Hvordan få nye venner?

24. mai 2015

[su_dropcap style=»simple»]N[/su_dropcap]å vil jeg ta opp noe her på bloggen som faktisk kan være veldig vanskelig for mange, nemlig det å få venner på et nytt sted. Når jeg flyttet til Bergen kjente jeg faktisk ingen her, ingen i det hele tatt! Den eneste grunnen til at jeg flyttet hit var jo Jørgen, og selvom jeg hadde han og hans nettverk så savnet jeg å kunne henge med noen venninner av og til. Men hvor skal man begynne som ny i en by når man vil finne seg venner? Jeg hadde ingen jobb eller studier her i Bergen, for jeg tilhørte fremdeles høyskolen i Oslo, så jeg kunne ikke møte noen der. Derfor gikk jeg til internett.

Mariell fra bloggen Hjartesmil.com har vært skikkelig kreativ (igjen), og har latt folk møte hverandre gjennom bloggen hennes. Hun har skrevet innleggene «let’s make friends» og «let’s make friends again», og der tok jeg like gjerne sjansen og skrev inn. Like etter fikk jeg mail fra tre fantastiske jenter, og vi møttes alle sammen over en bedre middag. Slik startet det hele. Vi dannet facebookgruppen «Bergensvenn», som i dag har over 20 herlige jenter som medlem. Nå har jeg mange fine venninner her i Bergen, som gjør dagene mine mye bedre. I tillegg til venninnene mine fra «Bergensvenn» har en av mine beste venninner, Cecilie, flyttet til Bergen, og jeg har også møtt flotte jenter gjennom henne. Hun har jeg også møtt på nett, og jeg har kjent henne siden jeg var 12 år. Internettet altså!

Om du bor i Bergen, eller skal flytte til Bergen, så må du ikke nøle om å bli med i Facebookgruppen vår «Bergensvenn». Vi blir veldig glad for nye medlemmer, og det spiller ingen rolle hvor gammel du er eller om du er gutt eller jente. Vi pleier å legge ut arrangementer som man kan melde seg på om man vil. Eksempler på arrangementer er kino, kafé, turer, foto, besøk på biblioteket, forelesninger på Litteraturhuset, middag, jentekvelder osv. Veldig koselig! Og alle er veldig innstilt på å ta godt i mot nye, noe som er fint fordi det kan være skummelt å være ny.

Om du ikke bor i Bergen vil jeg oppfordre til å sjekke innleggene til Mariell som jeg har linket til lenger opp her, kanskje du finner noen nye venner i din by? Kanskje du kan lage din egen «Oslovenn», «Stavangervenn» eller «Tromsøvenn» gruppe på Facebook? Ellers anbefaler jeg å sjekke disse:

Synes du det er utfordrende å få nye venner, eller klarer du deg fint med de som du har?

Foto: Ryan Wilson.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

16 Comments

 • Katrine Ü

  Så fint og viktig innlegg! Tommel opp. Jeg kjenner litt på den «bekymringen» selv, når jeg nå kommer til å flytte til sommeren. Flytter ikke så langt fra her jeg kommer fra, men likevel. Ny by, nye muligheter og veldig gjerne litt nytt nettverk. Man vil liksom ikke kjenne på ensomheten. Den er jeg faktisk litt redd for. Men jeg er innstilt på at det er bare noe jeg må jobbe med. Føler at den lille ensomhetsbekymringen er et lite tabu i dagens samfunn.

  24. mai 2015 at 7:25 pm Reply
  • Caroline

   Ja, helt enig. Tror dette er noe vi bør snakke oftere og mer åpent om!

   24. mai 2015 at 8:48 pm Reply
 • ida

  Ja! Det er ikke barebare å finne gode venner. Og jeg kan fortelle at det ikke alltid er like lett å få seg nye venner selv om man bor i samme by som man alltid har gjort. Nå har jo jeg et godt nettverk med familie og venner jeg har hatt i mange, mange år i byen jeg bor i, men mange av de nærmeste vennene mine har jo også flyttet fra byen – eller man blir veldig opptatte på hver sin kant. Så å være en av de få som blir igjen, er ikke alltid lett det heller. Så skal man begynne på nytt studie og få seg venner der – og selv om man da får en mulighet til å treffe nye folk, betyr ikke det at alt klaffer da heller. Jeg har kanskje ikke verdens største venneflokk, men jeg føler at de vennene jeg hadde fra før og har fått de siste årene er virkelig gode venner. Jeg er ikke så interessert i å få bekjentskap eller ha tusen venner på Facebook. Jeg foretrekker mennesker jeg ikke trenger å møte hver dag, ikke engang snakke med hver dag, men som jeg kan finne på ting med selv om det har gått en stund og man skulle tro det ikke hadde gått en eneste dag siden vi møtte hverandre sist, eller mennesker som gir meg støtte når det virkelig trengs. Det betyr selvfølgelig ikke at jeg ikke er åpen for å få nye venner, langt ifra! Men jeg er ikke så glad i å samle på venner eller ha vennskap som krever utrolig mye jobb (kanskje er det bare en av partene som inviterer den andre med på ting, eller at en av partene krever at man snakker sammen hver eneste dag – det blir for slitsomt for meg, jeg liker alenetid).

  Fint innlegg, Caroline! ^^

  25. mai 2015 at 8:46 am Reply
  • Caroline

   Tusen takk for en utrolig fin kommentar. Jeg er helt enig i det du skriver, vennskap som krever utrolig mye jobb er jeg blitt for gammel til rett og slett. Jeg vil ha venner som jeg kan le med og være meg selv med. Jeg har også veldig få nære venner, men det er kanskje slik det er for de fleste?

   25. mai 2015 at 9:39 am Reply
 • werothehero

  Åh, så utrolig fint innlegg! Jeg hadde samme problemet i fjor da jeg var lærling hos Vatle. Ettersom det bare var to ansatte, og jeg satt inne dagen lang var det vanskelig å bli kjent med nye. Derfor er det så deilig å være i ny jobb med flere ansatte, og som har blitt så nær meg allerede. Men så utrolig spontant og fint å ta kontakt på denne måten.

  26. mai 2015 at 4:56 pm Reply
  • Caroline

   Å, så bra det ordnet seg for deg <3

   26. mai 2015 at 5:47 pm Reply
 • tankemonolog

  Å så supert innlegg og takk for linktips, ikke minst fordi jeg kjenner meg igjen siden jeg ikke har så mange venner selv og ting kan føles litt sårt på dager som f.eks. 17. mai. Heldigvis kjenner jeg mange fine folk på nettet og har et svært nært forhold til familien min og jeg er flink til å finne på ting så jeg føler meg sjelden ensom. Et tips forøvrig for å treffe mennesker er Human-Etisk Forbund som har lokalgrupper rundt om i landet og ofte arrangerer ymse arrangementer som også er åpne for folk som ikke er medlemmer. I Oslo har de blant annet spillkvelder en lørdag i måneden og da kan man nyte snacks, brus og gode samtaler, sånn i tillegg til at det bestilles pizza og blir spilt brettspill i flere timer. Det er usedvanlig trivelig med koselige folk og hvis man er mer sjenert eller innadvendt så spilles det altså spill og man har friheten til å konse mer på spillinga fremfor babling om man så vil. Verdt å sjekke ut :)

  26. mai 2015 at 6:51 pm Reply
  • Caroline

   Wow, supert tips, takk!

   26. mai 2015 at 7:04 pm Reply
 • Cleo-Mag

  Dette innlegget har blitt festet på forsiden av Cleo-Mag.com. Fortsett med den flotte bloggingen! :)

  29. mai 2015 at 2:20 pm Reply
  • Caroline

   Wow, tusen takk for det!

   29. mai 2015 at 2:21 pm Reply
 • Brigitte

  Har snart bodd i Bergen i 1 år og kjenner ingen der… Så takk for tipset! Har meldt meg inn nå :)

  23. juni 2015 at 2:47 am Reply
  • Caroline

   Så bra :)

   23. juni 2015 at 8:43 am Reply
 • Anette

  For et fantastisk flott initiativ :) Ble så glad nå som jeg fant denne siden og fine muligheten. Bor og kommer fra Bergen, men nå har det seg sånn at de aller fleste av mine nærmeste venninner har flyttet bort og nå bor i andre byer. Kjenner på det at det ikke er så lett å bli kjent med så mange nye i vårt travle samfunn der alle har nok med sitt. Jobben jeg har/har hatt, har jeg jobbet for det meste med folk som er en god del eldre, masse koselige mennesker, men det har ikke blitt så mange kjekke nye venninner ut av det! :) Håper det er greit at jeg slenger meg på selv om det er en stund siden innlegget ble lagd nå! :)

  1. august 2015 at 11:36 pm Reply
  • Caroline

   Selvfølgelig, velkommen skal du være!

   2. august 2015 at 10:43 am Reply
 • Anne-Mette Juuhl

  Hei. Kan jeg bli med i facegruppen? :)

  1. desember 2017 at 9:32 pm Reply
  • Caroline

   Jeg er ikke administrator mer, men det er sikkert bare å søke den opp og sende en forespørsel.

   1. desember 2017 at 9:51 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.