Kostholdsplaner for resten av året

22. juli 2015

[su_dropcap style=”simple”]D[/su_dropcap]en siste tiden har jeg tenkt mye på kostholdet mitt, og jeg har forsøkt å gjøre meg opp en mening om hvordan jeg vil det skal være fremover. De siste årene har jeg forsøkt mange forskjellige veier. Jeg har ligget lavt på kaloriinntaket, jeg har spist lite fett, jeg har spist mye fett, jeg har spist mye grønnsaker, jeg har vært helt sukkerfri, jeg har hatt en dag i uken der jeg har spist godteri og mange andre ting. Jeg har lært at det ikke finnes mange riktige eller gale svar, i alle fall er nyansene små. Det eneste forskerne ser ut til å være enig i er at sukker er farlig og grønnsaker som vokser over jorden er bra. Om man skal prøve å følge alle retningslinjer som kostholdseksperter anbefaler så vil man garantert bli litt gal til slutt, for alle anbefaler forskjellig. Jeg tror jeg har funnet min vei nå, enn så lenge. Det beste jeg har gjort, egentlig, er å ta helt fri fra kostholdstanker på ferie. Å gjøre det har vært en befrielse, selvom det stopper opp prosessen med å gå ned i vekt en liten stund. Jeg har lært at kiloene jeg legger på meg på ferie, de går jeg fort ned igjen. Ta nå, for eksempel. Det er litt over en uke siden jeg kom hjem fra ferien (som jeg la på meg 3 kg på), og jeg har allerede gått ned 2 kg. Null stress.

Dette er mine kostholdsplaner for resten av året (jeg har ikke dårlig tid):

 • Holde sukkerinntaket nede ved å kun spise godis en gang i uken og ved spesielle anledninger.
 • Når jeg koser meg skal jeg gjøre det med god samvittighet.
 • Ha fire nye uker helt uten sukker.
 • Fortsette med å ha minst en kjøttfri middag i uken. Helst flere.
 • Ikke ligge under ca. 1800 kalorier per dag, og ikke under ca. 2000 kalorier på treningsdager.
 • Ikke telle kalorier hver dag, men kryssjekke av og til hvordan jeg ligger an.
 • Holde meg unna raske karbohydrater på hverdager.
 • Fortsette å la fett være den største delen av mitt daglige energiinntak.
 • Ta fri fra kostholdstanker i julen.
 • Ikke stresse. Stress fører ikke til noe godt.

Noen av leserne mine har etterspurt matplan fra meg. Er dette noe flere er interessert i? I så fall kunne jeg lagt ut noen matplaner. Bare noter dere at jeg ikke er spesielt glad i mange lettprodukter, og jeg spiser ikke brød. Gi meg beskjed i kommentarfeltet om dere er interessert.

En annen ting jeg tenkte å nevne for dere er at jeg har planlagt sukkerstopp i august, fordi det gikk så fint sist gang og det var en fin opplevelse. Det hadde i den anledningen vært veldig gøy om flere enn meg ville bli med! Om vi hadde blitt mange så kunne vi motivert hverandre, og det er faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro. Så om dere er interessert i å bli med så rop ut i kommentarfeltet. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om skjult sukker i hverdagsmat, og tenkte også å skrive et innlegg om såkalt trygge varer, og hvilke alternativer man kan bruke.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • Marianne

  Ja hadde blitt superglad for matplan :D du er så flink !

  22. juli 2015 at 1:04 pm Reply
  • Caroline

   Takk for svar :)

   22. juli 2015 at 1:06 pm Reply
 • ida

  Det virker som du har et veldig fint forhold til mat og synes du skriver veldig mye fornuftig. Sier ikke neitakk til matplan! Og hva spiser du i stedet for brød? Selv har jeg nå gått inn for å følge en matplan selv og har begrenset inntaket av godteri (har ikke spist det på en god stund nå, føles godt, prøver også å finne sunnere alternativer). Likte veldig godt innleggene om skjult sukker i matvarer – det har gjort meg mer obs på å sjekke innholdslista.

  22. juli 2015 at 2:57 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for kommentar! Skal se om jeg får fikset noen matplaner ;)

   22. juli 2015 at 4:17 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.