Reiseguide: Cavtat (Kroatia)

19. juli 2015

[su_dropcap style=»simple»]N[/su_dropcap]å er det en uke siden vi kom hjem fra ferien som vi tilbrakte i Cavtat, og jeg har faktisk litt kjærlighetssorg. Det er helt sant! Jeg ble forelsket i den lille byen Cavtat, i kattene der, iskremen, det krystallklare vannet, bygningene, båtene, solnedgangen, naturen og folkene. For et fantastisk sted! Kroatia er et land som virkelig har gitt mersmak, og jeg skal snart skrive en guide om Dubrovnik også.

Les mer om Kroatia på myndighetenes landsider.

Kroatia

Hovedstad: Zagreb.
Folketall: 4,2 millioner (2013).
Politisk system: Republikk.
President: Kolinda Grabar-Kitarović (en dame, yei!).
Trygghet: Lite kriminalitet, regnes som trygt.
Språk: Kroatisk.
Engelskkunnskaper: Generelt sett gode.
Valuta: Kroatiske Kuna.
Visum: Nordmenn trenger ikke visum.
Vaksine: Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio (som de fleste nordmenn har fått som barn).
Vann: Man kan drikke vann fra springen, men det er mye kalk i det.
Adapter: Du kan bruke samme stikkkontakt som i Norge.
Naturkatastrofer: Jordskjelv kan forekomme.
Når bør du dra: Reis i mai, september eller oktober (sommeren blir voldsomt varm).
Prisnivå: Relativt høyt.

Cavtat

Om du har tenkt deg til Kroatia vil jeg virkelig anbefale å bo i Cavtat fremfor Dubrovnik. Det er mye roligere og finere i Cavtat, og veien til Dubrovnik er kort. Den lille byen Cavtat ligger kun 5 km fra flyplassen og ca. 18 km fra Dubrovnik. I Cavtat finner du fine strender, promenade med palmer og høye sypress (en av de fineste tresortene jeg vet om) og mange hyggelige restauranter langs bryggen i gamlebyen. Du vil se både små og store båter fortøyd langs bryggen, gamle fine steinhus langs trange koselige smug, små butikker, bank og posthus. Det går flere båter hver dag som vil kunne ta deg enten til de mange øyene rundt Cavtat eller inn til Dubrovnik. Båten til Dubrovnik koster ca. 60 norske kroner en vei og tar ca. 40 minutter. Jeg vil virkelig anbefale å ta båt til Dubrovnik fremfor å ta buss, båten er mye mer behagelig og den legger til kai rett ved gamlebyen i Dubrovnik.

Vannet (Adriaterhavet) i Cavtat er krystallklart og utrolig herlig. Her finnes det ikke tradisjonelle strender, men hvite berg. Under vann kan man se mange spennende fisker, og badeområdene er mange og store. Det står også dusjer med ferskvann mange plasser, og det er rett og slett tilrettelagt for bading overalt. Det er også et fantastisk båtliv i byen. Gatene og bygningene er utrolig sjarmerende, og det er rett og slett et yrende folkeliv. Rundt halvøyen i Cavtat er det mange fine stier og veier, og her er det også ekstra fint å se på solnedgangen. Utover fine bygninger, soling, god mat og krystallklart vann er det begrenset hva man kan finne på i Cavtat. Jeg anbefaler å reise til øyene rundt Dubrovnik og Cavtat, turer inn til Dubrovnik og å booke noen guidede dagsturer. Du kan blant annet dra til Montenegro, Bosnia og Split. Les mer om vår tur til Montenegro her.

Her er noen bilder fra den fine byen, og under dem kan du lese mer om spisesteder og hoteller.

Spisesteder

Det finnes et hav av restauranter og spisesteder i Cavtat. Jeg vil anbefale å sjekke opp på forhånd hvilke steder som er verdt turen, for det er virkelig variert kvalitet. På de beste stedene bør man reservere bord, for de blir fort full. Et annet tips når du skal ut å spise i Cavtat er å ikke sitte seg ved siden av trær, da disse gjerne er fulle av maur. Det forventes at man legger igjen minst 10 % i tips. Her er de spisestedene jeg likte aller best:

 • Restaurant Bugenvila. Bugenvila er den restaurantene i Cavtat som er rangert høyest på blant annet TripAdvisor, og folk kommer fra Dubrovnik for å spise der. Maten er helt fantastisk! Jeg spiste lam, og jeg har aldri spist bedre lam i mitt liv. Prisene er høye, du må fort betale over 500 norske kroner for to hovedretter, men det er absolutt verdt det. Husk å reservere bord, her er det alltid fullt.

 • Kamen Mali Bar & Restaurant. Dette er også en restaurant med stive priser, og den ligger høyt opp på listene over god mat i Cavtat. Samtidig har de god mat, spesielt kyllingen, og en god stemning. De som arbeider der er veldig hyggelig og flinke.

 • Om du ønsker å spise på noen steder der de har rimeligere mat så anbefaler jeg Pizzeria Kabalero og Pizzaria Desetka. Det er to spisesteder som ligger rett ved siden av hverandre, og som selger pizza til ca. 40 norske kroner.

 • Pastry & Coffee Shop Peco. Dette er et sjarmerende bakeri i Cavtat, det eneste som jeg kunne se. Kakene var gode, og det var mye god drikke også.

 • House Of Ice Cream. Her hadde de den beste isen jeg har smakt! Spesielt en med smak av bounty og en med smak av nutella. Nam!

Andre gode spisesteder:

Hoteller

I følge TripAdvisor er dette de beste hotellene i Cavtat:

Vi bodde på hotellet «Hotel Croatia Cavtat», et svært 5-stjerners hotell som ligger i en fjellside. Det var et fint hotell, ikke det fineste jeg har sett, men det var helt supert å bo på. Rommene var store med fin utsikt, air condition på rommet fungerte veldig bra, det var ikke lytt mellom rommene, sengene og putene var deilig og rommene var rene. Det dro litt ned at det var vegg til vegg teppe, men heldigvis fikk vi tøfler på rommet. Vi hadde frokost inkludert i prisen, og jeg ble veldig glad når jeg fant havregrøt, honning og nøtter uten salt. Det ble også min faste frokost, for resten av utvalget var så som så.

Hotellet hadde også noen egne spisesteder der man kunne spise middag, men det var dessverre ikke mye å skryte av. Mitt tips om du bor på dette hotellet er å spise middag en annen plass. Hotellet har både inne- og utebasseng, begge med saltvann. Selvom jeg liker best å bade i havet så var bassengene helt OK de også. De hadde fine garderober med dusjer og skifterom, og også en spaavdeling. Om du ville ha solsenger hadde hotellet plasser ved bassengene og også egne plasser ved havet. Solsengene ved bassengene hadde mykere underlag og var mye bedre å ligge på, men om du ville ha en solseng der måtte du være tidlig ute (vi fant som regel senger om vi var der rundt kl 9). Alt i alt kan jeg anbefale hotellet om du vil ha noe fint, ordentlig og greit. Ikke et hotell med mye personlighet, men det har liksom det meste du trenger.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

32 Comments

 • Ingrid E

  Det høres kjempefint ut! Frister veldig :)

  19. juli 2015 at 9:24 pm Reply
  • Caroline

   Var veldig fint!

   19. juli 2015 at 10:13 pm Reply
 • travelmarthe

  Kroatia er så flott! Var der for eit par år sidan, trur det var det. Budde i Bol (med den spesielle stranda Slatni Rat) på øya Brac.

  19. juli 2015 at 11:33 pm Reply
  • Caroline

   Stilig! Har aldri hørt om den øyen :)

   20. juli 2015 at 8:41 am Reply
 • Katrine Ü

  Åh, jeg drømmer meg helt bort i bildene jeg. Og teksten, det hørtes jo ut som et utrolig fint sted å reise til! Fint å lese reiseinnleggene dine når man selv har vært nødt til å ta litt hjemmeferie denne sommeren.

  21. juli 2015 at 11:16 pm Reply
  • Caroline

   Hjemmeferie kan være innmari fint, det også :)

   22. juli 2015 at 9:44 am Reply
 • Tjorven

  Takk for du deler, lite informasjon på nettet? Vi vurderer hotel Cavtat grunnet dens beliggenhet. Vil du anbefale Cavtat til barnefamilier? Reiser med bl.a en gutt på 2 1/2 år

  25. juli 2015 at 11:19 pm Reply
  • Caroline

   Cavtat er veldig fint for familier. Det er rolig og jeg så mange barn. Men finn gjerne et hotell som er mer barnevennlig enn hotel Cavtat, de hadde ikke barnebasseng blant annet. Nede i Cavtat er det lekeplass.

   26. juli 2015 at 9:25 am Reply
   • oa

    Hotel Albatros har barnebasseng, og ligger den andre veien fra sentrum.

    2. juli 2016 at 1:21 pm Reply
 • Siv Helen Hansen

  Flott å lese om Cavtat her. Nyttige tips som vi tar med oss til sommeren!

  30. oktober 2015 at 8:21 pm Reply
  • Caroline

   Så bra :)

   31. oktober 2015 at 10:41 am Reply
 • Ingebjørg Johannessen

  Hei Caroline, så fine bilder du har lagt ut fra vakre skjønne Cavtat. Vi var tilfeldigvis innom på en snarvisitt under ferien i Dubrovnik juli 2011 -og ble så hodestups forelsket i dette stedet at vi kjøpe leilighet der og siden har vi tilbrakt ca 30 – 40 dager i året i dette lille paradiset vårt. Blir aldri lei. Vi leier også ut vår leilighet når vi ikke bruker den selv så vær velkomment til å sjekke ut denne ved neste besøk. Denne ligger oppe ved turveien som går til Chilipi.
  Du har fine anbefalinger på restauranter, men det er også eksepsjonelt dyre til å være i Kroatia. Vi synes elles at vi lever veldig billig på ferie når vi handler mat som vi lager hjemme i leiligheten, og at det er billig å feriere der. Lunch i vannkanten på Poseidon er en opplevelse og mat og drikke for under 100 kuna.
  Kos deg videre i Cavtat :-)

  10. februar 2017 at 12:43 pm Reply
  • Caroline

   Cavtat er virkelig en perle! :)

   10. februar 2017 at 1:38 pm Reply
  • Solveig Vågen

   Leier du fortsatt ut leiligheten din? Send meg gjerne litt informasjon i såfall.

   12. februar 2019 at 11:06 pm Reply
   • Caroline

    Jeg har ingen leilighet i Cavtat.

    13. februar 2019 at 11:12 am Reply
   • Hilde g stokka

    Hei.leier du fortsatt ut leiligheten din Solveig? Send meg ein Mail 😊

    13. mars 2019 at 9:20 am Reply
 • Tor Magne Normann

  Jeg og kona skal til gamlebyen i Dubrovnik i mai 2017. Vi skal bo i Cavtat. Du anbefaler båt. Hvilket båtselskap har tur til gamlebyen? Går denne i mai, og hvor finner jeg rutetider?

  16. april 2017 at 6:14 pm Reply
  • Caroline

   Det er mange forskjellige selskap du kan kjøpe av der nede. Vi kjøpte bare av noen som sto ved havnen. Regner med at båtene går hele sesongen. Rutene står i bodene til selskapene.

   16. april 2017 at 10:05 pm Reply
 • Nora Klausen

  Nydelige bilder! Har booket et hotell i Dubrovnik, nesten rett ved gamlebyen, dog uten basseng. Har også booket et i Cavtat,Guest House Villa Bellevue, først og fremst fordi vi ville ha basseng, men måtte såpass langt unna Dubrovnik for å finne et til rett pris. Skal avbestille det ene da! Tenker vi beholder det i Cavtat, da vi først og fremst er ute etter å slappe av i solstolene, samtidig som vi får sett gamlebyen.. Har skjønt det sånn at strendene rundt gamlebyen i Dubrovnik er veldig fulle…? Aner du noe om området rundt Guest House Villa Bellevue, om du hadde ordet å sjekke det ut hvor det ligger? :) Det ligger jo ikke så langt unna veien, trur du det er mye trafikk der? Langt unna spiseplasser og promenadene? Hva synes du om flystøyen i Cavtat? Gleder oss maaase til reisen, Kroatia virker så idyllisk! :D

  1. mai 2017 at 11:41 am Reply
  • Caroline

   Først og fremst, det er omtrent ingen strender i Kroatia (i alle fall ikke i Cavtat og Dubrovnik). Det er berg, men det er godt tilrettelagt for å bade nesten hvor som helst. Jeg ser Guest House Villa Bellevue er et stykke fra sentrum av Cavtat, så vet ikke helt hvordan det er der. Men regner med at det er godt tilrettelagt for bading i alle fall. Spesielt siden det er et såpass bra hotell. Aner dessverre ikke hvordan trafikken er der borte. Jeg husker ikke så mye fra flystøyen, men jeg bor i Norge rett ved en flyplass så mulig jeg er litt immun haha. Håper dere får en fantastisk tur!

   1. mai 2017 at 11:56 am Reply
 • Sven Magne

  Takk for informativ reiseguide. Er det enkelt å reise på fastlandet rundt i området fra Cavtat – tenker på om det er lurt å leie bil?

  8. mai 2017 at 4:19 pm Reply
  • Caroline

   Jeg tror det er ganske enkelt å låne seg bil, om dere ønsker det. Med bil kan dere også dra innom noen andre land også (Montenegro, Bosnia, Albania osv.). Vi leide ikke bil, så vet dessverre ikke så mye mer om det. Er mange gode tilbud til guidete bussturer.

   8. mai 2017 at 4:33 pm Reply
 • Elisabeth

  Takk for gode tips om ferie i Cavtat! Vi har leid leilighet der til neste sommer og leste siden din med stor interesse!

  16. november 2017 at 12:34 pm Reply
  • Caroline

   Gled dere! :)

   16. november 2017 at 2:18 pm Reply
 • Thori sundåshagen

  Hei , var i Cavtat i oktober ifjor. Bodde i leilighet og lagde en del mat selv, men stemmer det at det kun er et supermarked der? Vi fant bare ett tvers overfor bakeriet, lite og dårlig utvalg.
  Likte meg veldig godt og drar igjen i slutten av april?

  12. januar 2018 at 11:11 am Reply
  • Caroline

   Jeg husker også kun det ovenfor bakeriet, men når jeg søkte supermarked cavtat på Google kom det opp to til.

   12. januar 2018 at 1:14 pm Reply
 • Iren

  Hvilke øyer besøkte dere med båt fra cavtat? Hvilke øy/øyer og steder på øyene vil du anbefale for bading? Vi skal 3 uker til Kroatia i sommer. Orebic, Korcula og Cavtat. Kjempeflott med dine tips og inspirasjon!

  21. mars 2018 at 11:51 pm Reply
  • Caroline

   Vi fikk dessverre ikke besøkt noen av øyene, men det er flere som ligger rett ved. Tror øyene Kolocep, Lopud og Sipan var de som ble mest anbefalt.

   22. mars 2018 at 10:08 am Reply
 • øyvind

  Hei takk for meget bra blogg og info om cavat, vi skal ned i aug skal også kjøre og bo en uke i kotor i montonegro .. mye bra info fra deg som skal hjelpe på turen .. takker

  mvh
  Øyvind

  5. juli 2018 at 1:53 pm Reply
  • Caroline

   Så hyggelig å høre. Håper dere får en fin tur!

   6. juli 2018 at 12:12 pm Reply
 • Kari Anne Moe

  Hei.
  Supert å lese dine tips på bloggen. Vi er i Cavtat ei uke nå.(2 voksne og 3 barn) Her er det virkelig fantastisk. Har akkurat kjøpt frokost på Bakeriet etter å ha lest det du skrev ? Dette er en plass jeg vil anbefale for barnefamilier. Trygt og godt.

  19. juli 2018 at 7:41 am Reply
  • Caroline

   Å, så godt å høre! Kos dere kjempemye!

   19. juli 2018 at 9:19 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.