Sommerens beste reisetips

26. juni 2015

[su_dropcap style=”simple”]H[/su_dropcap]ar du bestemt deg for hvor du ønsker å reise på ferie i sommer? Eller kanskje neste sommer? Et morsomt tips er å dra til en plass der du har mulighet for å oppleve mye, kanskje flere land på en gang. Kanskje ikke en ferie for de som ønsker å slappe av og sole seg hele tiden, men det er fullt mulig å slappe av mye på en slik type reise også. Hotell booker du hos Hotels.com, og sjekk også ut CupoNation for gode hotelltilbud. Her kommer mine tips for spennende reisedestinasjoner:

Praha, Tjekkia

Praha er ikke bare et rimelig land å feriere i, men det har faktisk det meste; kultur, bygninger, shopping og veldig god mat. Selve Praha er det greit å ha noen dager i for å oppleve det essensielle, men ønsker du å oppleve mer er mulighetene store. Østerrikets hovedstat Wien ligger kun 4 timer unna Praha med tog, og fra Wien tar det kun 1 time med tog til Bratislava i Slovakia. Det tar også 5 timer med tok om du ønsker å dra til Berlin i Tyskland, og det tar ca. 4 timer med tog fra Wien til Budapest i Ungarn.

Dubrovnik, Kroatia

Dubrovnik i Kroatia er et populært reisemål for solglade mennesker, men byen har mye mer å by på enn sol og klart hav. Her er det utrolig mange fine bygninger og opplevelsene står i kø. Dessuten ligger Dubrovnik ca. 3-4 timer med buss fra den populære byen Mostar i Bosnia-Hercegovina, og det er en enda kortere busstur til kysten av Montenegro. Det går også ferge fra Dubrovnik til Bari i Italia.

Cruise i Middelhavet

Med cruise i Middelhavet har du muligheten til å besøke mange fantastiske land og byer på kort tid. Blant annet i land som Spania, Frankrike, Tyrkia, Kroatia, Italia og Hellas. Cruise kan være dyrt for mange, men husk også at mat er som regel inkludert i reisen. Jeg drømmer om cruise i Middelhavet i løpet av de neste årene. Forresten, når vi snakker om cruise, så finnes det også cruise man kan ta i Karibia, Asia og Dubai. De er ofte mye dyrere enn Middelhavscruise, men absolutt vært en reise-craving!

Niagara Falls, USA og Canada

Ta deg en tur til Canada for å se fantastiske Niagara Falls, verdens bredeste fossefall. Byen Niagra er også verdt et besøk, det var som å gå inn i et tivoli. Canadas største by, Toronto, ligger kun en liten kjøretur unna (ca. 2 timer). Toronto er en helt fantastisk by som jeg anbefaler alle å sjekke ut. Rett på andre siden av fossen ligger USA og staten New York, og det tar ca. 7 timer å kjøre til New York City.

Hovedfoto: Luis Llerena.

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • Silje

  Så fine tips! Jeg har vært i Praha, Dubrovnik og Niagara Falls samt Toronto selv, så støtter oppunder tipsene her :) Jeg er veldig glad i å reise og syntes det er ekstra gøy når du deler fra turene dine. Spesielt fra Island, for jeg var der selv i påsken. Savn! Fortsatt god ferie!

  27. juni 2015 at 6:40 am Reply
  • Caroline

   Island var så utrolig fantastisk! Jeg kommer til å blogge en del fra reisene mine fremover :)

   27. juni 2015 at 10:18 am Reply
 • Katrine Ü

  Reisetips liker vi. Jeg fikk skikkelig lyst til å dra til Dubrovnik av å lese dette. Har hatt lyst til å se Mostar, etter at jeg jobbet med fagtekst om Jugoslavia i vår, så det gjorde nok at Dubrovnik hoppet opp på lista over steder jeg kunne tenke meg å dra til, heheh :D

  27. juni 2015 at 5:30 pm Reply
  • Caroline

   Håper virkelig vi får til en dag i Mostar når vi skal nedover.

   27. juni 2015 at 6:22 pm Reply
 • Vilde

  Veldig greit å vite at det er så korte avstander mellom de forskjellige byene! Det skal jammen tas med i vurderingen av neste reise!

  28. juni 2015 at 12:05 pm Reply
  • Caroline

   Ja, det er fint å sjekke slikt når man skal ut å reise :)

   28. juni 2015 at 4:04 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.