Prioriteringer

24. oktober 2015

[su_dropcap style=”simple”]G[/su_dropcap]od lørdag dere! Jeg har sagt det før, men ukene går så fort! Denne helgen er planen å trene i morgen, lage biff, spise Ben & Jerry’s, se Broen, spille The Sims, skrive noe brev, forberede meg til NaNoWriMo, blogge, lage noen nye oppskrifter, prøve å være mest mulig i aktivitet, høre på podcaster, lese litt, rydde litt, kose med Mio (katten vår), være sammen med Jørgen, kjøpe en ny vannkoker og slappe av. Hva skal du i helgen?

Vi hadde egentlig planer om å dra til New York eller på cruise i Middelhavet neste sommer. Nå har vi tenkt litt og vil heller prioritere å kjøpe oss en ny seng, for det er faktisk viktigere enn ferieturer. Derfor må vi tenke litt annerledes angående ferien neste år. Det vi ønsker nå er å ha tre uker sammenhengene med en uke på et typisk sydensted og noen dager i en europeisk storby. I den forbindelse lurte jeg på om noen av dere har noen gode tips til rimelige steder å dra i august/september? Vi har tenkt på Tyrkia, men situasjonen der er spent politisk og det frister lite sånn sett å dra dit (selvom jeg ikke vet hvordan det ser ut neste år). Bulgaria er et annen alternativ til typisk sydenland? Kreta, Mallorca og Rhodos er hakket dyrere og mindre spennende?

Når det gjelder storbyer har i alle fall jeg mest lyst til å dra til Budapest i Ungarn. Har hørt det er billig og utrolig fin der. Polen, Russland, Nederland og Østerrike er også ganske billig, men jeg drømmer også om Paris, Roma, Barcelona, Færøyene og Irland. Jeg tar veldig gjerne i mot tips!

Foto: Jenna Beekhuis.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

10 Comments

 • Lisa

  En av de fineste plassene jeg har vært er Kroatia. Der er det veldig billig om du holder deg unna de typiske turistplassene. Ellers er det veldig flott i Sveits og Polen. Polen er jo også veldig billig. Min samboer og jeg tenkte kanskje å dra dit til sommeren ☺

  24. oktober 2015 at 10:01 am Reply
  • Caroline

   Var i Kroatia i juli, var superfint! Men tenkte kanskje å prøve noe nytt neste år. Polen er jo et godt alternativ.

   24. oktober 2015 at 10:07 am Reply
 • Stine Friis

  Rhodos er veldig fint altså! Var der en gang for mange år siden, men det er en bra øy. Mye kule turer man kan ta til typ vin-makere og porselensskapere. Og gamlebyen er heelt nydelig<3
  I år var vi i Toscana som også var fint, men har hørt at østkysten av Italia skal være litt rimeligere!

  24. oktober 2015 at 11:16 am Reply
  • Caroline

   Tusen takk for tips! Drømmer veldig om Italia, men tror det må bli en annen gang. Vil bruke litt penger der.

   24. oktober 2015 at 1:51 pm Reply
 • Katrine Ü

  Prioriteringen denne helga er å skrive ferdig en oppgave om britisk og amerikansk politikk. Skulle ønske jeg kunne få til å være mer i aktivitet denne helga, jeg også :/

  Budapest har jeg hørt mye bra om! :) Og hvis det er billigere enn mange andre storbyer, så virker det som et bra alternativ altså. Når jeg tenker på et billig alternativ til sydenland så dukker Albania opp i hodet mitt. Var der i 2013, og som nabolandet til Hellas er det jo bra sydenklima der. Det er på en måte en ganske billig versjon av Hellas, og mye færre (virka litt motsigende med “mye færre”..) turister. Vi var i en by på sørkysten, og det var faktisk mer å gjøre der enn man skulle tro. Ikke største byen, men med billige biler til låns så var det bare å kjøre rundt og innover og oppdage i vei.

  24. oktober 2015 at 1:36 pm Reply
  • Caroline

   Oh, for et bra tips! Tusen takk!

   24. oktober 2015 at 1:52 pm Reply
 • Marianne - Glimt av verden

  I fjor sommer kombinerte jeg en uke i sør-Albania med en uke på Korfu, og det var en veldig bra ferie! Det er flere fine steder å besøke der, og Albania er dessuten billig. Jeg er ingen ekspert på storbyferie i Europa, for det er veldig mange byer jeg ikke har vært i (deriblant vanlige turistbyer som Barcelona, Roma og København), men jeg likte godt Dublin, som for øvrig lett kan kombineres med en dagstur eller lignende til steder i Irland eller Nord-Irland. Polen er billig, det er fint i Krakow, og har hørt at Warszawa også skal være en fin by. Amsterdam er en hyggelig by, og Lisboa kan også anbefales. Lisboa kan dessuten fint kombineres med badeferie hvis man vil det. Likte Zürich godt, men Sveits er jo absolutt ikke det billigste landet å reise til. Vil du til Belgia, er det faktisk flere fine byer å besøke. Aller best likte jeg Brügge. Budapest vet jeg foreløpig lite om, men jeg reiser dit om ikke lenge, i kombinasjon med Bratislava og Wien. Har hørt mye bra om Budapest og Wien og veldig lite om Bratislava, så jeg gleder meg til å se byene selv :-)

  24. oktober 2015 at 8:01 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for tips! Bratislava er veldig fint, var der for noen år siden.

   24. oktober 2015 at 9:03 pm Reply
 • Angela Rosita Chatharina

  Hvis du vil ha en litt billigere tur så hold deg unna Italia. Roma er ganske dyrt og Venezia ligger likt som Norge på priser. Overnatting i Roma koster også flesk, det samme gjør alle attraksjoner og restauranter. Roma er et av de fineste stedene jeg har vært i mitt liv, jeg anbefaler virkelig å dra dit – men det koster like mye som det smaker. :)

  25. oktober 2015 at 10:57 am Reply
  • Caroline

   Ja, tenkte nok det :/

   25. oktober 2015 at 1:11 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.