Kropp og sånt

28. mai 2015

[su_dropcap style=»simple»]H[/su_dropcap]er om dagen kom jeg over et blogginnlegg av Kristin som fikk mange tilbakemeldinger. Jeg er veldig glad for at toppbloggere i Norge skriver slike innlegg, for vi vet alle at det finnes nok av de som ikke gjør det. Det er så ufattelig mye press der ute! Jeg synes ikke det er rart at så mange blir syke i dag. Spiser seg syk, trener seg syk. Hva skjedde med moderasjon? Det virker som det er ganske mange som ikke kan kose seg med et kakestykke i ny og ne uten å få dårlig samvittighet, eller ikke kan gå nesten en eneste dag uten å trene. Sånn mener jeg at det ikke bør være, men jeg vet det er lettere sagt enn gjort. Det tok meg mange år å bli fornøyd i min egen kropp, og jeg er ennå ikke helt der jeg ønsker å være, men det er mye bedre. For mange jenter er det nok verst fra de er i begynnelsen av tenårene til midten av tyveårene? Nå bryr jeg meg ikke fullt så mye over å gå i bikini eller trene på treningssenter, før var det nesten umulig. Det er trist å tenke på at mange ikke kan bade eller gjøre det de liker fordi de er så redd for at kroppen deres på noen måter er feil. Ingen kropper er feil, kroppen definerer ikke hvem vi er.

På den andre siden blir jeg litt lei meg av bloggere som fronter det å spise sukker, bearbeidet mat og slikt. Selvfølgelig synes jeg det skal være lov å kose seg en gang i blant, men å leve på McDonaldsmat og smågodt er ikke godt for noen som helst. Visste dere at om man har et høyt forbruk av sukker øker sjansen for livsstilssykdommer med 300%? Og om man har et moderat forbruk av sukker øker sjansene med 30%? Begge deler er ganske mye, og det er derfor jeg mener det er viktig å holde sukkerinntaket på et så lavt nivå som mulig. Å spise sunt har for meg ingenting med hvordan kroppen min ser ut å gjøre. Når folk ser meg tenker nok ingen at jeg er et typisk bilde på en som trener 3-4 ganger i uken og som spiser sunt. Samtidig trenger ikke en som er slank å trene eller leve sunt. Kropp sier faktisk ikke så mye om livsstil som man skulle tro, og det er så utrolig mange fordommer der ute.

Poenget mitt er:

 1. Vær glad i deg selv.
 2. Unngå mye sukker.
 3. Drit i hva folk mener.
 4. Spis gjerne sunt, og tren gjerne, men for din egen del og ikke andres.
 5. Kos deg med god samvittighet av og til.
 6. Ta vare på deg selv og kroppen din.
 7. Det er veldig normalt med strekkmerker.

Foto: Paolo Imbag.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

12 Comments

 • Maria

  Åh, SÅ viktig! Eg trenar for å ha det betre! Eg veit at eg aldri kjem til å sjå ut som ein modell! Og eg har ALDRI etter puberteten brukt mindre en large eller XL, uansett kor mykje eg har trent/spist sunt, så ein får berre læra seg å væra glad iden kroppen ein har!

  28. mai 2015 at 8:31 pm Reply
  • Caroline

   Ja, helt enig! Så lenge man behandler kroppen sin godt så må man prøve å være glad i den man er <3

   28. mai 2015 at 8:34 pm Reply
 • skoboksen

  Bra innlegg! Noen ganger glemmer jeg at å velge sunt er for helsa sin del, ikke for å se ut på en spesiell måte. Jeg har veldig høy forbrenning + at jeg trener, så det jeg putter i meg synes ikke utenifra. Men det er jo ingen grunn til å dytte i seg kjip mat, man får jo ikke i seg det man egentlig trenger. Å føle seg bra og ha overskudd, er så mye viktigere enn hvordan man ser ut.

  29. mai 2015 at 7:28 am Reply
  • Caroline

   Ja, helt enig!

   29. mai 2015 at 10:07 am Reply
 • Julianne

  Ah, fantastisk innlegg! Alt med måte, er vel konklusjonen her. Og det er ekstremt viktig! Selv lever jeg veldig sunt og passer på hva jeg putter i meg. Jeg sørger for å få i meg nok fisk og grønnsaker og spiser sjelden hel- eller halvfabrikata. Men jeg har null prøblem i å hive i meg en skål med smågodt eller en pose potetgull, hvis jeg har lyst på det. Utrolig viktig innlegg dette her, kjempeflott! *applaus* :)

  29. mai 2015 at 8:21 am Reply
  • Caroline

   Så bra! Det er så viktig å kunne kose seg skikkelig også!

   29. mai 2015 at 10:06 am Reply
 • Carina Behrens

  Kjempeflott innlegg! «Ingen kropper er feil, kroppen definerer ikke hvem vi er.» Takk for påminnelsen <3

  29. mai 2015 at 9:19 am Reply
  • Caroline

   Ja <3

   29. mai 2015 at 10:03 am Reply
 • IM

  For et flott innlegg. Applaus!

  30. mai 2015 at 6:17 pm Reply
  • Caroline

   Takk! <3

   30. mai 2015 at 7:57 pm Reply
 • Christina - Cavaforlunch.com

  Det her er et veldig viktig poeng, og jeg er veldig glad for at flere og flere bloggere/forbilder velger å uttale seg om det. Jeg gikk selv mesteparten av tenårene uten å spise normalt, og det var først for to år siden at jeg begynte å bli sånn passe komfortabel med meg selv. Nå er lillesøsteren min 14, og jeg er veldig redd for at hun skal ende opp som meg. Så tommel opp for alle som fronter det å være fornøyd med seg selv! Hurra for deg :)

  31. mai 2015 at 3:01 pm Reply
  • Caroline

   Hurra for deg også!!!

   31. mai 2015 at 8:52 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.