Test av Adams Matkasse

26. mai 2015

// Sponset av Adams Matkasse //

[su_dropcap style=”simple”]J[/su_dropcap]eg har den siste uken testet Adams Matkasse! Adams Matkasse tilbyr matkasser på døren med middagsingredienser. Med i matkassen ligger et menyhefte med enkle oppskrifter, og det er forskjellige oppskrifter ut i fra hvilken matkasse du velger. Matkassene koster mellom 700-1200 kr per uke, avhengig av hvor mange middager du ønsker (du kan velge 3 eller 5 middager) og hvor mange personer dere er som skal ha middag (du kan velge 2 eller 4 personer). De blir levert på mandager mellom klokken 16 og 22. Det er landslagskokk Adam Bjerck og hans menyteam bestående av kokker og ernæringsfysiologer som setter sammen de forskjellige kassene.

Du kan velge mellom disse forskjellige matkassene:

 • Orginalkassen. Folkets favoritt, og den kassen de fleste velger og liker.
 • BarnekassenLett å lage, lett å like. Milde og gjenkjennelige smaker perfekt for småbarnsfamilier.
 • EkspresskassenFor folk i farta! Gode råvarer og enkle oppskrifter.
 • Fri for-kassenNorges eneste allergivennlige matkasse. Tilpasset deg som ikke tåler egg, melk, laktose og/eller gluten.
 • FruktkassenFrisk frukt levert sammen med din matkasse, koster kr 149 per uke.

Jeg testet ut ekspresskassen fordi jeg har en veldig travel hverdag, og sånn sett er det perfekt å kunne ha noe til middag som ikke tar så lang tid å lage samtidig som det er sunt. Her kan du se hva jeg og min kjære hadde til middag de fem dagene vi hadde bestilt:

Ovnsbakt sei med ertepuré, baconsmør og kokte grønnsaker.

Jeg skal innrømme at jeg hadde gruet meg litt til dette; å spise fisk. Dessverre er jeg en slik som nesten brekker meg når jeg får fisk i munnen, det er faktisk utrolig flaut og lite ønskelig. Skulle virkelig ønske jeg likte fisk, det er jo utrolig sunt! Uansett, det som jeg vil frem til er at denne fiskemiddagen var faktisk ikke ille i det hele tatt! Det var noe med kombinasjonen av fisk, smør og bacon som slo skikkelig an i mine ganer i allefall. Virket også som fisken var av veldig god kvalitet. Poteter og gulrøtter er helt OK tilbehør (litt kjedelig etter min smak), men den ertepuréen var virkelig legendarisk god! Nam, tenker på den fremdeles!

Soya- og limebakte kyllinglår med spinatwok og eggnudler.

Dette var middagen jeg hadde gledet meg aller mest til, og det med god grunn! Kyllingen var virkelig fantastisk saftig og smakfull, noe av det beste jeg har smakt. Det skyldes nok også en skikkelig deilig marinade med soya, chili og lime. Nam! Dessuten elsker jeg jo nudler, spinat og sjalottløk. Alt i alt den beste middagen denne uken, og en skikkelig god matopplevelse.

Karbonader med smørstekt gulrot og sjampinjong, potetmos og brunsaus.

En klassisk norsk middag? Utrolig godt er det i allefall, kan ikke si noe på det. Karbonaden var av skikkelig kvalitet, grønnsakene var gode og det var skikkelig stas å lage brunsaus fra bunnen for første gang. Å lage brunsaus var faktisk ganske enkelt, og den ble utrolig god!

Pannestekt lyr med stekte grønnsaker, ris og eggesmør. 

Denne middagen falt dessverre ikke så godt i smak hos meg, og det er i hovedsak fordi jeg ikke liker fisk og pastinakk. Her kom fiskesmaken så tydelig frem, og det er jo bra om man liker fisk, men det gjør som sagt ikke jeg. Risen, eggesmøret og grønnkålen var derimot veldig gode. Har du ikke prøvd å steke grønnkål til middagen din så er det på tide! Det er noe av det beste jeg får, nam!

Karrigryte med svinekjøtt og kokte poteter.

Siste middag ut var ganske god, men ikke helt på topp. Jeg synes den manglet noen litt mere spennende grønnsaker enn poteter og gulrøtter, og dessuten noe grønt (derfor puttet jeg på litt koriander). Men kjøttet var veldig snadder og jeg likte også kombinasjonen av kjøttet og karri.

+ Fordeler med Adams Matkasse +

 • Veldig gode råvarer.
 • Man får mye variert mat.
 • Sammensetninger av smaker som man kanskje ikke ville funnet selv.
 • Enkle oppskrifter som alle kan klare å lage.
 • Flere grønnsaker i alle oppskriftene.
 • For mange kan det lønne seg økonomisk.
 • Enkel løsning for mange i en travel hverdag.
 • Du slipper å skrive handleliste til middagene.
 • Oppskriftene gir matglede.
 • Du kan velge selv hvilke uker du ønsker matkasse.
 • Ved å bruke matkassen slipper du å kaste mye mat, du får brukt nesten alt.
 • Det er ingen bindingstid.
 • De aller fleste rettene tar veldig kort tid å lage.
 • Om du ikke er hjemme når matkassen leveres setter de den ved døren.

– Negative sider ved Adams Matkasse –

 • For min del ble det litt mye karbohydrater i form av hvit ris, poteter, nudler osv. i middagene.
 • Middagene er litt i overkant kaloririke for en som skal ned i vekt.
 • Om man er økonomisk bevisst kan man lage like sunn mat mye billigere.
 • Det er fare for at du ikke liker alt når du ikke bestemmer ingrediensene selv.
 • Skulle gjerne sett mer variasjon i grønnsakene, men det kan være unntakt på denne menyen.

Alt i alt tenker jeg at Adams Matkasse er en utrolig bra tilbud for folk flest som ønsker enkel, næringsrik og god middag i en travel hverdag. For meg personlig er det litt for dyrt å skulle ha det hver uke, men vi blir garantert å ha noen uker innimellom der vi får levert matkasse på døren. Jeg er positivt overrasket over matgleden jeg fikk, og hvor mye jeg faktisk lærte! Spesielt med tanke på å lage saus og marinader etc. Menyen deres er spennende, råvarere utsøkte og selvom det var noen småting jeg var ufornøyd med sitter jeg igjen med et helhetlig veldig bra inntrykk.

Har du lyst å prøve Adams Matkasse? Hvorfor/hvorfor ikke?

PS: Drømmematkassen hadde vært en lavkarbo, lavkalori og økologisk matkasse! Dét hadde vært noe! En slik hadde jeg lett betalt en god slant for i uken. Hva hadde vært din drømmematkasse?

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • Carina Behrens

  Jeg foretrekker mer variert med grønnsaker og muligheten til å kunne velge selv. Jeg hadde sikkert hatt godt av dette bare for å bli klar over hvor mange muligheter som finnes, siden jeg er så utrolig lite oppfinnsom når det kommer til mat, men lurer på om jeg heller skal jobbe litt hardere for å få det til, spesielt siden jeg så smått har begynt å trene og har lyst til å spise sunt ved siden av!

  27. mai 2015 at 10:46 am Reply
  • Caroline

   Go for it! Matlaging er så gøy.

   27. mai 2015 at 12:01 pm Reply
 • Madelen

  Nei, og det er det flere grunner til. For det første er det null stress å handle inn mat (så lenge jeg gjør det 1 gang i uken) og dessuten billigere. For det andre er det som du sier; lite grønnsaker og lite variasjon. Jeg er for så vidt også veldig kresen så sannsynligheten for at jeg liker alle rettene er så å si null. At jeg har alle ”basisvarene” i skapet er heller ikke sikkert. Det ville nok blitt til at jeg måtte tilsette noe her og trekke fra noe der, og da kan jeg like gjerne lage middagen fra bunnen av med det jeg liker :)

  Men det skal sies at dette er et bra alternativ til travle familier på farta, og det er absolutt bedre enn å slenge en grandis i ovnen ;)

  28. mai 2015 at 8:19 pm Reply
  • Caroline

   Hvis du liker å lage middag hjemme selv, og ikke synes det er noe stress, så er jo det supert for deg :)

   28. mai 2015 at 8:21 pm Reply
 • Maria

  Interessant å sjå korelis innholdet er i ein slik kasse! Eg hadde ønska meg vegetar + økologisk kasse viss eg fekk bestemma:D

  28. mai 2015 at 11:12 pm Reply
  • Caroline

   Oh, vegetarkasse hadde vært supert!

   29. mai 2015 at 10:09 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.