Den store guiden til Bergen

19. august 2015
Jeg har nå snart bodd her i Bergen i to år, og jeg har på den tiden lært Bergen å kjenne som en av de aller beste byene i hele Norge. Bergen har det meste; fjell, natur, hav, fine bygninger, gode kulturtilbud, nydelig mat, spennende butikker og fine folk. Jeg angrer absolutt ikke på at det var her jeg endte opp, og her jeg mest sannsynlig kommer til å bo en lang stund fremover.

Selvom jeg har bodd i Bergen noen år er det ennå mange steder jeg ikke har fått utforsket ennå. Jeg har valgt å ta med disse stedene i denne guiden på tross av at jeg ikke har besøkt dem selv. Dette fordi mange andre anbefaler dem, og jeg synes de hører med i en guide. Plasser jeg ikke har besøkt selv, men som er anbefalt av andre, vil dere finne under egne punkter. Så snart jeg har fått sjekket ut stedene vil jeg flytte dem opp til anbefalte steder og skrive litt om hva jeg synes om dem. Om det er noen steder jeg ikke liker vil jeg ta dem vekk fra guiden.

NB! Legg gjerne igjen en kommentar om du har flere tips eller kommentarer til stedene jeg har skrevet.

Før jeg starter...
… vil jeg bare si at for noen er det kanskje rart at jeg ikke har med «Akvariet i Bergen» på listen. Dette er rett og slett på grunn av at jeg ikke lenger støtter måten Akvariet behandler dyrene sine på. Siste gang jeg var der fikk jeg helt vondt i meg av å se på hvor liten plass dyrene hadde, at de ikke hadde noen gjemmeplasser og dessuten er jeg generelt i mot å ha dyr i fangenskap. Det har også kommet frem mye om Akvariet i media. Blant annet at ansatte klager på dårlig dyrevelferd og at de sier opp jobbene sine i protest. Det var bare rett og slett trist å være der sist, og jeg fikk vondt i hjertet, derfor vil jeg ikke støtte opp om Akvariet i Bergen lengre. Jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Anbefalte restauranter

 • Spisekroken. Koselig, intim og liten restaurant på idylliske Nordnes. Maten var veldig god! Litt dyrt, men verdt det. Jeg anbefaler gourmetkalv!
 • Roll & Rock. Her finner du, etter min mening, byen beste iskaffe! De har også god milkshake, bagel og burger. Hele restauranten er i 50-tallsstil, og det spilles herlig rock.
 • Zupperia. En restaurant-kjede som har blitt veldig populær i Bergen. Litt lite sjel, men her finner du garantert noe alle liker. Jeg anbefaler suppen Tom Ka Gai, den er legendarisk!
 • Escalon. Byens mest populære tapasrestaurant med mye godt. På Sirkus Escalon har de morsomme saker til dessert, som et sukkerspinntre.
 • Prego. Ligger litt utenfor Bergen, på Danmarks Plass. Her har de god pizza!
 • Matbørsen. En stor mathall midt i byen der man kan få bestille mat fra mange forskjellige restauranter. Her finner man garantert noe som alle liker. Litt vanskelig å snakke fordi det store lokalet gjengir mye lyd, men lokalet er også veldig vakkert.
 • Bocca. Koselig restaurant med god mat. Anbefaler asiatisk kyllingsalat.
 • Skikkelig Mat. En restaurant som nylig har startet opp på Sotra, nærmere sagt Sartor Storsenter på Straume. Tar ca. 20 minutter med bil fra Bergen sentrum. Dette har fort blitt en av mine favorittplasser å dra når vi skal spise ute. Burgeren er helt fantastisk, og jeg bare elsker soppsuppen de har av og til. Her er maten som regel økologisk og det meste er laget av lokale råvarer. I tillegg har de en fin butikk der de selger mye spennende, som økologisk kjøtt osv.

Resturanter jeg ennå ikke har besøkt

 • 1877En av de mest eksklusive og dyreste restaurantene i hele Bergen, som også ligger på førsteplass på TripAdvisor. Må prøves en gang! Man kan kun få smaksmeny.
 • Munken BistroEn restaurant som får mye skryt av mange, har skikkelig mat og ikke er alt for dyr. Menyen ser spennende ut, jeg gleder meg til å teste denne.
 • Horn Of AfricaTror aldri jeg har vært på en afrikansk restaurant før, så det må selvfølgelig prøves. Denne får mye skryt.
 • Colonialen. Med tanke på at jeg elsker Colonialens kafé som ligger på Litteraturhuset så føler jeg at jeg kommer til å elske restauranten deres i Kong Oscars gate. Dessverre utrolig dyrt, men i følge de fleste anmeldelser på TripAdvisor er det verdt det.
 • Lysverket. En av byens fine og dyre restauranter, som visstnok skal være skikkelig flink på sjømat. Jeg liker ikke sjømat, men kanskje jeg skal gi det en sjanse på en fin restaurant? Her kan man kun bestille smaksmeny.
 • Marg & Bein. Disse fikk jeg først høre om nå nettopp, og jeg elsker konseptet med å bruke alt på et dyr når man skal lage mat. Lokalet ser utrolig stilig ut, og det er absolutt ikke dyrt. Tommel opp!
 • Da Stefano. Det er faktisk svært sjeldent jeg finner en italiensk restaurant som jeg er fornøyd med, så jeg krysser fingrene for at Da Stefano er en slik. Jeg liker i alle fall menyen og prisene veldig godt! Og la oss være ærlig, hva er vel bedre enn en god pizza eller pastarett av og til?
 • Pergola Mat & Vinbar. En spansk restaurant jeg ofte har sett, men aldri har besøkt. Det ser ut til at de har en skikkelig koselig bakgård og mange gode oster. Nam!
 • Bien Bar. Denne baren ligger litt utenfor sentrum, men jeg har hørt utrolig mye bra om den. De serverer visstnok nydelig mat, og jeg vil gjerne dra alle plasser med nydelig mat!
 • Ruccola. Enda en italiensk restaurant med en meget fristende meny.
 • Bare Restaurant. En dyr restaurant, men menyen ser skikkelig god ut (på tross av fisk). Her kan man kun bestille smaksmeny.
 • Nama. Hurra, en japansk restaurant som ikke kun serverer sushi! Jeg synes menyen ser veldig spennende ut.
 • Don Pippo. Disse har en spennende meny, og er rimelig på prisen.
 • Bare På 13. En restaurant uten meny, med ny mat hver dag i smaksmenyer. Utrolig spennende egentlig!
 • Kitchen & Table. En restaurant som ønsker å være Bergens Manhatten i matveien, spennende! Menyen er variert, og litt dyr, men jeg må jo prøve.
 • Boha. Enda en spennende restaurant med en meny jeg liker godt.
 • Bare Vestland. Jeg elsker denne menyen! Økologisk og lokale råvarer i sentrum, det er noe av det beste jeg vet. Skal prøves snarest!
 • Krystall Restaurant. En kinesisk restaurant med en fristende meny og fine priser.
 • Potetkjelleren Restaurant. En kjent restaurant i Bergen som får mye skryt.
 • Alléhjørnet Thai. Jeg elsker thaimat, må teste denne.
 • Ferdinand på Engen. Har gått forbi mange ganger, og har tenkt at jeg liker det jeg ser.
 • Royal Gourmetburger & Gin. La oss være ærlig, hva er vel bedre enn en skikkelig saftig burger? Denne må bare prøves en gang i jakten på den perfekte burgeren. Fine priser!
 • Brød & Vin. Asiatisk restaurant som har veldig fine priser.
 • Pascal. Her er det spennende menyer og mye forskjellig. Ser bra ut, smaksmenyer.
 • Entré. For en fantastisk meny, jeg får vann i munnen!
 • Zafran. Persisk restaurant med spennende meny. Har aldri vært på persisk restaurant før!
 • Maharaja. Indisk restaurant, jeg ELSKER indisk mat!
 • China Palace. Har hørt mye bra om denne kinesiske restauranten, så den må prøves.
 • Jacob Aall. Veldig kjent plass i Bergen, men jeg har ikke vært der.
 • Arti Indisk Restaurant. Fikk anbefalt denne, og jeg elsker indisk!
 • Theatro. En helt ny restaurant som ser veldig spennende ut.
 • UnaMikrobryggeri og restaurant. Nettsiden er litt udatert, men ser bra ut.
 • La Taqueria. Helt ny tacorestaurant, hvem liker ikke det?

Anbefalte kaféer

 • Krok og Krinkel Bokcafé. En veldig populær kafé som selger billige bøker og god mat. Her er det ofte fullt så jeg anbefaler å komme tidlig på dagen. Lokalet er så koselig, og jeg anbefaler virkelig den veganske chiligryten. Ellers har de mye god te og kaker.
 • Klosteret Kaffebar. En av mine største favoritter i Bergen! Elsker stemningen og maten, og her er det mye vegan- og vegetarmat. Veggisburgeren skal visst være fantastisk, men den har jeg ikke fått prøvd ennå.
 • Bastant Stølegaten. Sammen med Bastant Bryggen er dette mine absolutte favoritter i Bergen. Denne kaféen ligger så utrolig fint til, og de har helt fantastisk mat. Spesielt chili con carne!
 • Bastant Bryggen. Her får du Bergens beste brownie, ingen tvil. Kanskje verdens beste. Du vet sånn som smaker skikkelig sjokolade, som er seig og som har havsalt på. Dessuten har de verdens beste gryter og supper. Favoritten!
 • Pygmalion Økokafé. Her er det fokus på økologiske råvarer, bra! Jeg anbefaler pannekakene, de er de beste pannekakene jeg noen gang har smakt!
 • Kafé Spesial. Her er det veldig snille priser, og studentene henger naturlig nok mye her. Veggisburgeren deres er den beste jeg har smakt noen gang.
 • Smaksverket. Kafé som ligger i samme bygg som kunstmuseene (KODE). Her bør du ikke gå om du ikke er så glad i barnevogner og barselgrupper, men stedet er trendy og har mye god drikke. Ypperlig sted for småbarnsmødre!
 • Inside Bergen Rock Café. Veldig mange bergensere mener at det er her du finner Bergens beste burger. Og kanskje har de rett, for burgeren er helt fantastisk.
 • Café Opera. En av de mest populære kaféene i Bergen med god mat. Jeg elsker mangosorbeten! Også anbefaler jeg virkelig å dra på quiz her, det er legendarisk bra og quizmasteren har vært Norgesmester.
 • Dromedar Kaffebar. En fin plass når man bare vil ta en kaffe for å slappe av litt. Ikke så mye sjel, men fint til å slappe av i en travel shoppedag eller lignende. Prøv snickerskaffe!
 • Blom. Drevet av Kaffemisjonen, ligger like ved Universitetet. Koselig, intimt og studentvennlig.
 • Café Aura. Mange sitteplasser, nydelig vegetarmat og fantastiske kaker.
 • Colonialen Litteraturhuset. En av mine favorittplasser med skikkelig og ekte mat, kvalitet! Ikke spesielt billig akkurat, men det er verdt det. Lokalet er trivelig og personalet er hyggelig.
 • BarBarista. Å gå inn i denne kaféen er som å gå inn i et eventyr. Her er det hengt så mye rart i taket, på veggene og overalt at man blir stående å stirre lenge. Vaflene er veldig gode! Også er det koselig å sitte her for å spille et av de mange brettspillene eller å lese.
 • Det Lille Kaffekompaniet. Verdens koseligste kafé på verdens mest idylliske plass rett ved Fløibanen. Veldig liten plass, men det er litt av sjarmen.
 • Lie Nielsen. Her har de verdens beste sjokoladekake, jeg tuller ikke! Ellers er det ikke en særlig bra kafé, men kaker det kan de.
 • Café Opus. En ganske vanlig kafé som finnes mange plasser i Norge, men deres thai kyllingsalat er bare helt fantastisk. Å, nam!
 • Jordbærpikene. Også en vanlig kafé i vårt langstrakte land, men kakene er så utrolig gode! Spesielt brownie! Dessverre dyrt.
 • Moliére. Her finnes du Bergens beste sjokolade, hjemmelaget. Jeg anbefaler den med karamell og havsalt, den er nydelig.
 • Amalies Hage. Helt ny kafé som ligger på biblioteket i byen. Her er prisene lave og det selges diverse drikke, supper og småmat. Jeg likte kaféen skikkelig godt, eneste negative var at den var rett ved barneavdelingen (derav mye bråk).
 • HEM. Kafé som serverer blant annet supper, og jeg elsker supper! Dessuten er det helt fantastisk innredet med stilige retro møbler og morsomme løsninger.
 • Kaffelade. Utrolig koselig kafé som selger kaffe, kaker, mat og annen god drikke. Selger også lakris og andre ting i en liten butikk. Jeg elsker lokalet og stemningen.
 • Nobel Bopel. En møbelbutikk med kafé som har blitt kåret til Bergens beste kafé! Helt fantastisk brunsj, supper og frokostmeny. Dyrt, men de har fokus på lokalmat og økologisk mat.

Kaféer (ikke besøkt)

 • Bean & Breakfast. En liten kafé som visstnok serverer veldig god frokost.
 • M Spisestedet på Nesttun. Ser så koselig ut her, og jeg er ofte på Nesttun, så må testes.
 • Kafé Chaos. Det er ikke mange kaféer jeg ikke har besøkt i Bergen, men dette er en av dem.
 • Landmark Café. På Landmark skjer det mye spennende, og i tillegg har de kafé.
 • Chillout Travel Centre. Samme konsept som i Oslo, om noen har vært der. Her har de alt du trenger til reise og i tillegg kafé.
 • Bakstehuset. Et bakeri som ligger på Askøy utenfor Bergen.
 • SiB Kaffebar. En kaffebar for studenter og andre som ikke har veldig mye å rutte med.
 • Folkemunne Kafé. En kafé som holder til i Knarvik, et godt stykke utenfor Bergen. Kanskje en fin helgetur?
 • Kafé Magnus. Har vært innom denne fine kaféen, men har ikke spist her. Det må jeg!
 • Frieles Kaffe. En liten kafé på togstasjonen som jeg dessverre aldri har vært inne i.
 • Kafé Magdalena. Kirkens bymisjon sin egen kafé, med svært lave priser.
 • Kaffemisjonen. Har faktisk aldri vært på Kaffemisjonen før!
 • Kranen. En av Colonialens kaféer, som bare må prøves. Jeg elsker Colonialen.
 • HKS Kafé. Her selges blant annet supper og annet godt, må sjekkes ut.
 • Kaféen. En koselig kafé i Skostredet som jeg ennå ikke har fått spist på.
 • Kullinarisk Knarvik. Jeg har fått anbefalt denne, og jeg elsker virkelig konseptet med skikkelig mat.
 • Kippers KaféKippers bar og kafé er åpen hver dag og er møtestedet for gjester, artister og husets mange kunstnere og kulturarbeidere. Mange sier at utsikten over fjorden, skipstrafikken, måkesvev og solnedgang er Bergens beste.
 • Urdihuset. Skal ha veldig god peanøttkake.
 • dwell gastrobar. Ny bar som setter fokus på økologisk mat og drikke.

Anbefalte butikker og kjøpesentre

 • Robotbutikken. En herlig butikk der man kan kjøpe musikk, litteratur og mye annet stæsh. Trendy og stilig, rett og slett.
 • Galleriet. Stort kjøpesenter som ligger midt i byen. Her finner du det meste du trenger av vanlige butikker. Mine favorittbutikker her er Norli (tre etasjer), Norli Papir, Dromedar kaffebar og Lerøy Mat.
 • Horisont. Et nytt kjøpesenter som ligger i Åsane og som jeg liker veldig godt. Her er mine favoritter Funky Frozen Yogurt, Jordbærpikene, Kinsarvik Naturkost, Søstrene Grene og Traktøren Kjøkkenutstyr.
 • Xhibition. Et annet kjøpesenter som ligger midt i byen, rett ved Galleriet. Her er mine favorittbutikker Søstrene Grene, Panduro Hobby, Åhléns og LUSH.
 • Kløverhuset. Et lite, eksklusivt kjøpesenter i byen. Her er det dyrt og fint.
 • Bergen Storsenter. Et stort kjøpesenter som ligger rett ved busstasjonen. Her finner du blant annet Funky Frozen Yogurt, Meny, Platekompaniet, Café Opus og TGR.
 • Lagunen Storsenter. Bergens største kjøpesenter som ligger utenfor Bergen, på bybanens siste stoppested. Her finner du blant annet Eplehuset, Fretex, Funky Frozen Yogurt, Kinsarvik Naturkost, Lie Nielsen kafé, Prego, Platekompaniet, Meny, Traktøren Kjøkkenutstyr og Åhléns.
 • Boksalongen. Min favorittbokhandel i Bergen! En liten bokhandel som har de beste bøkene og satser på kvalitet. Kjedeuavhengig og egenrådig. Jeg elsker det! Dessuten kan man sitte der å lese, og ta med seg mat og drikke fra Colonialen like ved inn.
 • Vestkanten Storsenter. Et fint senter litt utenfor Bergen sentrum. Her finnes det badeland, bibliotek, ishall, spa, Café Opus, Lie Nielsen, Meny, Platekompaniet og min faste frisør Prakt Ramsvik Frisør.
 • Sartor Storsenter. Et stort senter på Sotra utenfor Bergen, som bare blir større og større. Her finner du blant annet Skikkelig Mat (en av mine favorittrestauranter), kino, Vil Vite senter, Meny (en skikkelig fin butikk), Funky Frozen Yogurt, Eplehuset, bibliotek, TGR og Zupperia.
 • Norli Papir. En fin liten papirbutikk som ligger på Galleriet kjøpesenter. Her finner du mange notatbøker, tegnesaker osv.
 • Antonio Stasi Classic Camera. En fantastisk kamerabutikk som ligger i en idyllisk gate. Her har de alt mulig innen blant annet analoge kameraer.
 • Kinsarvik Fruktutsalg og Naturkost. En helt fantastisk butikk for oss som liker helsekost og økologiske varer. De har butikker flere steder i Bergen, men butikken som ligger i Olav Kyrrgate 47 er den absolutt beste.
 • Magnussen’s Brukt og Antikt. En bruktbutikk som er et lite eventyr å besøke. Her er alt plassert overalt, så kan man gå igjennom lokalet i små stier. Fascinerende!
 • Fretex i Strandgaten. Den beste Fretex-butikken jeg har vært på noe gang! Mange bøker, mange fine ting og en hel etasje med mange fine klær.
 • Solstrand Blomster & Interiør. Her har de utrolig fine ting og blomster, og den ligger så fint til midt i byen.
 • Butikk Josefine. En interiørbutikk med kafé som ligger langt ute på Askøy. Kaféen er dessverre ikke mye å skryte av, men butikken er veldig sjarmerende!
 • Netty Undertøy. Kvalitetsundertøy, for de som er opptatt av slikt.
 • KODE-butikken. Butikken til KODE (kunstmuseene), og der selger de alt mulig rart og fint.
 • Colonialen Strandgaten. Fetevarebutikk med lett servering. Her har de så mye god mat!
 • Kanel. Liten kafé og butikk som er veldig koselig.

Butikker (ikke besøkt)

 • MatkollektivetDette virker som en fantastisk butikk! Her kan man kjøpe kortreist og økologisk mat på nett, og få det levert hjemme. Helt genialt, og garantert noe jeg har lyst til å prøve.
 • Paradis. Enda en av Colonialens kaféer, her også med fetevarebutikk. Å, nam.
 • Reindyrka. Aner ikke hvorfor jeg ikke har vært på denne butikken ennå, men skal innom så snart jeg kan. Her selges alt mulig man ønsker seg av økologiske og gode varer.
 • Ballong Dekor. Her har de virkelig alt mulig av ballonger, å se i vinduet er alltid morsomt.
 • Konfektgalleriet. En sjokoladebutikk på Galleriet kjøpesenter som ser veldig fristende ut, og som jeg ennå ikke har besøkt.
 • Birkeland Vilt og SpekematBirkeland er “verdenskjent” i Bergen for sine fantastiske råvarer innen vilt og spekemat!
 • Fretex i Lars Hillesgt. En Fretex-butikk som jeg ikke har besøkt ennå, men som ser veldig fin ut fra utsiden når jeg har kjørt forbi.
 • Kattens Vern. En frivillig drevet butikk som selger katteutstyr der inntekten går til arbeid med katter og deres velferd.
 • Løiten Lys100% håndlagde lys i ypperste kvalitet! Produsert på Løten i utrolig mange flotte farger og fasonger!
 • Olivers & CoOliviers & Co er spesialister på olivenolje og kulinariske spesialiteter fra Middelhavslandene.

Anbefalt blant kultur, underholdning og aktivitet

 • Bergen Offentlige Bibliotek. Bergens bibliotek er veldig fint og jeg elsker å være der.
 • Litteraturhuset. Her er jeg ofte på foredrag, det er utrolig mye spennende!
 • Bergen kino. Mange kinosaler og den beste plassen for å se film i Bergen.
 • Bymuseene. En liten samling av alle museene i Bergen.
 • Kunstmuseene i Bergen (KODE). Her kan man gå på mange spennende utstillinger.
 • Vannkanten. Et lite badeland som ligger litt utenfor sentrum. Ikke plassen man drar for å svømme, men man finner sklier, spa og generelt bassenger.
 • Dyrebeskyttelsen. Her er jeg ofte for å kose med kattene! Veldig fin plass for de som ikke kan ha katt selv, men gjerne vil ha litt kos likevel.
 • Kattens Vern. Her kan man også kose med katter, men det ligger litt utenfor sentrum. Ikke så bra organisert som Dyrebeskyttelsen, men de gjør en god jobb. Her er det ofte kattunger.
 • Den Nationale Scene. Bergens beste og største teater, helt fantastiske skuespillere.
 • Logen Teater. Her pleier det å være mange spennende show, mye humor.
 • Ricks. Bergens plass for stand up, det beste finner du her.
 • Bybanen. Bybanen må oppleves, men helst utenfor rushtidene eller en dag som ikke er så varm. Bybanen går fra sentrum og opp til Lagunen storsenter.
 • Fløibanen. Bane som går opp til Fløyen, hvis man ikke orker å gå opp en dag. Er spennende å ta den, for det er så bratt.
 • Brann Stadion. Bergen elsker fotballaget sitt Brann, og å se en kamp på Brann Stadion er en opplevelse.

Kultur, underholdning og aktivitet (ikke besøkt)

 • Cinemateket i Bergen. En litt annerledes kino som viser de annerledes filmene.
 • Vil Vite. Et senter for oss som elsker å lære nye ting, litt som teknisk museum i Oslo.
 • AdO-Arena. Det nye store svømmeanlegget i Bergen, med 50 meters basseng og mye annet.
 • Osbadet. Et badeland på Os, litt utenfor Bergen sentrum.
 • Nordnes Sjøbad. Et utendørs sjøbad/basseng, høres utrolig digg ut.
 • Sandviken Sjøbad. Enda et utendørs sjøbad/basseng.
 • Hordaland Kunstsenter. En senter for kunst.
 • Cornerteateret. Spennende konsept, annerledes teater.
 • Tufteparken Bjerknes Park. En park der man kan trene med egenvekt helt gratis.
 • Solstrand hotell. Kåret til et av Norges beste hoteller, og jeg skulle gjerne hatt noen netter her!
 • Alvøen Rideklubb. Om man har lyst å ri så har jeg venner som anbefaler denne.
 • Escape BryggenEscape Bryggen er en morsom “escape game” som passer for 2-6 spillere. Målet er enkelt: kom dere ut fra det stengte rommet på under 60 minutter, ved å sette hjernen i sving. Løs gåter, knekk koder, og vinn friheten!
 • GrieghallenGrieghallen er en konserthall i Bergen, med en rekke konsert- og bankettsaler og måler 3500m². Her er det spennende konserter og arrangementer.
 • Eikedal Skisenter. Skisenter som ligger ca. 1 time utenfor Bergen.
 • USF VerftetUSF på Verftet er et kultur- og scenehus. Her er også ateliéer og kontorer for kunstnere og kulturvirksomheter. USF er idyllisk plassert ved bredden av Puddefjorden, på vestsiden av Nordneshalvøyen. Her holdes mange konserter.
 • Garage. Her holdes mange konserter, mest rock.
 • Det Akademiske KvarterDet Akademiske Kvarter er studentenes kulturhus i Bergen. Her holdes foredrag, konserter o.l. Også kalt Kvarteret.
 • Troldhaugen/GriegmuseetTroldhaugen var hjemmet til Edvard og Nina Grieg, og i dag finner du museum der. Det er også idyllisk naturmessig.
 • UniversitetsmuseetUniversitetsmuseet i Bergen har noen av Norges største samlinger av kultur- og naturhistoriske gjenstander og bl.a. disse er grunnlaget for forskningen og formidlingen ved museet.
 • Sotra Villmarksenter. Her kan man oppleve mye innen villmarksliv, for eksempel kano og rebusløype.
 • Ulriksbanen. Taubane som går opp til Ulriken, et stort fjell i sentrum av Bergen.
 • Performance Art BergenPerformance Art Bergen (PAB) er en medlemsorganisasjon for performancekunstnere og andre som er interessert i billedkunstperformance.

Områder og naturopplevelser

 • Nordnes/Nordnesparken. Nordnes er kanskje det fineste området i hele Bergen, så her er det bare å sette av tid til å se seg om. Det er mange fine hus og gater, og Nordnesparken er veldig idyllisk.
 • Torgallmenningen. En av de største gatene i Bergen, Bergens Karl Johan om du vil. Ikke gå her på dagen om du ikke vil bli stoppet av selgere! Mange butikker og spisesteder ligger her, og i enden av gaten ser du bryggen.
 • BryggenBryggen i Bergen, også kjent som Tyskebryggen og Hansabryggen, omfatter den gamle trebebyggelsen og brannsikre steinkjellere i den historiske bykjernen i Bergen. Kanskje det mest populære turistmålet i Bergen.
 • Gamle Bergen. Et kjempefint område i Sandviken med gamle hus og fin natur. Museum som er åpent på sommeren.
 • Lille Øvregaten. En veldig koselig gate som er verdt å spasere i.
 • Marken. Et strøk i Bergen som er veldig fint, med fine spisesteder og butikker.
 • Skostredet. Mitt favorittstrøk i Bergen! Litt som Bergens svar på Grünerløkken, med stilige spisesteder og butikker.
 • StrandgatenStrandgaten er en gate i Bergen sentrum, vest for Vågen. Den starter ved Torgallmenningen og følger den østre kystlinjen til Nordnes. Her ligger det veldig mange butikker, spisesteder og fine hus.
 • Nøstet. Strøk i Bergen med veldig mange fine, gamle hus.
 • Sandviken. Et område med fine hus og ting å se på.
 • Gamlehaugen. En veldig fin plass med et statsbygg som ser ut som et lite slott. Og dessuten er det fint å gå tur her og å bade.
 • Fløyen. Antageligvis det mest populære fjellet i Bergen, og det er fantastisk fint å gå opp dit.
 • Alvøen. Museum, utrolig fin natur og herlig badeplass. Idyllisk område!
 • Verftet. Her er det en fin badeplass med stiger, og sti opp til Nordnesparken.
 • Arboretet og Botanisk hageLigger på Milde 23 km sør for Bergen sentrum. Området er på 600 mål og inneholder store plantesamlinger og friluftsområder. Fritt tilgjengelig og alltid åpent. Fantastiske turmuligheter.
 • Lille LungegårdsvannLille Lungegårdsvannet, eller på bergensk Smålungeren, er et karakteristisk vann med fontene beliggende sentralt i Bergens bybilde.
 • Kollevågen. Veldig fint turområde med fantastiske bademuligheter. Ligger på Askøy.
 • Nygårdsparken. Fin park i Bergen med fint vann og fontener og broer.

Områder og naturopplevelser (ikke besøkt)

 • Store Lungegårdsvannet. Et av de mest kjente vannene i Bergen, som det visstnok er fint å gå tur rundt.
 • Kanadaskogen. En skog jeg har hørt det er fine turmuligheter i.
 • Ulriken. Jeg har ennå ikke vært på Ulriken, og det må visst gjøres når man bor i Bergen.
 • Lyderhorn. Har ennå ikke besteget fjellet Lyderhorn.
 • Hordnesskogen. Hordnesskogen er visst det nye store for turglade mennesker her i Bergen. Det høres helt fantastisk ut der med opplyste løyper og alt mulig, jeg må prøve.
 • Smøråsen. Har hørt mye bra om å gå tur på Smøråsen.
 • Storavatnet. Et vann på Askøy utenfor Bergen som det skal være fint å gå tur rundt.
 • Tveitevannet. Et populært sted å gå tur, enkelt og brukervennlig.
 • Stallane Gård. Denne turen ser så idyllisk ut.
 • Vinnesholmen. Her ser det også utrolig fint ut, må ha med kamera.
 • Langegård. En utrolig koselig gård som man kan besøke, og det går også an å gå mye tur i området.
 • Svartediket. En kunstig innsjø i et fint område, som også forsyner byen med vann.
 • ViddenTuren over Vidden er en av de mest kjente turene på Byfjellene rundt Bergen. Her er ekte høyfjell til alle årets tider, lett tilgjengelig både fra Fløyen og Ulriken. Turen er på 13 km og det er stigning opp mot ca. 650 meter.
 • Skomakerdiket. Et vann i et område som visstnok er veldig idyllisk. Bare noen minutters spasertur fra Fløibanens øvre stasjon ligger ved idylliske Skomakerdiket. Turveien mot Skomakerdiket er grusvei, og passer fint for rullestoler og  barnevogn. Ved Skomakerdiket finnes også rastehytte, grill- og bålplass samt benker og bord. Om sommeren er det gratis utlån av kanoer på Skomakerdiket.
 • FløyslettenFløysletten ligger noen få minutters gange fra Fløibanens øvre stasjon og er et populært sted, spesielt for mindre barn.
 • Rastehyttene på FløyenTakket være økonomisk bidrag fra noen større bedrifter i Bergen har man kunne reise seks nye rastehytter på Fløyen til glede for alle turgåere. Rastehytterne er et turmål i seg selv og her kan man sette seg ned og nyte medbrakt niste. Skulle det komme en regnskur, er hyttene også greie å benytte til å søke ly.
 • BrushyttenFor mange barnefamilier fungerer Brushytten som et populært mål for søndagsturen. Den er vanligvis åpen søndager fra kl.11 – 16, og her kan man tradisjonen tro kjøpe noe varmt å drikke. En fin fottur på cirka 1,8 km en vei, regnet fra Fløibanens øvre stasjon.
 • BlåmannenMed utgangspunkt i Brushytten kan en også komme til Blåmanen, et annet av Bergens syv fjell. Med utgangspunkt i Fløibanens øvre stasjon er dette en middels tung tur.
 • ÅsebuPå Åsebu finnes en varmestue og en rastehytte som fritt kan benyttes. Åsebu er bygget på privat initiativ, og er et flott mål for turen og byfjellene. Turen til Åsebu går i kupert terreng fra Fløibanen øvre stasjon. Følg hovedveien mot Brushytten og ta av til venstre der Halfdan Griegsvei starter. Åsebu ligger ca. 1,5 km fra Fløibanens øvre stasjon.
 • LøvstienLøvstien skal bli en sammenhengende turvei fra Kråkenes til Melkeplassen. Store deler av veien er ferdig.

Arrangementer, nettsider og facebooksider

 • Det gode liv i Bergen sentrumBergen kommune jobber med en inspirasjonsplan med tiltak som skal få sentrum til å syde av aktivitet og bli enda mer attraktiv.
 • Bruktmarknaden på BarBarista. Søndagsmarked på BarBarista.
 • FolkeligFolkelig kombinerer samfunnsinnovasjon og folkehelse, og lager helsefremmende prosjekter i store og små lokalsamfunn.
 • Utetrend. En veldig god nettavis som skriver veldig bra om blant annet kultur.
 • Lille Øvregaten. Facebooksiden til Lille Øvregaten.
 • Loppemarkeder i Bergen. En oversikt over alle loppemarked i Bergen.
 • Bondens Marked. En oversikt over når det er Bondens Marked i Bergen, jeg elsker det!
 • Bergen Matfestival. En årlig, stor matfestival. Bondens Marked i stor skala.
 • Bergen Ølfestival. Årlig ølfestival, som er samtidig som matfestivalen som regel.
 • Bergen Vinfest. Vinfestival, for de som er interessert i det.
 • Bergenfest. Årets store musikkfestival i Bergen, med utrolig mange gode artister.
 • PeriferifestivalenPeriferifestivalen er ein festival for deg som vil oppleva god musikk i eit unikt festivalmiljø. I havgapet sørvest på Sotra ligg Glesvær, det perifere sentrum for Periferifestivalen.
 • EggstockfestivalenEggstockfestivalen ønsker å være et springbrett for unge talenter i Hordaland og det er plass til 24 band hvert år som booker seg selv inn etter «førstemann til mølla»-prinsippet. Artister som Sondre Lerche, Hvitmalt Gjerde, Major Parkinson, Fröder, Thea Hjelmeland, Tarjei Strøm, Razika, Silja Sol og Matiaz Tellez har opprådt på Eggstockfestivalen tidlig i sine karrierer.
 • PhonofestivalPhonofestivalen er studentradioen i Bergens egen klubbfestival, og presenterer den beste nye musikken fra Bergen og Norge.
 • Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF). Årlig filmfestival.
 • Festspillene i Bergen. Festspillene består av musikk, teater og kulturinnslag.
 • Bergen kommune. Nettsidene til Bergen kommune, som er god å ha.
 • visitBergen. Fin nettside om man er ny i Bergen.
 • Bergens Tidene. Bergens mest leste avis.
 • Nattjazzen. Årlig jazzfestival.
 • Humorfest. Humorfestival med mange morsomme innslag.
 • Bergen Spillfestival. Spillfestival, for dem som liker det.
 • Torgdagene. Har siden 1977 vært en av de største kulturarrangementene i Bergen. Kommer mange gamle båter og folk kler seg i gamle klær. Mange aktiviteter.
 • Bergensavisen. En av de største avisene i Bergen.
 • Bergen Tegneseriefestival. Tegneseriefestival, hvor kult er ikke det?
 • Borealis FestivalBorealis er en festival for eksperimentell musikk. Det er et sted for eventyrlysten lytting, og her feirer vi musikken som ikke lar seg sette inn i velkjente rammer.
 • Bergen Guide. Guide til Bergen, om du vil ha enda mer.
 • Nordiske MediedagerNordiske Mediedager er Nordens største årlige mediekonferanse.
 • Bergen Internasjonale Kultursenter. Nettside med mange fine aktivitetstilbud.
 • Bergen Internasjonale MusikkfestivalBergen Internasjonale Musikkfestival er en årlig festival som favner om et vidt spekter av musikalske sjangere og uttrykk, med musikere og musikk som krysser grenser både geografisk og musikalsk.
 • Den ultimate utelivsguiden. En guide til deg som liker å gå ut.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

16 Comments

 • MarteMarte

  Kommer garantert til å teste ut noe herfra neste gang jeg er i Bergen! Bra jobba:)

  20. august 2015 at 9:11 am Reply
  • Caroline

   :)

   20. august 2015 at 9:50 am Reply
 • Madelen Skare Olsen

  Wow! Her har du virkelig gjort deg flid og tatt deg tid. Denne guiden har jeg lagret – for en eller annen gang må jeg jo benytte litt mer enn stoppetid i Bergen :) Takk!

  20. august 2015 at 7:23 pm Reply
  • Caroline

   Bare hyggelig :)

   20. august 2015 at 7:30 pm Reply
 • Kristine

  Denne var lang og omfattende!
  Veldig gøy å lese hva du tenker om steder du har vært, samt å få litt inspirasjon til ting å gjøre selv!

  21. august 2015 at 4:10 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for det :)

   21. august 2015 at 6:43 pm Reply
 • Synne

  Huhei, dette må ha tatt tid å samle! Kjempeflott liste, og neste gang noen kommer på besøk til meg her i Bergen og jeg står helt fast på hva jeg skal vise frem så skal jeg ta frem denne, det er klart.

  21. august 2015 at 5:34 pm Reply
  • Caroline

   :) Takk for det!

   21. august 2015 at 6:42 pm Reply
 • tankemonolog

  Utrolig grundig guide, godt jobbet :) Har hatt veldig lyst til å dra til Bergen lenge nå, men siden jeg er arbeidssøkende har jeg ikke helt hatt økonomien til det. Når jeg dog får muligheten skal jeg virkelig prøve å huske denne guiden :) Litt kjipt å lese det om Akvariet i Bergen da siden jeg er veldig glad i akvarier og alltid har tenkt at det væffal er noe som hadde fristet om jeg var i Bergen. Litt selvopptatt håper jeg alt du nevnte bedrer seg skikkelig sånn at jeg kan dra dit med god samvittighet om eller når jeg endeligvis får besøkt Bergen.

  21. august 2015 at 6:57 pm Reply
  • Caroline

   Akvariet har fått nye eiere i alle fall, så håper virkelig på bedring!

   21. august 2015 at 7:12 pm Reply
 • cathwald

  Hurra! Endelig var guiden klar, og jeg gleder meg til jeg skal til Bergen da jeg har denne listen å gå etter :-)

  22. august 2015 at 2:45 pm Reply
  • Caroline

   Så bra!

   22. august 2015 at 3:40 pm Reply
 • Jobin K. Varughese

  Kjekt å se at du anbefaler Escape Bryggen på listen her! Håper selvsagt du selv også tar turen innom en gang for å oppleve det selv ;)

  15. oktober 2015 at 8:17 pm Reply
  • Caroline

   Satser på det!

   15. oktober 2015 at 8:38 pm Reply
 • Ida

  Så kjekt å lese at du trives her! Og tusen takk for så utfyllende innlegg. Er selv bergenser og er komt i den alderen (?) hvor jeg vil utforske byen mer og dessverre, for lommeboken sin skyld, har jeg lyst å dra på alle mulige kaféer i byen. Men kanskje jeg først bare skal titte meg rundt og se om det fins noen benker rundt om kring. Som f eks på Nordnes, hvor man kan ta med lunsj selv i stedet for å blakke seg på kaféer. Me like your blog. Gleder meg til å lese mer :)

  23. februar 2018 at 4:56 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for fin kommentar!

   26. februar 2018 at 5:45 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.