Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Skjult sukker

3. juni 2015

[su_dropcap style=»simple»]J[/su_dropcap]eg er inne i min andre uke med sukkerstopp, og det går egentlig ganske bra. Jeg har spist sukker tre ganger (som jeg vet om) så langt. Den første gangen brukte jeg et krydder med sukker, men jeg merket det ikke før etterpå. Den andre gangen brukte jeg en boks med hakkede tomater som det var sukker i, fordi jeg måtte ha det i en middagsrett og ikke kunne dra på butikken. Den tredje gangen spiste jeg dessert når jeg og Jørgen spiste middag med et vennepar, men det hadde jeg jo egentlig bestemt meg for på forhånd at skulle være greit. Så, jeg har ikke vært 100 % uten sukker, men føler likevel jeg har vært flink.

Å finne mat uten tilsatt sukker er ikke alltid like lett, men jeg har på en måte kommet inn i et mønster nå. Det går mye i Mager Kesam, spekemat, fete oster og melkeprodukter, karbonadedeig, kylling, salat, havregrøt, omelett og jordbær. Jeg trodde helt ærlig at jeg hadde lite varer med sukker i huset, siden jeg ser på meg selv som en sunn person, men jeg fikk meg et lite sjokk når jeg gikk igjennom skapene våre. Her er det jeg fant som er tilsatt sukker, ganske mye hva?

Mørk sjokolade med 86% kakao er nok det jeg nesten savner mest, fordi jeg brukte det alltid i havregrøten min. Nå bruker jeg rent kakaopulver med 100% kakao, men det blir ikke helt det samme (selvom det blir godt!).

Ikke noe mer Mills kaviar på eggene nå for tiden, buhu. Vet dere om det finnes kaviar uten sukker?

Min favorittsennep, som jeg blant annet elsker å ha i gryter og i omelett. Savner den!

Jeg ble skikkelig lei meg når jeg så det var sukker i buljongen min, for den bruker jeg jo ofte i supper og gryter. Nå prøver jeg å lete etter sukkerfri buljong, men det viser seg å være vanskelig å finne. Noen som vet om noen?

Jeg bruker ofte appelsinmarmelade på ost, men det er få sukkerfrie alternativer. Jeg fant heldigvis en skikkelig god en på Meny, og den kan du også kjøpe på iHerb. Nam!

Kjeks generelt inneholder mye sukker, dessverre.

Det er dessverre ganske mye sukker i alle Kesam-variantene, unntatt Mager Kesam og Orginal Kesam. Utrolig synd, fordi de er så gode. Dette kunne Tine også lett gjort noe med!

Denne varianten med hvitløk har tilsatt sukker, men heldigvis er det også mange varianter uten sukker på butikken.

Alioli og pesto inneholder dessverre en del sukker.

Peanøttpulver fra iHerb. Utrolig godt, men dessverre tilsatt sukker.

Frukt i hermetikk har som regel massevis av tilsatt sukker.

Denne er utrolig god, men inneholder dessverre mye sukker.

Dette er mitt favorittkrydder, som jeg har kjøpt på iHerb. Ble skikkelig lei meg når jeg så at det er sukker i det.

Både Lipton og Twinings har puttet sukker i sin grønne te, uten å merke det på pakken. Veldig kjipt, og dumt for oss forbrukere.

Denne tacosausen har jeg brukt mye, men kan det ikke nå lenger.

Har dere mange matvarer i huset med sukker i? Og er dere bevisst på å spise lite sukker, eller tenker dere ikke så mye over det? Jeg gleder meg til jeg kan spise sukker igjen, men jeg skal bli mye mer bevisst på at det skal begrenses til en dag i uken. Og jeg vil kutte alle disse dagligvarene med sukker i, og finne bedre alternativer der jeg kan. Jeg har forresten fått vondt i magen hver lørdag, så jeg vet at magen min ikke er glad i sukker. Det finnes skjult sukker i mye mat, og avslutningsvis kan jeg vise dere andre produkter som inneholder mye sukker, som man kanskje ikke tenker over?

Skremmende?

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

31 Comments

 • Frøken Iborg (@IborgLisa)

  Det finnes en glutenfri grønnsaksbuljong som også er sukkerfri. Det er den eneste buljongen som jeg funnet som også er sukkerfri. Jeg husker ikke hva den heter, men jeg har funnet den både på helsekosten og i «fri for» hylla på Coop Mega. Personlig liker jeg ikke smaken så godt på denne buljongen, og er på jakt etter andre sukkerfrie buljonger.

  3. juni 2015 at 8:46 pm Reply
  • Caroline

   Jeg skal prøve å sjekke ut helsekosten her i Bergen. Vet de har noe på iHerb også, som jeg tenkte å sjekke.

   3. juni 2015 at 8:48 pm Reply
 • Carina Behrens

  Kan virkelig anbefale å lage både eget tacokrydder og tacosaus. Sukkerfritt, saltfritt (om ønsket) og mye bedre (og mer) smak! :D Ellers er jeg nødt til å ta en runde i skapet selv. Er nok mye der som inneholder mye sukker :(

  4. juni 2015 at 9:17 am Reply
  • Caroline

   Smart! Det skal jeg virkelig prøve!

   4. juni 2015 at 9:20 am Reply
 • yngaam

  Det er skremmende hvor mange matvarer som inneholder sukker!! Ikke rart vi får i oss mye mer sukker enn anbefalt når produsentene «sniker» sukker inn i all slags produkter. At det var sukker i buljong overrasket ihvertfall meg…!

  4. juni 2015 at 10:33 am Reply
  • Caroline

   Ja, det overrasket meg også. Ble faktisk oppriktig talt lei meg!

   4. juni 2015 at 1:38 pm Reply
 • ida

  Synd å se at det er så utrolig mange produkter som inneholder sukker. Tenker du at du vil unngå produkter med sukker helt? Eller er det ok om sukker står langt bak på innholdslista?

  Jeg ble ikke særlig glad da jeg fant ut for noen uker siden at Kesam Lime inneholder så mye sukker, for den er kjempegod! Og hvor irriterende er det ikke at enkle varer som hakkede tomater og buljong skal inneholde sukker? Jeg tenker ikke veldig mye over sukkerinnhold jeg, da, men tror jeg skal prøve å være litt mer obs på det fremover. Det er ganske negativt at det er sukker i så mange produkter, så det er jo et lite prosjekt i seg selv å luke ut alt.

  4. juni 2015 at 11:10 am Reply
  • Caroline

   Når jeg er ferdig med sukkerstoppen min kommer jeg til å kose meg med godteri og slikt på lørdager. Men jeg kommer til å ha fokus på at jeg ikke spiser sukker de andre dagene i uken, i så fall må det være i ekstremt små mengder.

   4. juni 2015 at 1:38 pm Reply
 • Kristine

  Er ikke så veldig opptatt av sukkerinnhold, men passer litt på, det brukes jo som konserveringsmiddel (sammen med melkepulver. Hermetikk/posemat er et mareritt for for folk med allergier/intoleranse/tarmplager av ulikt slag etc). Men: Tomat + sukker = sant, har alltid i ca en halv teskje sukker når jeg lager tomatsaus (har også i litt buljong). Det blir liksom ikke det samme uten. Tror nok jeg får i meg en del sukker jeg ikke tenkter over i pålegget mitt da.

  Ellers anbefaler jeg også å lage tacosausen selv! Nam!

  4. juni 2015 at 12:06 pm Reply
  • Caroline

   Jeg bruker ofte litt Surkin Gold i tomatsupper og tomatsaus, det blir akkurat det samme som med sukker. Nam! Jeg må prøve å lage tacosaus! :D

   4. juni 2015 at 1:36 pm Reply
 • Tess McMess

  Det er helt sykt hvor mye sukker som snikes inn her og der! Når Kesam lime kom var jeg dødsgiret, men ble skikkelig skuffet når jeg fikk lest bakpå. Mange av varene inneholder så store mengder også, jeg tenker at noe sukker går greit, jeg «orker» ikke være helt nazi – da jeg har en ganske god viten om hvor det befinner seg. Men det er jo som du sier, man merker det jo på magen om man har dyttet i seg store mengder – hele kroppen går i en form for «fyllesyke» hehe :-)

  4. juni 2015 at 7:30 pm Reply
  • Caroline

   Ja, det kan være greit å ta de store mengdene en dag i uken, og heller ha vondt i magen den dagen i stedet for alle dager, haha!

   4. juni 2015 at 8:01 pm Reply
 • Rina

  Jeg gjør mitt beste for å holde meg unna verstingene selv, men merker at jeg også har veldig lyst til å gjennomføre et lite prosjekt slik som deg, og rett og slett kutte ut ALT jeg kan for en liten periode. :)
  Egentlig er det helt sykt hvor mange matvarer man aldri hadde trodd skulle inneholde sukker (og andre merkelige tilsetninger for den saks skyld), som faktisk gjør det! Men man lærer jo å bli litt kreativ når man er mer bevisst på hva man putter i seg, da. Kesam (og liknende produkter) kan man jo f.eks. smaksette selv! :)

  4. juni 2015 at 7:49 pm Reply
  • Caroline

   Ja, har hørt at det er digg med sukkerfri saft i Kesam, men har ikke prøvd det. Også finnes det mange smaker med Stevia. Må prøve det! Jeg liker å ha kakao eller honning i :)

   4. juni 2015 at 8:03 pm Reply
 • Julianne

  Æææh, dette var overraskende! Bruker jo både den type hakkede tomater og den type pesto veldig ofte. Men, jeg tror samtidig det er viktig å ikke være helt nazi på sånt, litt må være ok, med mindre man har et prosjekt på gang, slik du har nå. Syns forresten det er kjempefint at du gjør dette, og åpner øynene våre for hvor mye sukker som finnes i maten vi spiser. Forresten, tipper du finner buljong uten sukker på iHerb, hvis ikke du finner på helsekostbutikk ;)

  5. juni 2015 at 1:43 pm Reply
  • Caroline

   Helt enig, man kan ikke være helt nazi på alt. Men greit å vite liksom, om man kan velge andre alternativer. Har sjekket buljong på iHerb, og de har vegetarbujong i allefall.

   5. juni 2015 at 3:05 pm Reply
 • Milla

  OMG. Eg e nødt te å prøva dei Kesamane!!! Og wow, mye av detta visste eg ikje o.O Åsså i kaviar da? Rart.

  6. juni 2015 at 10:48 am Reply
  • Caroline

   De er sykt gode! Særlig på bær :D

   6. juni 2015 at 10:58 am Reply
 • Åshild

  Oj, så mye! Prøver generelt sett å kutte ned på sukker, men visste ikke at det var i så mye. Yikes…

  6. juni 2015 at 11:37 am Reply
  • Caroline

   Ja, skikkelig kjipern egentlig.

   6. juni 2015 at 11:39 am Reply
 • Reidun Beate

  Oi. Her var det mange jeg ikke visste om. Kaviaren?? Virkelig? Åh :( Favorittpålegget mitt jo. Buhu. Det trodde jeg faktisk ikke. Må virkelig si de har blitt flinke på å snike inn sukker i allting :/

  Takk for et kjempenyttig innlegg Caroline! Synes du er helt rå som klarer å holde deg borte fra sukkeret! Keep it ut!! :D <3

  9. juni 2015 at 12:13 pm Reply
  • Caroline

   Jeg vet! De putter det i alt! Det er jo ikke så farlig å spise litt av det da, så kos deg med kaviaren din! :)

   Tusen takk!

   9. juni 2015 at 1:19 pm Reply
 • SynLar

  Uff, kjente igjen så mange av de matvarene, og jeg pleier vel heller aldri å være veldig obs på hvor mye sukker som er i det jeg kjøper. Prøver å huske å velge de litt bedre Go’Morgen- yoghurtene, men ellers er jeg dårlig.

  15. juni 2015 at 3:26 pm Reply
  • Caroline

   Tror de fleste er det, jeg var det før jeg begynte dette prosjektet.

   15. juni 2015 at 4:45 pm Reply
 • Astrid

  Inspirerende! Og ikke minst opplysende. Kudos til deg for å gjennomføre et slikt prosjekt.

  29. juni 2015 at 8:43 am Reply
  • Caroline

   Tusen takk for det!

   29. juni 2015 at 12:08 pm Reply
 • Kostholdsplaner for resten av året - Carolines Verden

  […] Så om dere er interessert i å bli med så rop ut i kommentarfeltet. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om skjult sukker i hverdagsmat, og tenkte også å skrive et innlegg om såkalt trygge varer, og hvilke alternativer man kan […]

  22. juli 2015 at 12:42 pm Reply
 • Merethe

  Hei, ang. sukker i grønnsaksbuljongen ble jeg også skuffet over. Nå har jeg funnet en sukkerfri på http://www.iherb.com.

  17. februar 2016 at 12:03 pm Reply
  • Caroline

   Å, så bra! Hva heter den?

   17. februar 2016 at 12:06 pm Reply
 • Iselin

  Kjempe bra at du tar opp dette, de putter virkelig sukker inn overalt! Jeg velger også varer uten sukker, og syns det er synd at det blir så lite igjen å velge i. De klager på at vi spiser for mye sukker og at det må kuttes ned på godteri (og tilogmed frukt), men tror faktisk mye hadde vært gjort om de erstattet sukkeret i dagligvarer med noe annet. Man vet jo at det er sukker i godteri, det er lettere å å hode et øye med inntaket da. Det er noe annet med alt sukkeret som blir tilsatt i dagligvarer som egentlig ikke trenger det. Det blir faktisk store mengder i løpet av en dag, for ikke å snakke om i løpet av et år!

  9. desember 2016 at 6:32 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.