Mat før og etter trening

15. april 2015

[su_dropcap style=»simple»]D[/su_dropcap]e lærde innen treningskosthold strides om hva man bør innta før og etter en treningsøkt. Noen mener lavkarbo er den beste veien å gå (for eksempel Pål Jåbekk), mens andre (for eksempel Olympiatoppen) mener at det er viktig å innta en god del karbohydrater. Ikke vet jeg hvem som har rett, men jeg har gjort meg opp noen tanker om hva som fungerer for meg både før og etter trening. Jeg spiser gjerne 1-2 timer før trening, og gjerne så fort som mulig etter trening. Her er mine tips til mat før og etter trening.

Før trening

Før trening pleier det å funke for meg å spise litt karbohydrater og fett. Om jeg skal trene styrke spiser jeg gjerne litt protein i tillegg. Karbohydratene og fettet gir energi, fett er faktisk dobbelt så energigivende som proteiner og karbohydrater.

  • Havregrøt spiser jeg som regel alltid før trening, både styrketrening og cardio. Og jeg bruker nøtter og mørk sjokolade på.
  • Omelett med skinke/kylling/kalkun, stekt i smør (dette spesielt før styrketrening).
  • Brie og skinke på rugsprøknekkebrød, med nøtter.
  • Kokt egg med røkt laks på rugsprøknekkebrød.

Etter trening

Jeg tenker at etter trening, spesielt styrketrening, er det bra med et inntak av proteiner og karbohydrater. Proteiner bygger muskler og karbohydrater

Foto: Monstruo Estudio

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.