Oppskrift: Rød bønne- og linsesuppe

[su_dropcap style=»simple»]N[/su_dropcap]et er igjen klart for kjøttfri mandag, og i dag får dere oppskriften på en nydelig bønne- og linsesuppe. Full av smak, næring og good stuff! Faktisk en av mine store suppefavoritter.
Tips: Du kan også bruke noen andre typer bønner og linser om du vil.

Du trenger dette til to porsjoner (435 kalorier per porsjon):

 • 1 boks (400 g) hakkede tomater med basilikum og oregano
 • 1 pakke røde linser fra GoGreen
 • 1 pakke store hvite bønner fra GoGreen
 • ½ ss hvitvinseddik
 • 5 dl grønnsaksbuljong (ferdig tilberedt)
 • 150 g revet gulrot
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 stk løk
 • 10 g smør til steking
 • Krydder (jeg brukte salt, pepper, chilikrydder, basilikum og gurkemeie)

Slik gjør du:

 1. Finhakk løk og hvitløk. Rasp gulrøttene.
 2. Surr løk og hvitløk i en kjele med smør.
 3. Ha i hakkede tomater og buljong, og la det koke under lokk i ca. 20 minutter.
 4. Skyll linser og bønner godt, og tilsett dem sammen med revet gulrot. La det koke i ca. 5 minutter.
 5. Tilsett hvitvinseddik og krydder til slutt.

[su_box title=»Næringsinnhold per 100 gram»]50 kcal, 3 gram proteiner, 6 gram karbohydrater, 1 gram fett.[/su_box]

 

4 kommentarer om “Oppskrift: Rød bønne- og linsesuppe

 1. Mmmm, nam! Enda en lenke jeg må bokmerke….hehe.

  Ps, vet ikke om jeg har sagt det, men tusen tusen takk for det fine brevet jeg fikk av deg her om dagen! :D <3 Har sendt et svar til deg, det kommer sikkert snart.. :) Håper du får en spennende uke! Klem

 2. Tusen takk for en fantastisk blogg og ikke minst en utrolig inspirerende Instagramkonto. Har fulgt deg på Insta lenge, og du er vel en av de som har fått meg til å innse at nå er det nok unnasluntring. Nå må jeg også starte på nytt….få meg en sunn og go livsstil. Er ikke lett, men jeg skal klare det, ar til og med laget meg en blogg slik at jeg kan legge ut min reise, da har jeg et større press på meg selv. Da har jeg fortalt alle hva jeg skal klare, kan jo ikke gi meg da :)

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.