«Urørte» norske musikere du må høre

31. juli 2015

[su_dropcap style=»simple»]N[/su_dropcap]år jeg snakker om norsk musikk så blir jeg ofte rørt. Det finnes utrolig mye gull der ute, men dessverre er det ikke alt som kommer like godt igjennom i den vanskelige bransjen. I dette innlegget vil jeg gjerne dele mine favoritter blant «urørte» norske musikere, og håper dere får like mye glede av dem som jeg har! Artistene er linket til Spotify.

Inge Bremnes (Kvæfjord)
Har du hørt om Lars, Kaja, Ola eller Karin Bremnes? Disse er alle en stor, musikal familie som kommer fra samme kommune som meg. Inge, som jeg vil skryte av i denne omgang, er den yngste av dem (født i 1992). Han gikk i klassen til søsteren min på den lille skolen vår, og det er bare helt rørende å se hvor han er i dag, på tross av sin musikalske familiebakgrunn. Inge har et annet uttrykk enn resten av familien, og han har en bass i stemmen som bare tar pusten av meg. Dessuten spiller han fantastisk på gitar! NRK Urørt beskriver han slik: «Kan beskrives som Jarle Bernhoft og Thomas Dybdahls uekte musikalske sønn med Moddi som mulig onkel«. Jeg liker spesielt godt låten «Sne».

Hvitmalt gjerde (Bergen)
Hva skjer med at Bergen leverer så bra på musikkfronten for tiden? Denne gruppen serverer herlig pop/rock i 60-talls stil, og synger selvfølgelig på kav bergensk. Låten «Et kyss til» gikk rett inn i hjertet mitt, den er bare helt fantastisk herlig!

Hjerteslag (Bergen)
Enda et band fra Bergen! Mange husker sikkert låten «Papirsvaner» fra i fjor? En fantastisk låt! Nå i år har de gitt ut album, og låtene er så forunderlig fine og dype. Jeg føler jeg ser på en norsk film fra 80-tallet og at låtene til Hjerteslag er soundtrack. Det er et stort kompliment!

Silja Sol (Bergen)
Hvor er Silja fra? Jo, Bergen så klart! Er det rart jeg elsker Bergen? Ikke bare har de Gabrielle, Lars Vaular, Sondre Lerche, Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen – men så mye mer! Silja synger best i låten «Stemning», men alle låtene hennes er virkelig noe for seg selv. Verdt en lytt, eller ti.

Cold Mailman (Bodø)
Jeg oppdaget dette fantastiske bandet når mange delte de fantastiske musikkvideoene deres. Musikken er lystig og annerledes, og jeg elsker at de er nordlendinger! Hadde vært fantastisk om de synger på norsk en gang i fremtiden… Jeg liker spesielt låten «Something you do».

Montée (Oslo)
Kanskje en av de beste, litt ukjente, bandene fra Norge? Jeg bare ELSKER låten «Faith», og må ha spilt den hundrevis av ganger. De andre låtene er også helt fantastisk, det kan ikke bli stort bedre.

Kristian Kristensen (Harstad)
Kristian vant Urørtfinalen til P3 tidligere i år og er en helt fantastisk artist. Du kjenner han også kanskje igjen fra da han var deltaker i «The Voice» på TV2. Han har ikke gitt ut så mange låter, ennå, men jeg gleder meg enormt til han kommer ut med mer! Alt han har gitt ut til nå er helt fantastisk.

Sigurd Julius (Melhus)
Har vunnet tittelen «Årets Urørt» og synger på fin dialekt. Spesielt populær er låten «Østavind». Minner litt om Moddi på mange måter, og spiller deilig og rolig musikk med fine tekster.

Sjekk også ut disse norske musikerne:
LUGN (Oslo), Comet Kid (Oslo), Svømmebasseng (Oslo), Verdensrommet (Skien), Frøder (Bergen), Pow Pow (Oslo), Ine Hoem (Oslo), Bendik (Bergen), Billie Van (Oslo), Petter Carlsen (Alta).

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

2 Comments

 • travelmarthe

  Ja, der er mange «ukjente» flinke norske artista, mange minst like flinke som dei kjente. Likt godt Inge Bremnes. Videoen til Cold Mailman var veldig artig, ikkje sett dei før. Faith, Montée var og fin – trur ej he hørt den før. Hørte Kristian Kristiansen med Lystet, veldig fin. trur kanskje den he vore på radioen? hørtes kjent ut.
  Plutselig var det gått 30 min her :D kjekt innlegg! – mange flotte sanga.
  God helg!

  31. juli 2015 at 4:09 pm Reply
  • Caroline

   Så bra :D

   31. juli 2015 at 4:11 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.