Oppskrift: Verdens beste sjokoladekake

13. mai 2015

[su_dropcap style=»simple»]H[/su_dropcap]usker dere sjokoladekaken min venninne Cecilie lagde til meg når jeg feiret bursdagen min? Vel, noen av dere ønsket at jeg delte oppskriften på norsk, siden den opprinnelig er på engelsk hos Kevin & Amanda. Jeg har prøvd å oversette det til norsk så godt jeg kan, håper det er godt forståelig. Dette er en kake/pai med mye sukker og kalorier, men den er den beste jeg har smakt! Det beste er at det kun er seks ingredienser, bra for meg som liker det enkelt. Om du deler den i 12 stykker vil det være ca. 555 kalorier i hvert stykke. Husk å lese hele oppskriften før du begynner å lage kaken (det anbefaler jeg med alle typer oppskrifter). Kanskje blir det denne kaken på 17. mai i år?

NB! Denne kaken er veldig søt og mektig (men også verdens beste sjokoladekake).

Tips: Kaken er laget i denne paiformen. I norske mål er det en paiform som er 25-26 cm bred og 5 cm dyp, men det går sikkert helt fint med andre mål også.

Tips 2: Kaken skal oppbevares i kjøleskap i boks eller dekt til, og skal serveres kald.

Du trenger dette til 12 stykker (555 kalorier per stykke):

 • 36 stk vanlige Oreokjeks
 • 1,6 dl brunt sukker
 • 3 dl kremfløte
 • 340 gram mørk kokesjokolade
 • 225 gram smør
 • Flak av havsalt eller maldonsalt til å ha på toppen
 Slik gjør du:
 1. Knus oreokjeksene i en kjøkkenmaskin til det blir en fin masse (se bilde her)
 2. Smelt halvparten av smøret og ha det i massen av oreokjeks. Kna det sammen med oreokjeksene til du får en slags deig som er lett å forme.
 3. Klem deigen utover en paiform, også oppover sidene av paiformen (se bilde her). Putt paiformen i fryseren før du begynner på resten av kaken.
 4. Ta den resterende delen av smøret og alt brunsukkeret i en liten kasserolle. Kok det på litt over middels varme samtidig som du hele tiden visper godt, helt til det begynner å boble/koke. Når det begynner å koke lar du det koke i 1 minutt samtidig som du visper og rører godt.
 5. Ta kasserollen av platen og visp forsiktig inn 0,6 dl kremfløte til du får en fin karamellmasse (se bilde her). La karamellen avkjøle seg i ca. 15 minutter.
 6. Nå kan du ta paiformen ut fra fryseren og forsiktig fylle karamell over oreokjeksbunnen (se bilde her). Sett paiformen i fryseren igjen, og la den stå der i 30-40 minutter (ikke la den bli helt fryst).
 7. Så er det klart for å lage siste del av kaken, sjokoladefyllet. Del kokesjokolade i små biter og legg dem i en glassbolle eller en annen bolle som tåler litt varme. Ha resten av kremfløten i en liten kasserolle og varm den opp (på medium varme) til den begynner å småkoke, samtidig som du rører i den.
 8. Hell fløten over sjokoladebitene i glassbollen og la den stå i 5 minutter. Visp deretter lett i bollen til det er et glatt og fint sjokoladefyll.
 9. Ta ut paiformen fra fryseren og hell sjokoladefyllet over karamellfyllet (se bilde her). Smør fyllet utover med en skje eller slikkepott til det dekker hele paien (se bilde her).
 10. Putt kaken i fryseren i ytterligere 30 minutter før du strør saltflak over og serverer.

Foto: Kevin & Amanda.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

19 Comments

 • Ingrid E

  Høres helt fantastisk ut! Tusen takk for oversettelse, skal prøve meg på denne en dag :)

  13. mai 2015 at 4:24 pm Reply
  • Caroline

   Den er helt utrolig god! Farlig! Haha.

   13. mai 2015 at 4:32 pm Reply
   • Ingrid E

    Laget den til bursdagsfeiring idag, såå god!

    20. juli 2015 at 8:11 pm Reply
    • Caroline

     Å nam, jeg er misunnelig!

     20. juli 2015 at 8:58 pm Reply
 • Julianne

  Oh my lord, den der må jeg aldri lage, da kommer jeg til å spise hele selv!

  13. mai 2015 at 4:41 pm Reply
  • Caroline

   Haha, kjenner følelsen. Jeg kan kun lage en slik om jeg skal ta det med i et selskap.

   13. mai 2015 at 5:17 pm Reply
 • Julie Henriksen

  Denne så helt fantastisk god ut! Jeg smakte sjokolade med havsalt (fra butikken) for litt siden og det var en opplevelse. Om man så legger til et lag med myk karamell…

  13. mai 2015 at 7:32 pm Reply
  • Caroline

   Myk karamell gjør virkelig susen…

   13. mai 2015 at 8:07 pm Reply
 • Oddny Johanne Hansen

  Det står 3 dl fløte i grunnoppskriften, men nedover i oppskriften står det at du skal bruke 0,6 dl i karamellen og resten av fløten i sjokoladen. Jeg får det ikke til å stemme da en box fløte er 0,3 dl. Gleder meg til å prøve den.

  13. mai 2015 at 10:19 pm Reply
  • Caroline

   Det er 3 dl fløte i en pakke. Du skal bruke 0,6 dl først og resten på 2,4 dl etterpå. Vet ikke helt om jeg forsto spørsmålet ditt?

   14. mai 2015 at 7:55 am Reply
 • Heidi

  Hvor stor er paiformen i omkrets? :)

  14. mai 2015 at 2:20 pm Reply
 • Gitte

  555 kilokalorier! Haha, kunne blitt en del siden jeg gjerne spiser flere stykker når jeg først er i gang. Pleier ikke å telle kalorier, men vet at man kan ligge på rundt 2500 kcal om dagen hvis man er litt aktiv.

  14. mai 2015 at 3:55 pm Reply
  • Caroline

   Haha, ja, det er er sykt mange kalorier!

   14. mai 2015 at 4:37 pm Reply
 • Camilla

  Denne kaken var bare nydelig god! Jeg gleder meg til å lage den selv (og til å spise den selvfølgelig). Tusen takk for at du deler oppskriften! :)

  4. januar 2016 at 1:53 pm Reply
  • Caroline

   Hehe, enig i det! :D Kos deg ;)

   4. januar 2016 at 1:56 pm Reply
 • Bloggplaner - Carolines Verden

  […] og hørt på deilig musikk. Planen for kvelden er å trene, handle, lage blomkålburger og lage verdens beste sjokoladekake til helgen. Vi pleier egentlig å handle på fredager, men det er meldt orkan i morgen og jeg tror […]

  28. januar 2016 at 3:19 pm Reply
 • Synnøve

  Denne ser såå god ut! Lurer på å lage den til 17.mai, men hvordan er det å lage den dagen før? Tror du det går fint, også la den stå i kjøleskapet over natten?

  11. mai 2016 at 7:20 pm Reply
  • Caroline

   Ja, det går helt fint! :)

   11. mai 2016 at 7:26 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.