Hvordan påvirker jeg andre?

14. oktober 2015

[su_dropcap style=”simple”]D[/su_dropcap]et er noe jeg har tenkt mye på den siste tiden, og det er hvordan jeg påvirker de som leser bloggen min og følger meg på Instagram og Snapchat. Nå for tiden er det veldig mye fokus på at bloggere er med å sette et negativt fokus på mat og trening. Det blir sagt at det er et press om å være perfekt, om å trene mye og om at man alltid skal spise sunt og hjemmelaget. Jeg ønsker ikke å være med å påvirke negativt på noen måte, men heller inspirere og motivere. Men likevel kan jeg se at jeg kanskje noen ganger kanskje prøver for hardt? Jeg vet ikke, men jeg tenker på:

 • Jeg liker best å spise økologisk og kortreist mat, noe som hverken er billig eller veldig enkelt å få tak i.
 • Jeg tar selfies i speilet på gymmen og poster ofte bilder hver gang jeg trener. Er det mer provoserende enn motiverende?
 • Noen av oppskriftene jeg poster tar lang tid å lage.
 • Jeg liker lavkarbo som konsept, selvom jeg ikke følger det slavisk selv.
 • Jeg lager mye sukkerfri mat.
 • Jeg kan fremstå som om jeg prøver å være perfekt og at jeg aldri feiler eller spiser feil.
 • Jeg er fremdeles svært overvektig og har kanskje ikke like mye å si som de som har en sunn vekt?

Nå vil jeg gjerne høre deres mening. Dette er kun påstander som surrer i mitt hode, men jeg vil virkelig ikke være en negativ påvirkning eller gi noen dårlig samvittighet. Selvfølgelig har jeg også dårlig perioder, jeg har jo faktisk ikke klart å gå ned i vekt på ett år! Jeg står bom stille på omtrent samme vekt hele tiden, og det er bra at jeg ikke går opp i vekt, men likevel vet jeg at jeg skulle gått ned mye mer for å få en vekt kroppen min hadde trivdes med. Hva tenker dere? Kan jeg noen gang gi dere dårlig samvittighet, og hva er det som gir dere mer negative følelser enn positive?

Foto: Curtis Mac Newton.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

14 Comments

 • nocturnalmistakes

  Jeg tror egentlig aldri jeg har hatt noen negative følelser eller inklinger etter å ha lest bloggen din. Kanskje bortsett fra de på grunn av langdryge oppskrifter xD Men jeg liker å lese bloggen din fordi den er så balansert og viser at du er veldig reflektert over livet ditt. Det digger jeg deg for! Andre blogger leser jeg kanskje bare fordi de akkurat er ensidige, og fordi det er akkurat det som er poenget og det jeg vil ha ut av den leseropplevelsen. Stå bare på med den fine (balansert) jobben du gjør synes jeg :)

  14. oktober 2015 at 7:34 pm Reply
  • Caroline

   Takk, det var godt å høre!

   14. oktober 2015 at 8:50 pm Reply
 • Stine Friis

  Jeg har aldri fått dårlig samvittighet av bloggen din! Ikke at jeg har vært her så lenge heller da. Haha! Men det er forskjell på #fitspo og sykelige kosthold og de som nærmest “straffer” kroppen sin med det enormt strenge regimet – og folk som vil holde seg sunn og frisk – som jeg opplever du vil :)
  Syns denne strong/fit-bølgen er litt tung, fordi de som blir bitt av det blir så sykelige opptatte av det. Da er det snakk om å veie hver minste lille riskake, og tjue sit-ups etter en sjokoladebit. Og det er det motsatte av sunnhet mener nå jeg.

  14. oktober 2015 at 8:39 pm Reply
  • Caroline

   Ja, helt enig. Godt du ikke føler det sånn her.

   14. oktober 2015 at 8:51 pm Reply
 • June

  Du er kjempeinspirerende og jeg tror ikke noen føler seg dårlig med seg selv av å lese din blogg <3

  14. oktober 2015 at 9:57 pm Reply
  • Caroline

   Aw, tusen takk <3

   15. oktober 2015 at 7:38 am Reply
 • idalamusse

  Jeg blir så glad når jeg leser bloggen din og ser at du poster selfies på insta etter en treningsøkt! Det er alltid motiverende å se at andre er stolte over det de får til, uansett hvordan man ser ut eller hva et vekttall forteller deg, det sier jo ingenting om kondisjon, styrke (mental og fysisk) eller personlighet!
  Selv er jeg høygravid og har vært sykemeldt siden februar, og det føles i blant som et skikkelig nederlag, men jeg er topp motivert og klar for å være mer aktiv når kroppen min er klar, og det er delvis grunnet bloggen din. Det er OK å ikke alltid være i perfekt form og få til alt, og å ta seg tid til å gjøre det man virkelig liker. Bloggen din føles som en bekreftelse på dette:) Jeg setter også pris på at du er så ærlig gjennom bloggen, og at det ikke bare virker som en fasade.
  Alt i alt: bloggen din er inspirerende og motiverende, og får meg til å sette meg nye mål samtidig som jeg slapper av, og det er litt deilig!

  15. oktober 2015 at 6:42 am Reply
  • Caroline

   Å, så fantastisk å høre! Tusen hjertelig takk!

   15. oktober 2015 at 7:39 am Reply
 • myacidic

  Jeg føler absolutt ikke at du påvirker på en negativ måte. Om noe så blir jeg superinspirert av deg <3

  15. oktober 2015 at 10:06 am Reply
  • Caroline

   Aw, tusen takk Carina <3

   15. oktober 2015 at 12:26 pm Reply
 • Janicke

  Hei Caroline! Jeg følger bloggen din, den er både motiverende og ærlig. Du viser hvordan det er å være akkurat deg, og det er det som er kjekt med deg. Du er ung, flott og jeg finner mange nyttige tips hos deg. Matoppskrifter, bøker og musikk er noe av det. Treningsselfie og kattesnaps er tøft! Fortsett å være deg, det er viktig. Din stemme teller like mye som alle andres, det har ikke med vekt å gjøre! ☺

  15. oktober 2015 at 3:01 pm Reply
  • Caroline

   Takk, for en utrolig fin kommentar!

   15. oktober 2015 at 5:49 pm Reply
 • Milla

  Eg e så enig med alle som har kommentert. Eg føle meg aldri dårlig av å lesa din blogg, tvertimot, eg blir inspirert, så takk for at du inspirere og for at du e du!

  // Tusen tusen takk <3

  16. oktober 2015 at 10:05 am Reply
  • Caroline

   Så utrolig godt å høre, tusen takk <3

   16. oktober 2015 at 10:06 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.