Spagetti og kjøttsaus

[su_dropcap style=»simple»]S[/su_dropcap]pagetti og kjøttdeig har alltid vært noe av det beste jeg kan få servert. Altså, jeg mener, hvem elsker ikke spagetti og kjøttdeig? Etter jeg la om livsstilen måtte jeg endre litt på sammensetningen i måltidet. Jeg byttet kjøttdeig med karbonadedeig, spagetti med fullkornsspagetti og serverte masse salat ved siden av. Dessuten tok jeg betydelig mye mindre spagetti enn jeg tidligere hadde gjort, og tilsatte løk og hvitløk. Denne oppskriften er, etter min mening, kjempegod! Legg gjerne igjen en kommentar om du har noe gode triks til din versjon av spagetti og kjøttsaus.

Tips: Andre ting som er godt i kjøttsaus er gulrot, chili, basilikum, paprika, spinat, bacon, stangselleri og hakkede tomater.

Du trenger dette til to porsjoner (526 kalorier per porsjon):

 • 400 g karbonadedeig
 • 100 g fullkornsspagetti (tørr)
 • 2 stk sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 4 ss tomatpuré
 • 2 dl skummet melk
 • 1 ts kanel
 • 1 ss Sukrin Gold (du kan også bruke brunt sukker eller lignende)
 • Krydder (hvitløkskrydder, salt, pepper, oregano)
 • 2 ss revet parmesan
 Slik gjør du:
 1. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
 2. Kok opp rikelig med vann med litt salt og ha spagettien i. Kok som anvist på pakken. Jeg pleier å smake på etterhvert, for jeg liker pasta best med litt tyggemotstand (også kjent som al dente).
 3. Brun karbonadedeig i en stekepanne. Tilsett så sjalottløk og hvitløk, og la det surre litt.
 4. Tilsett tomatpuré, melk og krydder. Tilsett mer melk om du ønsker en mer flytende saus.
 5. Server med salat og revet parmesan på toppen.

[su_box title=»Innhold per 100 gram:»]131 kcal, 12 gram proteiner, 12 gram karbohydrater, 4 gram fett.[/su_box]

 

2 kommentarer om “Spagetti og kjøttsaus

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.