Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Svar på spørsmålsrunde

25. september 2015

[su_dropcap style=»simple»]T[/su_dropcap]usen takk til alle sammen som har stilt meg spørsmål, dere aner ikke hvor glad jeg blir for at dere bidrar! Håper dere får litt ut av disse rundene med spørsmål dere og. Jeg prøver å være personlig og ærlig når jeg svarer i alle fall, og noen spørsmål er faktisk litt vanskelig å svare på, men jeg føler åpenhet er viktig i dagens samfunn. Eller hva tenker dere?

Har du sett noen TV-serier i det siste som du likte godt?
Hm, ja! Eller, mener du noen nye? Jeg ser for det meste på serier som jeg har fulgt i mange år… Men om jeg skulle velge noen som er relativt nye så må det bli «Unbreakable Kimmy Schmidt» som ligger på Netflix. Det er en veldig rar serie med sær humor, men jeg likte den!

Hva føler du selv om den kroppen du har nå?
Hm, vanskelig spørsmål. Det er veldig forskjellig fra dag til dag, er det ikke slik for oss alle? Men jeg føler som regel ikke avsky over meg selv, jeg prøver å akseptere slik jeg ser ut selvom jeg har lyst til å gå ned mer i vekt. Jeg tror det er viktig å være glad i kroppen sin uansett hvordan den er. Jeg føler jeg har sterke bein og en fin figur, om det er lov å si? Haha, flaut!

Hva ønsker du å lære mer om fremover?
Å, det er så mye! Jeg vil lære masse om matlaging og ernæring, om helse og trening, om politikk, om historie, om verden og hva som skjer i den, om psykisk helse, om andre kulturer og land, om menneskene rundt meg, om hvordan man strikker, om å spille gitar og om meg selv.

Hvilke personer kjenner deg aller best?
Jørgen, men det sier seg selv. Ellers må jeg si en av mine beste venninner Hilde-Lise, som jeg har vokst opp med og bodd i nærheten av helt til jeg ble rundt 23 år. Hun kjenner meg noen ganger bedre enn meg selv, haha! Marthe, som var forloveren min, kjenner meg også godt og hun vet alltid hva hun skal si som gjør at jeg blir glad og motivert. Søsteren min, Sandra, kjenner meg også veldig godt (spesielt godt humormessig). Familien min generelt kjenner meg godt, både positive og negative sider.

Hvordan er du og Jørgen forskjellige og like?
Vi er begge rolige, tankefulle og liker oss best der det ikke er alt for mye folk og styr. Vi deler også de samme verdiene om de viktige tingene i livet og vi får mer og mer lik humor. Humoren vår var overhode ikke lik i starten av forholdet, så det er ganske interessant å se hvordan man blir mer lik hverandre med tiden. Han har mye mer struktur enn meg, og det sier litt for jeg er ganske strukturert selv. Jeg tror også han er mer ryddig og sta enn meg, og han har mye mer konkurranseinnstinkt enn det jeg har. Også liker han fotball da, og det gjør ikke jeg. Han er også generelt mer viljesterk enn meg, og mye mindre komplisert. Han er den positive av oss, og han er mye flinkere til å huske ting og til å observere. Jeg er mer kreativ enn han, og jeg viser mye mer følelser og engasjement generelt. Jeg kan bli engasjert av de minste ting, og jeg viser det veldig godt. Også er jeg den som snakker mest og som er mest nysgjerrig, tror jeg. Også er det som oftest jeg som tar initiativ til spontane ting. Jeg føler vi utfyller hverandre godt!

Hvordan får du så fin hud?
Haha, takk! Jeg tror det har veldig mye med gener å gjøre. Men ellers kan jeg si at jeg omtrent aldri bruker sminke og drikker mye vann, det har kanskje noe å si?

Hvor ofte vanner du mynten din?
Jeg vanner den litt hver dag, du kan jo lese mer i dette innlegget.

Hva leser du akkurat nå?
«Renere liv» av Tina Holt og Birgitte Magnussen og «Råta» av Siri Pettersen.

Hva er den beste boken du har lest i år?
Skjønnlitteratur: «Odinsbarn» av Siri Pettersen. Faglitteratur: «Alle kan trene» av Carl Johan Sunberg og «Sjarmen med tarmen» av Giulia Enders.

Er du god med økonomi?
Haha, nei, egentlig ikke. Jørgen er veldig ryddig økonomisk og er flink til å spare. Jeg er vel mer en slik som handler på impuls litt for ofte, så det er bra jeg har Jørgen. Jeg har aldri hatt skikkelig økonomisk problemer eller slikt, men jeg kan ofte være blakk fordi jeg har kjøpt litt for mange kjoler, gått på litt for mange kafébesøk osv. Men, bare så det er sagt, så bidrar jeg alltid til utgiftene våre. Pengene jeg bruker litt for mye av er pengene jeg gjerne heller skulle spart, de som er til overs når regningene er betalt.

Hva bruker du mest penger på?
Mat, uten tvil. Og da tenker jeg ikke på det vi handler til å spise hjemme. Jeg elsker å gå på kafé, restaurant, Bondens Marked etc. Jeg bruker faktisk ikke penger på så mye annet, ha ha! Det går litt i perioder. Jeg har hatt neglelakkperioder, Mummikopp-perioder, Disneyfilmperioder, bokperioder, iHerb-perioder og kjoleperioder. Akkurat nå har jeg ikke noen sånne spesielle ting jeg bruker penger på.

Hvorfor teller du kalorier?
Akkurat nå teller jeg faktisk ikke kalorier, men jeg har telt kalorier i mer eller mindre 1,5 år. Det har gitt meg en følelse av kontroll, både over kalorier og næringsinnhold. Og det har vært det eneste som har fungert for meg for å gå ned i vekt, for i perioder der jeg ikke har telt så har jeg gått fort opp i vekt igjen. Derfor er jeg litt usikker og redd nå for å gå opp mye i vekt, men jeg føler jeg må øve meg på å leve uten å telle og heller bruke sunn fornuft.

Går du på lavkarbodiett?
Nei, jeg går ikke på noen dietter. Jeg liker å tenke at man kan spise litt av alt, og at ingenting er helt forbudt. Men det skal sies at mitt kosthold er inspirert av lavkarbo. Jeg spiser lite raske karbohydrater, mye fett og er glad i helprodukter.

Hva synes du om toppbloggere i Norge?
Det er det mye forskjellig, for å si det sånn. Det irriterer meg at mange er så fokusert på å selge seg selv og sponsete produkter, det gjør at de mister litt sjel synes jeg. Noen av dem faller også totalt utenfor mitt interessefelt, for eksempel de som blogger om mote og slikt, men jeg leser en del av dem. Sophie Elise er en jente med mange forskjellige og interessante innlegg, og selvom jeg aldri ville gjort en del ting som hun gjør så synes jeg hun har noen fine poenger og verdier. Anne Brith er fantastisk morsom å følge på Snapchat (der heter hun @annebrith.no) og jeg liker også noen ting hun skriver på bloggen. Jeg ville kanskje ikke lagt ut om barna mine på den måten, og jeg synes det er litt mye som er sponset og slikt, men hun virker alt i alt som et herlig menneske! Caroline Berg Eriksen legger ut mye fint, og selvom det etter min blir litt for fint og perfekt, så er det mye bra på bloggen hennes også. Ellers følger jeg litt med på Style Connection, men jeg tror kanskje ikke helt det er min stil og vi har ikke de samme interessene. Leser også av og til Mamma til Michelle, men jeg synes kroppsfokuset her blir helt feil. Eirin Kristiansen liker jeg veldig godt! Jeg leser selvfølgelig også alle matbloggerne på topplisten.

Har du oppdaget noen nye podcaster i det siste?
Ikke egentlig. Hører på mye forskjellig, men liker podcasten til Mariell og Sara best.

Hva irriterer deg?
Folk som ikke er høflig, folk som snakker høyt på treningssenteret og dårlig mat på restaurant.

Kan du skrive litt mer om klinikk for overvekt, og hvordan man kommer i kontakt med dem?
Jeg er usikker på hvor mange klinikker det finnes i Norge for overvektige, men her i Bergen har vi poliklinikk for overvekt. Kriteriene for voksne til å komme inn til behandling der er en KMI på over 40 eller en KMI på over 35 med en vektrelatert tilleggsykdom som for eksempel høyt blodtrykk (som jeg hadde). For å komme inn må du be fastlegen din søke deg inn. På klinikken får du tilbud om kurs, psykolog, ernæringsfysiolog og du får jenvlig oppfølging. Om du ikke har fullt så høy KMI kan du via fastlegen din søke deg inn til en Frisklivsentral som du kan lese mer om her.

Er du misunnelig på de som er tynn?
Nei, jeg er mye mer misunnelig på de som er godt trent og god til å lage mat, haha. Men jeg husker at jeg var veldig misunnelig på de som var tynn når jeg var tenåring.

Hvordan ser du for deg veien tilbake til yrkeslivet? Er det reelt å forsøke i en liten stilling?
Jeg ser for meg at jeg så snart som mulig nå kan få meg en liten stilling, og bygge meg oppover så fort som kroppen tillater. Nå føler jeg meg frisk nok til å komme meg ut i arbeidslivet igjen, så kryss fingrene for meg! Jeg gleder meg, å gå hjemme er virkelig ikke godt når man kan jobbe.

Hvor mye tid bruker du på bloggen din daglig?
Kanskje en time. Kommer an på hvor inspirert jeg er og hvor mye energi jeg har.

Hva liker du aller best med å bo i Bergen?
At både by, hav og natur ligger så nært hverandre. Og at det finnes mange fine spisesteder, butikker og kulturtilbud.

Hva er favorittstedet ditt i Norge, og i verden?
I Norge liker jeg Nord-Norge generelt aller best. Hjemplassen min, Lofoten og… De aller fleste plasser er fine i nord! Ellers liker jeg veldig godt både Oslo, Bergen og Trondheim. Og Mosjøen er veldig sjarmerende! Pluss at Sogn- og Fjordane og Hardanger er ubeskrivelig vakkert. Vanskelig å velge kjenner jeg. I verden må jeg kanskje velge Island? Island var fantastisk! Men jeg elsket også St. Petersburg i Russland, bygningene der er helt utrolige. Også er New York i USA en favoritt.

Hvordan tror du at livet ditt ser ut ett år fra nå?
Jeg håper og tror jeg har en jobb, at jeg er enda flinkere til å lage mat og trene, at jeg har gått ned litt mer i vekt og at jeg kanskje har litt mer penger å rutte med.

Hva var den siste konserten du var på – og hva syntes du om den?
Hm. Tror kanskje det var Band of Horses, om jeg ikke husker helt feil. Jeg er veldig sjeldent på konsert. De var flinke, de! Ikke en favoritt, men absolutt flinke.

Hva er din absolutte favorittlåt?
Josh Groban med «To Where You Are».

Hva liker du best å lese – innbundne bøker eller pocketbøker?
Innbundne er finest, men jeg eier veldig mange pocketbøker også, av økonomiske grunner. Liker å ha favorittene mine innbundne.

Tenkte du på å studere noe annet enn barnevern da du søkte på det, eller var det kun det du hadde lyst til?
Jeg var faktisk veldig usikker, og det var litt tilfeldig at det ble barnevern den gang. Jeg ville også studere medievitenskap, litteratur, informasjonskunnskap, bibliotekar, marinbiologi, film og mye annet.

Fortell litt om din interesse for mat?
Før jeg begynte å forandre livsstilen hadde jeg egentlig null interesse for å lage mat. Jeg spiste som regel mat som jeg ikke ville spist nå og grøsser litt av å tenke på det. Nå er jeg veldig interessert og drømmer om å besøke gode spisesteder og lære meg å lage mye mer enn det jeg kan nå.

Lagde du mye mat før du skiftet livsstil?
Som sagt over her, nei, nesten aldri. Og det ble i så fall enkelt og næringsfattig.

Hvilke råvarer eller matvarer elsker du å bruke i mat?
Oh, mye! Jeg elsker lime, ingefær, hvitløk, grønnkål, oksekjøtt, mild chili, paprika, linser og kikerter!

Kunne du tenkt deg å ta kurs eller ny utdanning i noe i fremtiden?
Nå kunne jeg tenkt meg å studere mat, ernæring, folkehelse, litteratur, trening og psykisk helse. Men det blir ikke med det første.

Hvordan er det å være for syk til å jobbe?
Nå føler jeg at jeg har blitt bedre og at jeg snart er klar for å kjempe meg tilbake, heldigvis! Men å være for syk til å jobbe unner jeg absolutt ingen. Det er faktisk helt grusomt om jeg skal være ærlig. Jeg har alltid vært glad i å ha mye å gjøre, å være til nytte og å bidra. Når man ikke kan det så blir i alle fall jeg stresset og motløs.

Hva tjener du på bloggen?
Ingenting. Det hender at jeg får sponset innlegg noen få ganger i året, men det er svært sjeldent.

Hvor mange lesere har du?
Ca. 200-250 unike i gjennomsnitt hver dag. Tusen takk til dere alle!

Kunne du tenkt deg en katt til?
Ja! Men det er ikke Jørgen helt med på (ennå), haha.

Er du opptatt av interiør?
Nei, egentlig ikke. Men det er en voksende interesse merker jeg.

Blir du noen gang matlei?
Ja, absolutt. Jeg har perioder der jeg ikke har lyst på noe som helst.

Er det noe mat du ikke liker?
Fisk, skalldyr, lam i noen kombinasjoner, pastinakk og en del rotgrønnsaker og selleri.

Foto: Angelina Litvin.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • Maria

  For seint til spørsmålsrunden, men: Kunne du tenkt deg å videoblogge? :D Synes det er så koselig å sjå bloggerane «in person». Mange fine svar her!

  25. september 2015 at 6:44 pm Reply
  • Caroline

   Kanskje! Gjør det av og til på Snapchat, men synes fremdeles det er litt rart haha.

   25. september 2015 at 7:08 pm Reply
 • Angela Rosita Chatharina

  Så gøy innlegg! Elsker at du er ærlig, det er ingenting som er bedre enn det – spesielt når det gjelder spørsmål om deg selv. :) Jeg tror jobbjakten kommer til å gå kjempebra.

  27. september 2015 at 6:45 am Reply
  • Caroline

   TUSEN TAKK!

   27. september 2015 at 7:24 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.