Reiseguide: Dubrovnik (Kroatia)

23. juli 2015

[su_dropcap style=”simple”]N[/su_dropcap]år vi var i Kroatia bodde vi i Cavtat (les min reiseguide til Cavtat her), men Dubrovnik ligger en liten båt- eller busstur unna. Det var veldig mange turister i Dubrovnik, og alt er generelt mye mer hektisk og fullt enn det er i Cavtat, så jeg anbefaler å bo i Cavtat og heller ta dagsturer inn til Dubrovnik om du skal reise til området. Når det er sagt så har Dubrovnik mye å tilby, og det er en fantastisk fin by! Kroatia er også generelt et nydelig land som jeg anbefaler alle å reise til, med krystallklart vann og nydelige bygninger.

Les mer om Kroatia på myndighetenes landsider.

Kroatia

Hovedstad: Zagreb.
Folketall: 4,2 millioner (2013).
Politisk system: Republikk.
President: Kolinda Grabar-Kitarović (en dame, yei!).
Trygghet: Lite kriminalitet, regnes som trygt.
Språk: Kroatisk.
Engelskkunnskaper: Generelt sett gode.
Valuta: Kroatiske Kuna.
Visum: Nordmenn trenger ikke visum.
Vaksine: Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio (som de fleste nordmenn har fått som barn).
Vann: Man kan drikke vann fra springen, men det er mye kalk i det.
Adapter: Du kan bruke samme stikkkontakt som i Norge.
Naturkatastrofer: Jordskjelv kan forekomme.
Når bør du dra: Reis i mai, september eller oktober (sommeren blir voldsomt varm).
Prisnivå: Relativt høyt.

Dubrovnik

Dubrovnik er den byen i Kroatia som er mest besøkt av turister, og den kom på UNESCOs liste over verdens viktigste kulturminner allerede i 1979. Hovedattraksjonen i byen er gamlebyen, og muren rundt den. Hele gamlebyen er et museum i seg selv, og det er ikke lov å kjøre bil der inne. Den har også blitt brukt flere ganger i TV-serien «Game of Thrones» (her filmes scener fra «King’s Landing», for dere som har sett serien). Det arrangeres egne turer med guide, der man går igjennom gamlebyen for å se hvor de forskjellige scenene er spilt inn. Ellers anbefaler jeg å gå opp på selve muren. Det koster litt penger, men det er ikke dyrt og det er verdt det! Et (viktig) tips er å gå på muren enten på kvelden eller på morgenen. Det blir vanvittig varmt der oppe på dagen (spesielt om du reiser i høysesongen fra juni til august), og folk fra cruisebåtene er som oftest der på dagen. Husk også solkrem, solhatt og vann, det er ca. 2 km med mange trapper. Heldigvis finnes det en liten juice-kafé midt på muren, og der har de utrolig god juice, vann og toalett.

Det anbefales også å ta taubanen fra Dubrovnik og opp på fjellet, «Dubrovnik Cable Car». Der oppe finnes det en restaurant, og det skal visst være utrolig fint å se solnedgangen. Vi fikk ikke tatt turen, det var rett og slett for varmt (derfor bør du virkelig dra utenfor høysesongen). Forresten, solnedgangene i Dubrovnik er legendariske! Om du vil ha strender kan du sjekke ut Banje Beach. En tur ut til øya Lokrum («Qarth» i «Game of Thrones») må du få med deg hvis du liker natur. Den botaniske hagen på øya er en opplevelse! Båten går hver halvtime i turistsesongen fra havnen ved gamlebyen. Det kan også vært fint å dra til øyene Mljet, Korcula og Lopud, men de ligger litt lengre unna. Du kan også ta dagsturer til Split lengre nord i Kroatia, Cavtat, Montenegro og Bosnia. Les gjerne om vår dagstur til Montenegro her.

Her er noen bilder fra den fine gamlebyen, og under dem kan du lese mer om spisesteder og hoteller.

Spisesteder og hoteller

Her kommer en blanding av dyre og billige restauranter, og du kan klikke på dem for å lese mer om dem på TripAdvisor. Det samme gjelder hotellene.

Spisesteder:

Hoteller:

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

2 Comments

 • Katrine

  Hei!

  Jeg kom over dette når jeg søkte etter tips ang Dubrovnik :)

  Har kanskje planer om å dra til Kroatia til sommeren! Så da var det hyggelig å lese det du har skrevet :)

  Men tok dere fly selv til Dubrovnik, altså ingen tur via reisebyrå? Var det vanskelig å komme seg fra flyplassen og inn til Cavtat/Dubrovnik? :)

  13. mars 2017 at 9:12 pm Reply
  • Caroline

   Ja, vi tok vanlig rutefly. Det var veldig lett å komme seg til byene :) Vi tok taxi til Cavtat, for det ligger like ved flyplassen.

   14. mars 2017 at 10:03 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.