Oppdatering på søvnprosjektet

6. oktober 2015

[su_dropcap style=”simple”]L[/su_dropcap]a meg bare være ærlig, søvnprosjektet har fått emneknaggen #fail. Jeg må nesten le av det men sannheten er vel at prosjektet har blitt startet på feil tid, rett og slett. Det er så utrolig mye som skjer i livet mitt akkurat nå, og i tillegg har jeg fått en forkjølelse osv. osv. Jeg har dessuten ikke fått noe bedre søvn, dessverre, og har følt på underskudd av søvn hver dag i det siste. La statistikken fra de siste dagene tale for seg selv:

Dag 1

Stått opp klokken 06:30: 
Stått opp uten å slumre: 
8 timer søvn: × (sov utrolig dårlig).
10 000 skritt eller trening: (15 526 skritt, gikk ca. 1 mil).
Ingen TV, mobil eller data etter klokken 20:30: 
Ingen mat etter klokken 20:30: 
Legge seg til å sove klokken 22:30: 

Dag 2

Stått opp klokken 06:30: × (var syk og sov til klokken 08:30).
Stått opp uten å slumre: ×
8 timer søvn: × (sov utrolig dårlig).
10 000 skritt eller trening: (11 804 skritt, gikk ca. 7,5 km).
Ingen TV, mobil eller data etter klokken 20:30: 
Ingen mat etter klokken 20:30: 
Legge seg til å sove klokken 22:30: 

Dag 3

Stått opp klokken 06:30:  (våknet og sto opp klokken 05:45).
Stått opp uten å slumre: 
8 timer søvn: × (sov utrolig dårlig).
10 000 skritt eller trening: (15 074 skritt, gikk ca. 8,8 km).
Ingen TV, mobil eller data etter klokken 20:30: × (så på TV til klokken var ca. 22:00).
Ingen mat etter klokken 20:30: 
Legge seg til å sove klokken 22:30: 

Dag 4

Stått opp klokken 06:30: × (var syk og sov til klokken 09:00).
Stått opp uten å slumre: ×
8 timer søvn: × (sov utrolig dårlig).
10 000 skritt eller trening: × (ble bare 4749 skritt).
Ingen TV, mobil eller data etter klokken 20:30: × (så på TV og data til klokken var ca. 21:00).
Ingen mat etter klokken 20:30: 
Legge seg til å sove klokken 22:30: 

Dag 5

Stått opp klokken 06:30: × (sov til klokken 09:00).
Stått opp uten å slumre: ×
8 timer søvn:  (sov ganske godt).
10 000 skritt eller trening: × (ble bare 3646 skritt).
Ingen TV, mobil eller data etter klokken 20:30: × (så på TV og data til klokken var ca. 21:00).
Ingen mat etter klokken 20:30: ×
Legge seg til å sove klokken 22:30: 

Så, hva tenker dere om statistikken? Ha ha! Jeg og Jørgen føler ikke dette funker veldig godt for oss. Likevel skal jeg ha for at jeg har klart noe. Og jeg har lært noe om meg selv:

 • Jeg trives veldig godt med å stå opp før klokken 07:00.
 • Tiden på morgenen er litt som gull.
 • Kroppen min er ikke vant til å gå over 10 000 skritt hver dag.
 • Jeg blir rastløs og litt trist når jeg må slå av TV’en klokken 20:30. Jeg elsker TV-tiden på kvelden.
 • Jeg liker faktisk å gå tur, men helst alene med podcast på øret.
 • Det er også helt greit å gå tur med Jørgen, og vi får snakket om mange fine ting sammen da.
 • Jeg fungerer veldig dårlig når jeg ikke får nok søvn.
 • Det er vanskeligere å stå opp tidlig uten å slumre enn jeg trodde.
 • Jeg liker å legge meg såpass tidlig at jeg ennå er våken nok til å lese litt.

Derfor vil jeg gjerne prøve å fortsette med…

 • … å stå opp før klokken 07:00.
 • … å legge meg for å lese klokken 22:00.
 • … å legge meg til å sove før klokken 23:00.
 • … å gå tur alene og med Jørgen av og til.
 • … å ikke spise etter klokken 21:00.

Men jeg kommer til å tillate meg å…

 • … se på TV, mobil eller data.
 • … være lengre oppe i helgene.
 • … spise etter klokken 21:00 i helgene.
 • … sove en eller to timer lengre i helgene.

Jeg orker ikke å gå rundt sliten, full av dårlig samvittighet for alt jeg ikke klarer og stresset. Derfor kommer jeg ikke til å ha noen regler fremover, kun retningslinjer. Jeg er glad for at jeg har prøvd meg på dette, og har lært såpass mye om meg selv. Og kanskje jeg tar opp prosjektet igjen en annen gang, da det passer litt bedre.

Foto: Ryan Hutton.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

10 Comments

 • Susanne

  Å endre på søvnrutiner er vanvittig krevende! Synes det er lurt av deg å legge prosjektet til side til det passer bedre i livet ditt. Bedre lykke neste gang :)

  6. oktober 2015 at 11:37 am Reply
  • Caroline

   Takk! Jeg skal nok ta med meg litt av vanene videre :)

   6. oktober 2015 at 12:04 pm Reply
 • Alva

  å få nok søvn tror jeg er noe av det aller vanskeligste her i livet, haha. For meg er det kanskje ikke så aller verst fordi når jeg sover så sover jeg godt, jeg vekker meg ikke, men problemet er å komme seg i seng tidlig nok og holde på den god rutinen når du først har startet. Lykke til med alle prosjektene dine!

  6. oktober 2015 at 12:45 pm Reply
  • Caroline

   Skjønner! Jeg våkner tusen ganger på natten, det er mitt problem.

   6. oktober 2015 at 1:03 pm Reply
 • idalamusse

  Jeg kjenner meg SÅ igjen! Det var en periode jeg sto opp kl fem hver morgen for å ha god tid før jobb, og jeg elsket det! Jeg nøt alltid en god kopp kaffe, koste meg med frokosten og hadde fremdeles tid til å sette på en klesvask, planlegge dagen (les:middag) trene, og slappe av før jobb. Jobbet turnus dessverre så rutinen ble stadig avbrutt…å jobbe overtid til kl elleve på kvelden ga meg for lite søvn:)

  Så nå venter jeg også på at situasjonen kanskje skal endre seg litt så jeg kan prøve igjen:)

  7. oktober 2015 at 10:01 am Reply
  • Caroline

   Så digg. Jeg tror nok jeg er et A-menneske egentlig.

   7. oktober 2015 at 10:10 am Reply
 • Katrine

  Virker som et ambisiøst prosjekt, så jeg tror ikke du skal være for skuffet over at det ikke gikk helt som planen. Men bare det at du har lært noe, og blitt bedre kjent med deg selv og hva du vil ta med videre viser jo at du har vunnet litt på det uansett, vil jeg si :) Lykke til videre!

  7. oktober 2015 at 1:34 pm Reply
  • Caroline

   Ja, sant det! Tusen takk!

   7. oktober 2015 at 1:56 pm Reply
 • Stine Friis

  Å sove dårlig er kanskje det værste. Da er alt liksom grunnleggende feil resten av dagen. Jeg har slitt mye med søvn, men gikk i tinnitusterapi hvor jeg lærte ting som avspenning og å visualisere ting som en eng (eller hvilket som helst bilde) før man sovner. Og det hjelper meg, særlig i perioder hvor det er mye stress og mye å tenke på. Men usikker på hvilken effekt sånt gir om problemet er at man våkner mye om natta :( Håper søvnen din blir bedre etterhvert!

  7. oktober 2015 at 9:30 pm Reply
  • Caroline

   Høres litt spennende ut da! Ja, det håper jeg og. Men har ennå noen triks jeg kan prøve.

   8. oktober 2015 at 6:43 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.