Reykjavik

6. mai 2015

[su_dropcap style=”simple”]D[/su_dropcap]en 29. april fylte jeg hele 26 år, og jeg fikk lov å bruke dagen sammen med den jeg elsker aller mest i en helt fantastisk by: Reykjavik. Været var virkelig helt upåklagelig, stemningen var på topp og vi gikk godt over en mil den dagen. Her kommer noen bilder med tilhørende tekst (spistesteder er linket til TripAdvisor). Jeg anbefaler alle å dra til denne sjarmerende og fargerike byen, jeg planlegger allerede min neste tur. Reykjavik, jeg elsker deg! NB: Mange bilder!

Vi spiste deilig pizza på en koselig resturant som heter Caruso. Det var guiden vår fra Golden Circle turen som anbefalte oss den, resturanten er veldig populært blant de lokale. Og det stemte, det var mange islendere der. Innredningen var koselig!

Hele Reykjavik er full av fargerike hus, og farger generelt. Man blir så fantastisk glad av å gå rundt i den lille (men også overraskende store) byen. Å, jeg vil tilbake nå!

Hallgrímskirkja er den største kirken på hele Island, og den ser ganske fantastisk ut både på innsiden og utsiden. Man kan se den fra omtrent alle vinkler i hele byen, noe som er greit når man skal orientere seg rundt.

På toppen av kirken kan man få skikkelig god utsikt over hele byen, fra alle vinkler. Se alle fargene! Fint, ikke sant? Det koster litt penger å komme til toppen av kirken, tror det er rundt 50 norske kr per person, men jeg synes absolutt det var verdt det. Det går en heis opp til toppen, for oss som er lite glad i trapper.

Vi var innom den herlige kaféen C is for Cookie for en kopp grønn te. En skikkelig koselig kafé med mye bra mat og utrolig mange herlige kaker. Dessuten så mye fint på veggene!

Om du trenger noe rimelig å spise, som samtidig er veldig godt, så bør du stikke innom Noodle Station. Det er en veldig liten, men også sentral plass, med en nuddelsuppe. Du kan velge om du vil ha biff eller kylling i, og den er full av gode smaker. Smaker jeg nesten aldri har smakt før faktisk! Så utrolig deilig!

Sjekk gaten som heter Laugavegur, Islands viktigste handelsgate. Her ligger det utrolig mange fine butikker og kaféer. Men jeg advarer dere, det er norske priser i butikkene. Derfor ble det bare titting på meg, denne gangen. Spesielt godt likte jeg en butikk som het My Consept Store, den var ren magi!

Her ser dere bilder fra The Laundromat Café, en av mine favoritter! De har utrolig mye god mat og drikke, milkshaken var nydelig. Og se på alle bøkene og kartene og det andre på veggene. Sukk, så fint!

Deretter ble det sjokoladekake på Stofan Café, et sted som helt tydelig var veldig populært blant studenter og andre unge folk. Lokalet var skikkelig stilig, og de hadde så mange gode kaker!

Gå gjerne en tur rundt vannet midt i byen. Mye fint å se på, pluss at det er så mange stilige fugler der!

Ta også gjerne turen innom Café Babalu om du er i Reykjavik. Mer sjarmerende kafé skal du lete lenge etter, bare se på bildene! Pluss at toalettet er en liten reise inn i Star Wars, skikkelig stilig!

Når du går langs havet ser du et flott konserthus og stilige skulpturer.

Bursdagen min endte med at Jørgen spanderte middag på Apotek Resturant. Jeg må bare få lov å skryte skikkelig av denne resturanten. Maten var supergod, lokalet var veldig hyggelig og servicen var helt fantastisk. Jeg fikk til og med en bursdagsgave som dere ser. Så snilt!

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

10 Comments

 • Sheena Rasmussen

  Hej Caroline! Så lige din kommentar hos supermarie; fantastisk at du lige har været på Island. Jeg tager afsted på fredag og glæder mig såååå voldsomt meget. Tak for nogle gode tips omkring Reykjavik – dem vil vi helt sikkert bruge, hvis vi får tid til at udforske byen :) KH Sheena

  6. mai 2015 at 8:55 pm Reply
  • Caroline

   Hei, så bra! Anbefaler veldig å ta Golden Circle tur, Blue Lagoon og sør-kysten! :) God tur!

   6. mai 2015 at 9:35 pm Reply
 • Julianne

  Jøss, for en fantastisk flott by! Har alltid hatt lyst til å reise til Reykjavik og nå fikk jeg enda mer lyst!

  7. mai 2015 at 8:36 am Reply
  • Caroline

   Ja, dra! :D

   7. mai 2015 at 9:19 am Reply
 • Ingvild

  Så fantastisk! Jeg fikk skikkelig reisefeber av dette. Island har jeg alltid drømt om å besøke….! Og så herlige bilder. *bokmerker innlegget*

  Ha en fantastisk torsdag videre! Du er så flink <3

  7. mai 2015 at 2:32 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for det! <3

   7. mai 2015 at 7:23 pm Reply
 • Gitte

  Så mye fint! Elsker fargene på husene og innredningen i kafeene! Selv gikk vi ikke så mye i gatene (det snødde og blåste), men vi besøkte en veldig fin restaurant kalt Perlan og kom tilfeldigvis over Islands Fallologiske Museum aka. penis-museet! Haha!

  7. mai 2015 at 3:02 pm Reply
  • Caroline

   Haha, ja, jeg så det museumet og tenkte at det var ikke noe for meg, haha. Perlan så vi også, så fint ut! Vi fikk dessverre ikke spist der. Neste gang!

   7. mai 2015 at 7:24 pm Reply
 • Renate

  Såå fint! Mange fine bilder, og ikke minst mange fine farger på husa!! (Og fy søren. Den sjokoladekaka så ufattelig god ut!)

  9. mai 2015 at 6:10 pm Reply
  • Caroline

   Var så fint der! Du må dra <3

   9. mai 2015 at 6:17 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.