Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Islands sørkyst, verdens fineste?

10. mai 2015

[su_dropcap style=»simple»]D[/su_dropcap]en siste dagen vi hadde på Island ville vi benytte til å besøke Islands sørkyst, som vi hadde hørt så mye fantastisk om. Vi leide oss en bil gjennom selskapet Procar, noe som fungerte veldig bra. Vi tok den billigste bilen vi kunne få, og det kostet oss ca. 1000 norske kroner å ha den i ett døgn. Da regner jeg med selve leie av bilen, forsikring mot steinsprutskader (sjekk på forhånd om du har forsikring mot dette gjennom ditt forsikringsselskap hjemme) og bensin. Vi hentet bilen i Reykjavik sentrum og leverte den på Keflavik flyplass rett før vi skulle dra, så det var veldig enkelt. Det var også veldig lurt at vi hadde forsikring mot steinsprutskader, for det fikk vi faktisk på turen. Veiene på Island har fått gjennomgå etter en veldig hard vinter, så derfor kan det være lurt med slik forsikring.

Det er ganske enkelt å kjøre på Island, og riksvei 1 går rundt hele øyen. Neste gang jeg besøker Island skal jeg helt klart kjøre øyen rundt, men det trenger man ca. en uke på. Siden vi kun hadde noen dager til rådighet valgte vi å kjøre til Vík og tilbake. Vík er en liten Islandsk by som er kjent for sorte strender og lavasteiner i merkelige formasjoner i havet. På veien til Vík kan man se flere fosser, og de to mest kjent er Skógafoss og Seljalandfoss. Det er også mektige fjell, rikt dyreliv og vulkaner. Veldig spennende! Jeg vil virkelig anbefale Islands sørkyst om du skal til Island. Jeg og min kjære synes faktisk at det var et av de store høydepunktene på hele turen! Her kommer noen bilder og litt tekst om forskjellige stopp på turen.

PS: Ta med godt med klær, vi opplevde bokstavelig talt alle årstider på den åtte timers lange turen. 

Her ser dere bilder fra den fantastiske Seljalandsfoss. Den er 60 meter lang, massiv og veldig stilig. Man kan gå bak den også, som dere kanskje ser på noen av bildene. Vær oppmerksom på at du blir ganske våt av å gå rundt og bak fossen, og regn med at du blir litt møkkete. Likevel en stor opplevelse!

Skógafoss er 25 meter bred og 60 meter lang. Synet av den var helt fantastisk! Man kan også gå opp en trapp på siden, da kommer man til toppen av fossen og får en veldig fin utsikt. Verdt et besøk!

Det var virkelig så mye fint å se langs veien. Massevis av fugler, hester, fjell, vulkaner og andre mektige syn. Å kjøre langs Islands sørkyst er virkelig et eventyr.

Her er bilder fra den lille byen Vík. I Vík er stranden sort, og Jørgen var romantisk når han skrev navnet mitt i sanden. Det er lavasteiner i vannet og store fjell i bakgrunnen. Magisk stemning!

Når vi først var i Vík måtte vi også innom Dyrhólaey, en plass som er ti tusen ganger mer stilig enn alle disse bildene klarer å vise. Skulle så gjerne ønske vi hadde mer tid der, og jeg vil så gjerne tilbake. Dyrhólaey er en ca. 120 meter høy halvøy og består for det meste av vulkansk og porøs bergart. Dette er landets sørligste odde, og det er mye sjøfugl i og rundt øya. I sommerhalvåret hekker det mye lundefugl i berget.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • victoria

  ååå fine Island! <3 heldig!

  10. mai 2015 at 5:37 pm Reply
  • Caroline

   Ja, veldig heldig!

   10. mai 2015 at 5:47 pm Reply
 • mewkid

  Herlige bilder, igjen!

  10. mai 2015 at 7:08 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk for det!

   10. mai 2015 at 7:19 pm Reply
 • Milla

  Åh fyttikåpa så fint!

  11. mai 2015 at 7:08 am Reply
  • Caroline

   Yei, du fikk kommentert! Ja, jeg vet, så fint!

   11. mai 2015 at 9:06 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.