Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Tilståelse

13. september 2015

[su_dropcap style=»simple»]H[/su_dropcap]ei folkens, jeg har en tilståelse å komme med… De siste ukene har det sklidd helt ut i kostholdsveien, dessverre. Det er litt trist å tenke på at det har blitt slikt. Regelen om kosemat på lørdagen har plutselig blitt til hverdagsliv, og det er akkurat som om jeg har gitt blaffen i alt. Ironisk nok har jeg gått ned i vekt hver eneste uke, men det blir vel å slå tilbake på meg snart om jeg kjenner kroppen min rett.

Jeg kan ikke sette fingeren direkte på hva som har skjedd, det er vel en serie med små hendelser som har kommet over tid. Jeg har blitt mer og mer sliten, det har vært mange ting som måtte gjøres og avtaler som skulle holdes. Det er mye stress, prestasjonsangst og mange valg. Samtidig har jeg blitt dårligere og dårligere fysisk. Dagene har vært preget av svimmelhet, betennelser, rygg- og kneplager, migrene og utmattelse. Ofte har jeg presset meg selv på ting som jeg egentlig ikke har vært frisk nok til å gjennomføre, men som jeg får dårlig samvittighet for om jeg ikke drar på. Jeg har ikke klart å hente meg inn mellom familiebesøk, kursdeltakelse, trening, møter, avtaler, tid med venner, blogging, frivillig arbeid og matlaging. Slikt tærer på psyken også, naturligvis. Selvom jeg hele tiden har trent godt, fordi det alltid hjelper meg, så har jeg ikke klart å fokusere skikkelig på kostholdet lenger. Det har ikke vært snakk om at jeg har spist vanvittig mye eller usunt, men jeg har rett og slett spist mer enn jeg pleier. Et kakestykke på en hverdag, litt for mye ost og spekepølse til kvelds, en sjokolade på søndagskvelden, middag ute litt for ofte osv. Ingen store greier, men heller ikke slik jeg ønsker at det skal være.

Nå vil jeg ta meg inn igjen. Å havne litt utenfor av og til er helt normalt og menneskelig, men jeg er veldig opptatt av å ikke bli liggende nede. Fremover må jeg bli flinkere til å prioritere meg selv og det som er viktig for meg. Jeg kan ikke la sykdom ta over livet mitt, selvom det er veldig vanskelig å se hva som er best for en selv når man ikke er frisk. Jeg vet jo at trening og sunt kosthold får meg til å føle meg litt bedre oppi alt! Stikkordene fremover må være hvile, aktivitet og næringsrik mat. Sukker og raske karbohydrater gjør meg bare dårlig og alt for mye fett gjør at jeg får for mye energi i forhold til hva jeg forbrenner. Balanse er viktig! Jeg vet at nå må jeg ta tak i meg selv og dra meg opp, for ellers sklir det totalt ut og det vinner jeg ingenting på.

Når man er syk er det så lett å bli fortvilet og motløs. Man skulle så gjerne ønske at man kunne gjøre mer nytte for seg og være mer sosial, og det å gå hjemme blir en ond sirkel man ikke kan komme seg ut av hvor mye man enn vil. Her må jeg legge inn mestringsstrategier, slik at jeg ikke tyr til mat når følelsene tar overhånd. Noen mestringsstrategier jeg har funnet, som hjelper meg når har det litt tungt og har lyst på usunn mat, er disse:

 • Gå en tur og få luft i hodet.
 • Høre på musikk som gjør meg glad.
 • Se på «Friends» eller andre ting som får meg til å le.
 • Trene hardt.
 • Gå ut for å fotografere.
 • Bryte vaner og finne på nye ting.
 • Lage sunne alternativer til godteri og snacks.
 • Være sammen med venner.
 • Kjøpe blomster.
 • Skrive ned alt som er fint i livet.
 • Lukke øynene og slappe av.
 • Være ute.
 • Kjøre tur.
 • Lage brev eller gaver til noen man er glad i.
 • Være sammen med dyr.
 • Legge seg tidlig.
 • Logge av sosiale medier.
 • Dempe belysningen og bruke levende lys.
 • Fordype seg i noe man interesserer seg i.
 • Hjelpe noen som trenger det.

Har du slik perioder?
Hvordan har du det for tiden?
Hvordan takler du vanskelige perioder?

Foto: Volkan Olmez.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

8 Comments

 • Ingrid E

  Så fint at du skriver noe om dette! Ja, har absolutt slike perioder. Prøver å være bevisst på hvorfor det skjer, og samtidig bevisst på hva som kan hjelpe. Synes ofte det er fint å ha noe i hendene, så strikking, og forskjellig håndarbeid/kreative ting hjelper meg. Ellers er aktivitet og sosiale ting bra, men ikke alltid jeg orker eller klarer i en dårlig periode. Sliter endel med dårlig form selv om dagen, og er igrunn fryktelig lei. Vanskelig å finne motivasjon til å ta gode valg. Prøver å bruke noen av strategiene mine, og innrøme for folk hvordan jeg har det – og hva det gjør med meg, men det er vanskelig. Sender deg mange gode tanker!

  13. september 2015 at 9:08 pm Reply
  • Caroline

   Masse god bedring til deg! Jeg tror det kan hjelpe å være åpen om slike ting, men det er også så utrolig vanskelig ? Tusen takk for kommentar!

   13. september 2015 at 9:24 pm Reply
 • aistrand

  Hei Caroline, har fulgt deg en liten stund men har sjelden kommentert. Jeg har absolutt også sånne perioder til tider, og har vært i en litt rar periode i det siste hvor jeg ikke har helt visst hva jeg har lyst til å gjøre i framtiden. Det gjør selvfølgelig noe med motivasjonen. Har det litt bedre nå men må fortsatt jobbe med å ta gode valg. Jeg heier på deg, jeg har full tro på at du kan klare målene du har satt for deg. Noen ganger er det vanskelig å ta de valgene man egentlig har lyst til å ta, men det hjelper å bryte litt i tankegangen, enten om det er å snakke med noen eller å skrive ned ting man har lyst til å gjøre, eller kanskje bare å komme seg ut. Bare et lite steg kan gjøre en forskjell og hjelpe en med å føle seg bedre på lang sikt.

  Jeg har startet en blogg hvor jeg har lyst til å ta opp temaer som dette etterhvert: http://livethoughts.blogg.no/. Følg meg gjerne! Selv synes jeg du er en motiverende og pågangsvillig person, og kommer til å følge deg videre! :)

  14. september 2015 at 1:25 am Reply
  • Caroline

   Tusen takk for en så fin kommentar! Det setter jeg stor pris på! Heier på deg også, og alle valgene du må ta ❤️

   14. september 2015 at 5:36 am Reply
 • Hilde

  Ser ut som om du allerede har tatt tak i utfordringen :). Helt naturlig å gå på en smell, men det som betyr noe er jo hva man får ut av det i ettertid. Lærer og går videre! Veldig glad i deg Carro <3 stor klem fra nord.

  14. september 2015 at 5:25 am Reply
  • Caroline

   Aw, takk Hilde! Glad i deg også!

   14. september 2015 at 5:36 am Reply
 • G.

  åh, kjære deg! <3
  beundrer at du er bevisst på at du ikke er fornøyd med hvordan du har det og har konkrete grep og en plan for å snu ting til det bedre. det er så bra! håper alt blir litt enklere fremover, at du blir friskere og husker på at et kakestykke fra eller til ikke er noe å dvele med. når ting er ille for meg liker jeg godt å se gjennom gamle bilder og mimre, sette på The Smiths 'accept yourself', danse på kjøkkengulvet, tenke på at jeg er varm og mett og omgitt av venner og familie, at jeg kan lese og skrive og ikke trenger å være på flukt fra noe sted og at livet er vanskelig men også sabla vakkert, og et sted der ute finnes fjell jeg kan bestige, kunnskap å berike seg med og klemmer å bli varm av. kjærlighet og varme din vei!

  14. september 2015 at 6:35 pm Reply
  • Caroline

   Takk for mange gode ord, det setter jeg pris på! <3

   14. september 2015 at 6:49 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.