Ny strategi?

26. februar 2015

[su_dropcap style=”simple”]J[/su_dropcap]eg skal være ærlig med dere. Ting har gått litt trått de siste månedene, spesielt i november og desember. Jeg har gått litt opp og ned på vekten, og stått litt stille. Jeg tror kanskje jeg bør legge om strategien litt, prøve noe nytt. Ta noen grep i den nåværende situasjonen. Jeg vil jo ikke stoppe her! Derfor har jeg laget meg noen punkter med ting jeg vil prøve å gjøre litt annerledes fremover.

 1. Frem til nå har jeg spist akkurat hva jeg vil på lørdager, og gjerne mye kalorifyllt mat. Jeg skal nå begrense inntaket på lørdager, spesielt inntaket av sukker. Det skal fremdeles være litt godis på lørdagskvelden, men resten av dagen skal jeg spise så sunt jeg kan. Jeg kommer til å fortsette med ha lørdagen fri for kaloritelling.
 2. Jeg spiser ute kanskje en gang i uken, og da mister jeg litt kontrollen på hva jeg får i meg. Skal nå prøve å kutte ned på å spise ute (også for økonomiens del), og heller ta en kopp te eller noe annet billig og sunt når jeg er ute med venner.
 3. Utenom treningene mine har jeg en ganske så stillesittende hverdag, mye på grunn av at jeg ikke er helt frisk. Men jeg skal prøve så langt det lar seg gjøre å få inn mer hverdagsaktivitet. Stå å se på TV, gå småturer, gjøre husarbeid osv.
 4. På grunn av forkjølelse og annen sykdom har jeg ikke fått trent så mye som jeg har ønsket de siste månedene. Jeg vil fra nå av ha minst to treningsøkter i uken, og helst tre. Trening er viktig for meg, og det gir meg så mye energi og overskudd at all trening er god trening. Jeg må prioritere treningen foran andre ting.
 5. Til nå har jeg kun hatt en styrketrening i uken, og nå vil jeg øke styrketreningen til to ganger i uken. Spesielt med tanke på ryggen min, som trenger det så sårt.
 6. Jeg har til nå ligget på ca. 1800 kcal de dagene jeg ikke har trent, og 2000 kcal de dagene jeg trener. Nå vil jeg prøve noen uker å minke med 100 kcal, altså 1700 kcal de dagene jeg ikke trener og 1900 kcal de dagene jeg trener. Dette er utenom lørdager, da teller jeg som sagt ikke kalorier.
 7. Jeg trener mest på kvelden, men fungerer best på dagen. Da sier det seg selv at jeg skal prøve å trene mer på dagen, når det er mulig.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

4 Comments

 • Renate

  Det med å spise mindre ute; jeg tror det går helt fint å spise ute en gang i blant altså, uten dårlig samvittighet! De gangene jeg har spist ute med deg virker det jo som om du har valgt mye sunt! :) Det gjelder kanskje å være ekstra nøye resten av dagen? Synes det er så viktig å unne seg noe godt en gang i blant, selv om man har endret livsstil! Men, det med økonomiske grunner er jeg enig i, jeg har egentlig ikke så god råd til å spise ute så ofte, haha.

  26. februar 2015 at 11:06 am Reply
 • Cecilie

  Er gjerne med å trener på formiddagen om onsdagen når eg har fri.! Koslig med en treningskompis

  26. februar 2015 at 10:54 pm Reply
 • SynLar

  En av de virkelig fine tingene med denne bloggen er at du setter deg så sunne, gjennomtenkte og oppnåelige mål, og ikke går for hardt og strengt ut som aldri ville fungert.

  27. februar 2015 at 11:02 pm Reply
 • Marte

  Jeg heier på deg!
  Min store utfordring for tiden er at jeg bor hjemme hos familien i en periode. Her er det mat på alle kanter, og gjerne mat jeg ikke ville hatt i min egen leilighet. Når jeg er skikkelig “inni opplegget” mitt, kan jeg tilogmed kose meg litt hver dag med noe godt, og gå ned i vekt. Her mister jeg bare alle begrensninger og å skulle endre livsstil alene er neimen ikke lett. Men det er vel bare å bestemme seg, I guess:P

  1. mars 2015 at 2:20 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.