Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Verdens beste måte å forbrenne fett på

12. august 2015

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg tror jeg har funnet den mest effektive, beste og verste måten å forbrenne fett på; intervaller. Det finnes også mye forskning som støtter min oppfatning, du kan blant annet lese litt om det på denne siden. Å trene intervaller vil si at du trener på høy puls i intervaller med pauser i mellom. Det sies at intervaller er den beste måten å få bedre kondis på fordi du blant annet øker oksygenopptaket ditt, og at ved å trene intervaller vil forbrenningen vare mye lenger etter trening enn ved å trene på lavere puls. Du vil også få økt forbrenning når du har hvilepuls, og en annen fordel med intervaller er at du rett og slett får trent skikkelig godt på kort tid. Og jeg lover dere, det er bra at det tar kort tid! For intervaller er vondt, hardt og slitsomt – men deilig.

Når jeg trener intervaller, eller når jeg trener generelt, liker jeg å bruke pulsklokke. Den hjelper meg å virkelig pushe meg selv maks, og gjør at jeg ikke kan sluntre unna. Jeg bruker Polar Loop med et pulsbelte (H7 Pulssensor) i tillegg, og det synes jeg fungerer veldig bra for meg, men det finnes mange flere pulsklokker som er mer avanserte og bedre. Ekspertene mener at man bør ligge på ca. 85-95 % av makspuls i intervallene og ca. 70-75 % av makspuls i pausene. Det er individuelt hvilken makspuls man har, og det anbefales at man gjør en test med en pulsklokke for å finne den, men man kan bruke 220 minus alder som en pekepinn. Min makspuls er ca. 195, og da bør jeg la pulsen stige til ca. 175-185 i intervallene og la pulsen synke til ca. 135-140 i pausene. Jeg kommer svært sjeldent over 190 i puls, og jeg er veldig andpusten når jeg har over 180 i puls. Som dere skjønner er det aller lettest å trene intervaller med pulsklokke, men du kan også gjøre det uten. Er du ikke kjent med puls kan en tommelfingerregel være at du i arbeidsperiodene skal jobbe utenfor komfortsonen din, til det ikke lenger er behagelig å trene. Men du skal ikke bli stiv, og i pausene skal du kunne føre en samtale.

Det finnes utrolig mange forskjellige typer intervaller, og måter du kan gjøre det på. Blant annet kan du trene intervaller ved å løpe, sykle, ro, svømme, trene på elipsemaskin og lignende aktiviteter. Noen eksperter sier at man til fordel bør velge sykling, siden det vil gi mer styrke i beina. Jeg foretrekker å gjøre min intervaller på elipsemaskin i så kalte 4×4 intervaller. Programmet varer i 45 minutter inkludert 10 minutter oppvarming og 10 minutter nedtrapping, og ser slik ut:

 • 10 minutter oppvarming.
 • 4 minutter på 85-95 % av makspuls.
 • 3 minutter på 70 % av makspuls.
 • 4 minutter på 85-95 % av makspuls.
 • 3 minutter på 70 % av makspuls.
 • 4 minutter på 85-95 % av makspuls.
 • 3 minutter på 70 % av makspuls.
 • 4 minutter på 85-95 % av makspuls.
 • 10 minutter nedtrapping.

På en slik økt forbrenner jeg vanligvis mellom 550-650 kalorier, og det synes jeg er veldig bra på så kort tid. Om dere ønsker inspirasjon til andre typer intervaller og litt mer informasjon om intervaller generelt har jeg noen linker til dere her:

God trening!

Foto: Todd Quackenbush.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

1 Comment

 • Mitt treningsprogram - Carolines Verden

  […] gir alt igjen i 4 minutter og fortsetter til jeg har gitt alt fire ganger, altså 4×4. Les mer om intervaller her. Jeg avslutter økten med 10 rolige minutter. Se et eksempel fra pulsklokken min fra […]

  7. februar 2016 at 12:28 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.