Oppsummering: Fire uker uten sukker

[su_dropcap style=»simple»]S[/su_dropcap]eriøst dere, jeg har klart meg fire uker uten sukker! Det vil si, ikke helt 100 %, siden jeg ikke har hatt kontroll når jeg har spist ute og jeg har gått på en krydder- og tomatsaussmell her hjemme. Men la oss si at jeg har vært 99 % sukkerfri da, og det er jammens meg mer enn godt nok. Det verste (og beste) er at det faktisk ikke har vært spesielt vanskelig heller. Det var litt styr når jeg måtte gå igjennom alle produktene i huset for å sjekke for om det var tilsatt sukker i noen av dem, men utenom det har det gått veldig greit. Det eneste var at jeg hadde voldsomme cravings på sukker den første uken, og dermed også hodepine osv.

Jeg har erstattet lørdagsgodiset med blant annet dette:

 • Spekeskinke.
 • Fenalår.
 • Creme Fraiche.
 • Peanøtter.
 • Ost.
 • Lompechips.
 • Grønnkålchips.

Ved å ha sukkerstopp har jeg oppnådd dette:

 • Mye mer kunnskap om sukkerinnhold i matvarer.
 • Etterhvert fikk jeg omtrent null sukkersug.
 • Jeg tenker sikkert nå 80 % mindre på sukker enn før.
 • Nå er jeg mer følsom ovenfor søte smaker, og det blir fort for søtt.
 • Jeg kuttet også ned på kunstig sukker og naturlig sukker, fordi det ble for søtt og gir meg mageknip.
 • Om jeg spiste ute, der det sikkert var sukker i maten, fikk jeg uten unntak alltid vondt i magen.
 • Mindre karbohydratinntak.
 • Mer stabilt humør.
 • Mer treningslyst og energi.
 • Bedre selvfølelse og samvittighet.
 • Vektnedgang.
 • Nedgang i midje- og magemål.

Planen fremover er:

 • Enda en sukkerstopp etter ferien, og da sikter jeg meg inn på 100 % uten sukker.
 • Mindre sukker i hverdagen, og å velge sukkerfrie alternativer.
 • Litt sukker av og til, om jeg har lyst.
 • Holde karbohydratinntaket nede, i alle fall de karbohydratene med høy GI. Fordi de gjør at jeg blir dårlig og får skikkelig mageknip.
 • Kanskje annen hver lørdag, eller så, kan jeg bytte ut sukkeret med fett. Det er skikkelig digg med en saftig biff og fet saus, for eksempel.

Foto: Lucas Alexander.

9 kommentarer om “Oppsummering: Fire uker uten sukker

 1. Oi, så flink du er! Kanskje jeg skal prøve meg på det samme…? Men det må bli etter ferien, er alt for glad i is til at det er gjennomførbart i Syden ;)

 2. Det er jo knallbra å ha klart det i 4 uker! Men det er jo litt som du sier at man slutter litt å crave det kanskje? Selv gikk jeg på en smell i dagmorges, trengte en iskaffi/noe med energi i for å klare holde meg våken bilturen til jobb (1time) – så da endre jeg opp med en iskaffi med liiitt mer sukker enn nødvendig – og jeg som ikke engang liker kaffi spesielt godt! Jaja, jeg er ellers ganske så flink, og bruker ikke spesielt mye sukker i hverdagen :-)

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.