Den Blå Lagune

2. mai 2015

[su_dropcap style=”simple”]I[/su_dropcap] går kom jeg og Jørgen hjem fra tidenes tur til Island og Reykjavik. For et enormt fantastisk land Island er, jeg har faktisk ikke ord. Vi ble møtt med en hel haug sterk vind og iskaldt vær på Keflavík flyplass, men det var forventet og også veldig herlig. Rett fra Keflavík flyplass bar det avsted til Den Blå Lagune (The Blue Lagoon) eller Bláa lónið som den heter på islandsk. Den Blå Lagune er et utebad som får sitt vann direkte fra geotermiske kilder så dype som 2000 meter, og vannet holder den varme og innbydende temperaturen 36-39 grader året rundt. Her kommer litt erfaringer og tips fra oss, pluss en hel del bilder.

 • Dagen før vi dro hadde vi bestemt oss for å dra direkte til Den Blå Lagune fra flyplassen, og booket oss tur med reiseselskapet Gray Line. De har en pakke som inkluderer flybiletter fra flyplassen og til Den Blå Lagune, og så videre til Reykjavik og hotellet man ønsker + inngangsbillett til Den Blå Lagune. Man kan kjøpe slike reisepakker rett utenfor der man henter bagasjen på flyplassen eller på nett, og slike pakker kan også kjøpes hos Reykjavik Excursions. Jeg anbefaler å kjøpe når man kommer til flyplassen i stedet for på nett, for det er litt kjipt om man ikke rekker bussen fordi flyet er forsinket osv. Vi betalte rundt 1000 norske kr (for oss begge) for bussbillettene og inngangsbilletten. Det er altså litt dyrt, men så verdt det! Island er uansett ikke et billig land å feriere i.
 • Jeg anbefaler også å velge den inngangsbilletten som heter “Standard” (den som koster 35 euro, eller ca. 300 norske kroner). Da får du kun inngangsbilletten, og det vil si at du må ha med deg håndkle selv. Om du har lyst på litt ekstra kan du oppgradere til andre pakker som du kan lese om her. Vær også OBS på at det er dyrere inngangsbilletter på sommertid enn på vintertid, og sommertid er fra 1. juni til 31. august.
 • Om du drar til Den Blå Lagune fra flyplassen, eller besøker den samme dag som du skal reise hjem, så kan du lett oppbevare bagasjen din i et bagasjerom rett ved siden av parkeringsplassen. Det koster ca. 20 kr å ha bagasjen der.
 • Det er forskjellige åpningstider i de ulike sesongene, se åpningstidene deres her. Det finnes også et hotell på Den Blå Lagune, og om man er gjest der kan man være inne i lagunen i 30 minutter etter stengetid.
 • Jeg vil anbefale å bruke rundt 4 timer eller mer på Den Blå Lagune. Timene går virkelig fort når man er der! Husk bare å ta litt pauser fra badingen, det kan være litt påkjenning for kroppen med det varme vannet.
 • Den Blå Lagune blir nå bygget ut, og skal stå ferdig i 2017. Derfor er det litt byggeplass noen plasser, men det var virkelig ikke noe vi merket så mye til.
 • Det kan være veldig lurt å ta med noe til å ha mobilen eller kamera i, slik at de blir vanntett og man kan ta dem med ut i vannet. Det hadde ikke vi, så vi måtte ta bildene fra land. Det går jo selvfølgelig, det og, men det er nok ekstra moro å ta bilder i selve lagunen. Det går også av og til personale rundt med en iPad, og de tar bilder som de kan sende på e-post til gjestene senere.
 • Det finnes små stasjoner rundt lagunen der man kan ta gjørme som man kan smøre inn huden med, og dette er gratis med inngangsbilletten. Veldig populært!
 • Garderobene er veldig fine. Man får egne skap som man låser med et bånd man har rundt hånden. Det finnes egne rom man kan skifte i, og også egne dusjer for de som ikke ønsker å dusje i fellesdusjene. Alle må dusje uten klær og vaske seg godt før de går ut i lagunen. Det finnes også hårfønere i alle garderobene.
 • Man kan kjøpe mat og drikke i lagunen med båndet man har på hånden, og så betale for det når man går. Det er veldig populært med en kald drikk i vannet, men husk at det er en grense på maks tre alkoholholdige drikker.
 • Det er store muligheter for de som ønsker å massasje eller andre spabehandlinger, men det er dessverre ikke akkurat billig. Likevel noe som er godt å unne seg i de fine omgivelsene.
 • Det lønner seg å sette opp håret i et strikk før man går ut i lagunen, og helst holde hodet over vann. Det er ingen hemmlighet at vannet i lagunen tukler med håret, og mitt var tørt og vanskelig i mange dager etterpå. Det hjelper å vaske håret godt med shampo og balsam både før og etter badingen, og det henger shampo og balsam i alle dusjene.
 • Husk å låse inn smykker, armbånd, ringer og andre verdifulle ting i skapene før man går ut i vannet. Om man mister en ring så finner man den nok aldri igjen, pluss at det er kalk i vannet og det kan ødelegge blant annet gull.
 • Det er flere spisesteder i Den Blå Lagune. Vi spiste lunsj på en resturant som heter Lava Resturant. Der spiste vi en lunsjrett som kalles “Fried chicken breast and slow cooked leg», og det er seriøst kanskje det aller beste jeg har spist i hele mitt liv. Bare prøv det om du er der! Lunsjen serveres til kl 16, og den retten jeg snakker om koster 3950 islandske kroner, som tilsvarer ca. 250 norske kroner. Men den var så verdt det!
 • Jeg anbefaler å ta seg en gåtur rundt Den Blå Lagune, og ta med kamera! Her er det mange varme kilder og lavastein. Veldig fascinerende!
 • Bare en liten funfact på slutten… Jeg har hatt et sår på magen i mange år, og det ville seriøst aldri gro. Tror dere ikke jammens meg det var helt borte etter jeg var i Den Blå Lagune!? Helt perfekt, spør du meg. Ingen tvil om at vannet er bra for huden!

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

14 Comments

 • Ingrid E

  Det ser utrolig deilig ut! Jeg var der i 2001, og håper å komme tilbake en gang :)

  2. mai 2015 at 7:48 pm Reply
  • Caroline

   Jeg vil også tilbake :)

   2. mai 2015 at 8:49 pm Reply
 • Ina Mewkid

  ÅH!! Det ser kjempebra ut! Håper dere koste dere maksimalt!

  2. mai 2015 at 9:58 pm Reply
  • Caroline

   Ja, beste turen ever!

   2. mai 2015 at 10:04 pm Reply
 • Angela Rosita Chatharina

  Herlighet det så deilig ut!! :D

  3. mai 2015 at 10:53 am Reply
  • Caroline

   Oh yes :D

   3. mai 2015 at 10:54 am Reply
 • Astrid Sand Baardsen

  Så ikke feil ut! Så bra dere har kost dere :) Fortjener dere!

  3. mai 2015 at 2:41 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk <3

   3. mai 2015 at 3:35 pm Reply
 • Synne Larsen

  Det ser ut som en virkelig herlig tur. Så deilig å kunne unne seg noe slikt :)

  3. mai 2015 at 4:55 pm Reply
  • Caroline

   Ja, føler meg veldig heldig!

   3. mai 2015 at 5:07 pm Reply
 • Carina Behrens

  Haha, det bildet av Jørgen som hopper <3 Ser ut som en fantastisk tur. Har egentlig aldri sett på Island som et sted jeg vil besøke, men jeg tror kanskje jeg må revurdere nå!

  4. mai 2015 at 7:38 am Reply
  • Caroline

   Det er virkelig et unikt land, verdt et besøk! Men husk varme klær ;)

   4. mai 2015 at 9:04 am Reply
 • Gitte

  Så fine bilder! Da jeg var der, kom det ganske mye damp opp av lagunen, mens her så det veldig klart ut.
  Høres ut som en bra pakke-deal! Vi tok en syvseter-taxi fra flyplassen til sentrum, og det i seg selv kostet ca. 17000 islanske / 1000 kr. Burde dratt direkte til Den Blå Lagunen for å spare utgifter. ;)

  4. mai 2015 at 9:33 am Reply
  • Caroline

   Det er litt vanskelig å finne frem i alle tilbudene. Kan godt hende at vi kunne fått det billigere også. Forresten tror jeg det var lite damp fordi det blåste rimelig hard nordavind når vi var der!

   4. mai 2015 at 9:35 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.