Prosjekt: Fire uker uten sukker

27. mai 2015

[su_dropcap style=»simple»]D[/su_dropcap]et er tid for et nytt prosjekt, og denne gangen har jeg begitt meg ut på dypt vann eller noe sånt. Jeg skal nemlig prøve meg på fire hele uker uten sukker! Prosjektet startet på mandag, og jeg skal ærlig innrømme at jeg har skikkelig abstinenser nå. Alt jeg kan tenke på er sukker, og det er ikke rart etter alt sukkeret jeg spiste i helgen (la oss bare si at det må være en ny rekord eller noe). Heldigvis vet jeg at abstinensene går over snart, så det er bare å holde ut slapphet, hodepine og svimmelhet.

Men dere, vet dere hva det vanskeligste med en sukkerstopp er? Det er sukker i nesten alt! Jeg skal gå igjennom kjøleskapet mitt en dag snart, og jeg må nok kvitte meg med mye. Tenkte å lage et innlegg om det, hvis det er interessant for dere? Kanskje dere, med meg, får et lite sjokk over alt som inneholder sukker. En annen ting som blir vanskelig blir lørdagskveldene. Jeg har alltid spist potetgull og smågodt på lørdager! Nå prøver jeg å finne gode alternativer til helgekos, og jeg tenker spekemat, sukkerfritt og hjemmelaget godis, jordbær, sukkerfri is, grønnkålchips og ost. Det er jo innmari godt, det også?

Jeg har satt opp noen regler for meg selv, for at det skal bli lettere å holde seg til retningslinjer. For det første har jeg lov å spise Questbarer, for de har omtrent ingenting sukker i seg (mindre enn 1 gram). Jeg har også lov å spise/drikke alt av naturlig sukker (slikt som er i frukt, bær, honning, melk etc.). Jeg skal likevel prøve å minke litt på dette sukkeret også, rett og slett fordi kroppen min ikke er så glad i mat eller drikke som får blodsukkeret mitt til å skyte i været. Dette gjelder selvfølgelig også raske karbohydrater som ris, potet, pasta, brød osv. Dere visste vel at slikt blir til sukker i kroppen? Og det har dessverre ingenting å si om det er fullkorn eller ikke. Alt med måte, man skal ikke være fanatisk heller. Pluss et siste punkt, og det er at jeg kommer til å spise middag ute av og til. Der kan jeg ikke styre hva som inneholder sukker eller ikke, men det tenker jeg går helt fint en gang i blant. Jeg kan prøve å unngå ting som jeg vet det er sukker i, og alt det andre orker jeg ikke tenke så mye på.

Now, am I crazy for doing this?

Foto: Lucas Alexander.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

2 Comments

 • Julianne

  Du, dette klarer du! Jeg har troa! *tommel opp-emoji*

  29. mai 2015 at 9:34 pm Reply
  • Caroline

   Takk! <3

   29. mai 2015 at 10:17 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.