Mine favoritter: TV-serier

31. oktober 2015

[su_dropcap style=”simple”]J[/su_dropcap]eg har faktisk sett ganske lite på TV-serier i min ungdomtid, og har egentlig sett mest nå de siste årene. Jeg ser mye mer TV-serier enn filmer, faktisk ser jeg omtrent aldri film (og det er litt trist). Her kommer en liste over mine absolutte favoritter blant TV-seriene der ute, med terningkast. Terningkast seks betyr at det er fantastisk, terningkast fem betyr at det er veldig bra og terningkast fire betyr at det er bra og helt OK å bruke tiden på. Mange av de TV-seriene som jeg vil gi terningkast fire er slike som er godt å se på når man vil slappe av og ikke tenke så mye. Gi meg gjerne dine favoritter, kanskje jeg får noen gode tips?

 Doctor Who

Sjanger: Science Fiction.
År: 2005 –
Se den hos: Netflix.

Doctor Who er min favorittserie nummer én! Det er en britisk TV-serie produsert av BBC som handler om en mystisk tidsreisende som kaller seg selv «The Doctor». Doktoren reiser i tid og rom sammen med sine følgesvenner i en tidsmaskin som utvendig likner en politiboks. Serien er faktisk veldig gammel og ble først produsert i 1963! Den hadde en pause fra 1989 til 2005, og det er episodene fra 2005 og frem til nå som jeg har fulgt med på.

Jeg elsker Doctor Who fordi den har fantastiske karakterer og opplevelser. Om du elsker Sci-Fi så er dette garantert noe for deg! Og om du synes første sesongen er litt rar så gi den flere sjanser, den blir bare bedre og bedre. Grafikken er litt så som så i starten, men det er litt av sjarmen også!

 Game Of Thrones

Sjanger: Fantasy, drama.
År: 2011 –
Se den hos: HBO Nordic.

Game of Thrones er en amerikansk TV-serie basert på fantasyserien «A Song of Ice and Fire» av underholdningsforfatteren George R.R. Martin. Handlingen utspiller seg i De sju kongerikene på de oppdiktede kontinentene «Westeros» «Essos» og «Sothoryos». Her er et voldelig samfunn med borgherrer, krigere, tjenestefolk og bønder i en middelalder med dramatiske og overnaturlige innslag. Serien følger små og store enkeltpersoner i og omkring den brutale og spennende maktkampen om «Jerntronen» i hovedstaden King’s Landing. Kampen og spillet foregår mellom adelsfamiliene i kongedømmet, blant annet den rettskafne krigerfamilien Stark i Winterfell i nord og den lyshårede, kyniske Lannister-familien.

Denne serien er helt fantastisk laget til med effekter og manus. Selvom jeg gjerne skulle sett at de kunne unnlatt sexscenene så er dette en serie som omtrent ikke kan måle seg med noen andre fantasy-serier som noen gang er laget!

 Friends

Sjanger: Komedie.
År: 1994 – 2004.
Se den hos: Netflix.

Friends er en situasjonskomedie som handler om en gruppe på seks venner i midten av 20-årene som tilbringer det meste av tiden sin sammen. Det er vel ikke mer å si om Friends for alle jeg vet om kjenner til og har et forhold til Friends. Det er for meg den beste humorserien som er laget, og jeg har sett den om igjen utallige ganger. Jeg blir aldri lei!

 Supernatural

Sjanger: Fantasy, horror.
År: 2005 –
Se den hos: Netflix.

Supernatural er en amerikansk mørk fantasy/horror-serie som handler om brødrene Sam og Dean Winchester og deres ferd rundt om i USA for å bekjempe overnaturlige vesener. Her møter du alle slags monstere, fra hekser og vampyrer til varulver og demoner.

Jeg bare virkelig elsker denne serien og alt ved den! Den er faktisk nesten like mye en humorserie som en fantasyserie, og jeg har ledd godt så utrolig mange ganger. Samtidig har jeg noen ganger blitt skikkelig skremt, og jeg synes faktisk de første sesongene er de aller skumleste.

 Modern Family
 Heroes
 Heroes Reborn
 Grey’s Anatomy
 Breaking Bad
 Broen
 Prison Break
 Orange Is the New Black
 The Returned (fransk versjon)
 Top Of the Lake
 Desperate Housewives
 The Big Bang Theory
 Orphan Black
 Gossip Girl
 Unbreakable Kimmy Schmidt
 Lilyhammer
 Smallville
 Glee
 Pretty Little Liars
 Better Call Saul
 Full House
 Grimm
 Rita

Serier som ikke når helt opp på listen min: Lost, Scrubs, Drop Dead Diva, That ’70s Show, Sex and the City, Girls, 24, New Girl, Malcolm in the Middle, Step by Step, King of Queens, Two and A Half Man, Jericho, Will & Grace, Wet Hot American Summer. Jeg har ennå til gode å se mange serier, så gi meg gjerne tips!

Foto: Pawel Kadysz.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

17 Comments

 • Katrine

  Woah, det er mange serier du har klart å ta igjen på da, hehe. Jeg har liksom nok med Mummitrollet (etter tipset ditt om youtube-episodene! Nå er jeg på episode 62 eller noe, perfekt å starte dagen med eller lage mat til!) og Once upon a time. Har egentlig aldri fulgt med på serier noe særlig, ikke veldig mange i alle fall. De jeg har sett fra start til slutt er vel “New Girl”, “Reba”, “Pushing Daisies” og “Carrie”. Likte disse seriene, for ellers hadde jeg aldri sett de fra start til slutt :)

  31. oktober 2015 at 1:11 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for tips!

   1. november 2015 at 10:45 am Reply
 • Ingvild

  I vår gikk det en serie på NRK som heter Fortitude. Den er dritbra! Tror det er BBC som har den i utgangspunktet.

  31. oktober 2015 at 2:25 pm Reply
  • Caroline

   Takk for tips!

   1. november 2015 at 10:44 am Reply
 • Susanne

  In Treatment! I hvert fall den første sesongen. Om en psykiater og hans pasienter. Hver episode er en pasienttime. Og Mad Men <3

  31. oktober 2015 at 6:38 pm Reply
  • Caroline

   Takk, høres veldig bra ut!

   1. november 2015 at 10:44 am Reply
 • Marlene

  Serier jeg følger / ikke har fått sett ferdig ennå er Arrow, Californication, Doctor Who, Person of Interest, Revolution, Suits, The Blacklist, The Orginals (har ikke fått begynt og sett denne skikkelig enda, men den ligger nå i tv-kalenderen), The Vampire Diaries, True Blood (det samme gjelder her som The Orginals), Weeds, Castle, Criminal Minds, Modern Family, Orange Is The New Black, Orphan Black, Supernatural og The Big Bang Theory. Kanskje du finner noe du liker her? Serier jeg har sett ferdig rundt og etter den tiden jeg skaffet meg en slik tv-kaldender på nett er disse: Breakout Kings, Chuck, Fringe, Heroes, How I Met Your Mother, The Glades, Two And A Half men :)

  Håper det er noe innimellom de som ikke lå på lista de allerede her, du kan like :)

  31. oktober 2015 at 8:54 pm Reply
  • Caroline

   Takk, mange gode tips her!

   1. november 2015 at 10:43 am Reply
 • Renate

  Åå! Mange fine serier :) Husker jeg elska Step by Step, Kongen av Queens og Home and Away før! Men det er noe jeg ikke ser på noe særlig nå lenger. Serier jeg digger: Friends, New Girl, The Mentalist, Doctor Who og Twin Peaks. <3 Har garantert glemt noen, haha!

  1. november 2015 at 11:18 am Reply
  • Renate

   JO! Med hjartet på rette staden er superkoselig <3 Og Modern Family!

   1. november 2015 at 11:19 am Reply
  • Caroline

   Takk for tips Renate! :D

   1. november 2015 at 1:35 pm Reply
 • Synne

  Doctor Who er vi veldig enige om :D Selvsagt noen episoder som aldri må nevnes (Love&Monsters er en av mine), men ellers er den tidvis dårlige kvaliteten en stor del av sjarmen.

  Anbefaler “The Newsroom”. Typen og jeg oppdaget det forrige søndag, og i går hadde vi sett oss gjennom hele første sesong. Spennende, og gir interessant innsikt i hvordan det er å jobbe med nyheter på TV. Vi ser den på HBO, men det kan godt hende den er å få tak i andre steder.

  2. november 2015 at 9:13 am Reply
  • Caroline

   Tusen takk for tips!

   2. november 2015 at 9:19 am Reply
 • Røverdatter

  Six Feet Under er den desidert beste serien jeg har sett, jeg virkelig elsket den. Gråt som en liten unge da jeg var ferdig. Absolutt å anbefale!

  2. november 2015 at 4:50 pm Reply
  • Caroline

   Oh, kult! Den er HBO sant? Må se den!

   2. november 2015 at 6:51 pm Reply
 • Nina K.

  Jøss for en flott liste :) Mange av seriene du nevner som dine favoritter er helt klart mine også: Supernatural, Friends, Smallville, Full House, Grey’s Anatomy, Big Bang Theory og Pretty Little Liars :) Hvor langt har du kommet på Supernatural? Jeg startet på nytt i høst fordi jeg har helt falt ut av storyline og glemt hvilken sesong jeg er på :P

  6. januar 2016 at 5:26 pm Reply
  • Caroline

   Jeg er på den sesongen som går nå, elsker den!

   6. januar 2016 at 6:26 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.