jernia, Tilbords, Kitchen og forskjellige butikker som selger kjøkkenutstyr. Akkurat nå står en skikkelig jerngryte øverst på ønskelisten, ved siden av fine suppeskåler, gode kjøkkenkniver, fine krus og en god stekepanne.
 6. Gavekort. Veldig praktisk å få i gave, og jeg bruker dem som regel i romjulen eller i januar. Her er det egentlig best å få visa-gavekort, gavekort på bokhandel, gavekort på kjøpesenter, gavekort på IKEA, gavekort på mat, gavekort på Spotify/Netflix/HBO (og lignende) eller gavekort på opplevelser (selvfølgelig).
 7. Bøker. Jeg blir alltid glad for bøker! Spesielt de som jeg ønsker meg veldig mye… Akkurat nå ønsker jeg meg aller mest de bøkene av Johan Harstad som jeg ikke har, Cappelens Forslags Konversasjonsleksikon og «Evna» av Siri Pettersen. Har også egentlig lyst til å kjøpe nye Harry Potter bøker, mine er slitt ut (det er litt sjarm da).
 8. Filmer og TV-serier. Jeg ser alt for lite film, her har jeg mye jeg kan glede meg over i årene fremover. Nå ønsker jeg meg aller mest Disney-filmene jeg mangler i klassikersamlingen min, Hunger Games (har kun nummer én), alle Narnia-filmene og Star Wars-filmene. Når det kommer til TV-serier ønsker jeg meg alle sesongene av Solsidan og Glee, for det er serier som jeg gjerne ser igjen og igjen (som Friends, Modern Family og Big Bang Theory også).
 9. Spill. Spill er fantastisk gøy, både på data, TV, konsoll og på brett. Akkurat nå ønsker jeg meg tilleggspakker til Sims 4 (til Mac), Nintendo Wii U med Zelda-spillene og Super Mario, Nintendo DS med Pokemón-spill, Skyrim til Mac og brettspillene Ryktet går, Kokkelimonke, Den forsvunnede diamanten, Scabble, Risk og Monopol.
 10. Fotoutstyr. Jeg har Olympus PEN E-P5, og har veldig lyst på noen nye objektiver. Men de er egentlig alt for dyre til å ønske seg i julegave, så det får bli neste punkt på sparelisten.
 11. Fiberdyner. Lange, deilige dyner i fiber. Fordi det er dyrevennlig og fordi jeg ikke liker dun så godt.

Foto: Kenny Louie.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

10 Comments

 • Marthe

  Synst det er kjempekjekt å gi julegaver! Synst ikkje det er stress, men har heller ikkje så mange å gi til så det gjer det nok litt enklare og mindre hektisk. Har fått ordna dei fleste, og synst dei er veldig fine :p hadde blitt veldig glad for dei sjølv, så det må vere eit godt teikn!

  6. desember 2015 at 4:34 pm Reply
  • Caroline

   Det er alltid et godt tegn!

   6. desember 2015 at 4:37 pm Reply
 • stinefriis

  De nye illustrerte Harry Potter-bøkene er så fine! Kunne tenkt meg dem selv, for mine som dine er veldig slitt. Særlig de første tre. Kan såvidt åpne nummer en uten at permen faller av. Haha!

  Jeg elsker å gi gaver (og få gaver), og syns absolutt man skal feire jul med gaver. Er en så fin måte å vise andre at man setter pris på dem. Men de trenger ikke koste skjorta eller være en sånn typ «må bare kjøpe noe». Jeg bruker mye tid på å tenke ut gavene, og jeg gleder meg alltid så mye til å gi gavene at jeg ikke kan kjøpe tidlig! Vil gi dem med en gang :D

  6. desember 2015 at 4:51 pm Reply
  • Caroline

   Veldig enig med det du skriver :D

   6. desember 2015 at 5:02 pm Reply
 • Katrine

  Ah, meg-gaver! Genialt ord! Har alltid prøvd å beskrive akkurat den type gaver til andre, når de spør om hva jeg ønsker meg. «Uhm, bare noe som kanskje minner om meg når du ser det?..» Nå skal jeg ta i bruk det ordet, hehe. Jeg liker også vanligvis å ordne julegaver, syns egentlig jeg er flink til å gjøre de litt personlige. Men når jeg er i sparemodus og streng når det gjelder økonomi så bregrenser det litt. Men tror det skal bli noe bra i år også :)

  Jeg ønsker meg egentlig.. ikke noe spesielt. Sparing til en skole neste år er førsteprioritet i alt jeg foretar meg, så det hadde hjulpet med bidrag til det. Og en reisesekk som kan være bra å dra på tur med. Og det er egentlig dèt :)

  6. desember 2015 at 10:42 pm Reply
  • Caroline

   Sparing er veldig lurt! Og dessuten trenger ikke gaver være dyre :)

   7. desember 2015 at 8:34 am Reply
 • tankemonolog

  Syns både å gi og å få julegaver er skikkelig kos selv og det er jo litt hva man gjør det til. Med meg så vet folk at man kanskje ikke kan regne med å få de dyreste tingene siden jeg er arbeidssøkende, men jeg kan gi mye fint likevel og jeg kan gi ting jeg har laget selv og med det gjøre det temmelig karolinsk :) Ellers finfin ønskeliste, mye kult her =D

  7. desember 2015 at 5:05 pm Reply
  • Caroline

   Det er så utrolig fint å få hjemmelagede gaver!

   7. desember 2015 at 5:07 pm Reply
 • Lisa

  Fin ønskeliste! Jeg har faktisk det konversasjonsleksikonet :-0 Skikkelig kul bok :-D

  7. desember 2015 at 8:41 pm Reply
  • Caroline

   Å, heldig!

   8. desember 2015 at 9:29 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.