Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Min guide til Bergen

12. februar 2015

[su_dropcap style=»simple»]N[/su_dropcap]å har jeg bodd i Bergen i litt over ett år, og har allerede funnet meg mange favorittplasser. Samtidig er Bergen stor, og jeg har mye igjen å utforske. Det liker jeg. I dette innlegget skriver jeg om de plassene som er «poppis» hos meg nå, min egen lille guide til Bergen. Kommer nok flere sånne innlegg som dette fremover, når jeg oppdager flere fine steder. Dere finner adressene til alle plassene i kartet. Hva er dine favorittplasser i Bergen, eller det stedet du bor?

CAFÉ OPERA
Café Opera er en av Bergens mest anerkjente og populære caféer. Det er to etasjer med sitteplasser, mye god mat, flotte quizkvelder og andre arrangementer og mye god drikke. Jeg anbefaler spesielt en mangosorbet de har, det er noe av det beste jeg har smakt. Lokalene er småslitt, men så absolutt sjarmerende. På varme dager kan man også sitte ute, og et stort pluss for at prisene er overkommelig.

LITTERATURHUSET I BERGEN
En nydelig plass midt i smørøyet av Bergen (Skostredet). Her er det alle slags forelesninger, kurs osv. Jeg skal om ikke lenge på en forelesningen om smerter med Trond Viggo Torgersen, blant annet. Det perfekte stedet for kulturinteresserte mennesker.

COLONIALEN
Det finnes flere «Colonialer» i Bergen, men jeg sikter til resturanten/kaféen som ligger på Litteraturhuset. Maten her er noe av det bedre jeg har opplevd til de prisene som er der, noe for enhver smak med fokus på rene råvarer og gode smaksopplevelser. Det er ofte fullt av folk her, dessverre, så det er lurt å være tidlig ute. Innredningen er klassisk med et moderne preg, åpent og sjarmerende. Dessuten er betjeningen kule folk, og jeg liker kule folk.

BOKSALONGEN
Boksalongen er min absolutte favorittbokhandler i byen, og den ligger også på Litteraturhuset. Her er det fokus på kvalitet fremfor kvantitet, for det er en veldig liten bokhandel. Men de har de gode bøkene som du ikke visste du leitet etter! Det er plenty med sitteplasser, og man er velkommen til å låne seg en bok for å lese litt. Dessuten kan du bestille mat og drikke inne på Colonialen og kose seg med inne i bokhandelen.

NORDNES
Nordnes er en av de fineste områdene i Bergen, i følge meg selv. Det er så utrolig mange fine hus og bygg der, og så mange fine ting å ta bilder av. Spesielt på våren, sommeren og høsten. Da er det ofte mange folk utenfor husene som leser og sånt, og mange fine blomster. Virkelig verdt en fototur, titt og ofte. Gå fra byen og innover for å ikke gå glipp av noe.

AKVARIET
Om du liker fisker, pingviner, sjøløver, seler, edderkopper, små aper og slanger – så er dette plassen for deg! Ekstremt stive priser, så blir ikke til at jeg drar dit så ofte dessverre. Men det er magisk, spesielt i de mørke rommene. Og pingvinene er sjarmerende til tusen.

MOLIERE
Et litt bortgjemt konditori/kafé i Skostredet med verdens aller beste hjemmelagde sjokolade. Jeg mener det, de må bare prøves. Spesielt den med karamell og havsalt er god (bare spør etter den som er den mest populære).

ROLL & ROCK BAR AND DINER
Amerikansk og 50-talls inspirert kafé/resutrant/bar med det råeste inventaret. I et hjørne kan du finne en gammel jukebox og i et annet en 50-talls bil som man faktisk kan sitte i når man spiser. Det spilles selvfølgelig god, gammeldags rock and roll og man kan få kjøpt kanskje byens beste iskaffe. Maten er heller ikke å forakte, det er knallgod burger blant annet. Og man kan sitte ute på et ganske stort område om været tillater det. Betjeningen er megakul!

GAMLEHAUGEN
På Gamlehaugen (en ca. 10 minutters kjøretur med bil fra Bergen sentrum) ligger kongefamiliens bolig når de er i Bergen. Det er en slottlignende bygning med en nydelig hage rundt. Om sommeren kryr det av folk her, og det er et perfekt sted for å sole seg og bade. Man kan også ta seg en god svømmetur. Rett og slett et nydelig sommersted.

KODE
KODE består av Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Harald Sæverud Museum Siljustøl, Ole Bull Museum Lysøen og de gamle institusjonene Bergen Kunstmuseum og Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum. Her er det med andre ord en drøss med spennende saker for oss som er kultur- og kunstinteressert. For 100 kr får du tilgang til alle museumene og utstillingene. Dessuten må bare KODE-butikken (som ligger i KODE 2-bygget) sjekkes ut! Her har de virkelig så utrolig mye fint, kult, annerledes og vakkert. En av de fineste butikkene i hele Bergen.

BARBARISTA
Når du kommer inn på denne kaféen/baren kommer du til å få et lite gledessjokk. Her er alt mulig slags rare saker hengt på veggene og i takene, og møblene er retro og stilige. Jeg ble bare sittende å se i taket første gang jeg var der, haha. De serverer skikkelig god toast, varm epletoddy og vafler, og det er litt spennende å gå på toalettet (mange rare dører). Betjeningen er råstilige og kler jobben sin godt. BarBarista har også et eget bruktutsalg og spiller digg musikk.

KROK OG KRINKEL BOKCAFÈ
Dette er min favorittkafé i Bergen, og det er ikke uten grunn at plassen ligger på andreplass på Tripadvisor. Kaféen ligger relativt bortgjemt til i en sjarmerende gate, men når du først kommer inn blir man bare varm om hjertet. Her er det bøker overalt, og de fleste kan man også kjøpe til en meget billig penge om man vil. Det er koselig stil med retro møbler, piano og bokhyller. Den veganske chiligryten er n-y-d-e-l-i-g, og det har alltid massevis av nydelige kaker og god te eller andre drikker. Betjeningen er veldig hyggelig, og man føler seg rett og slett hjemme. Det eneste negative er at det nesten alltid er stappfullt av folk, spesielt om man kommer etter kl 15. Verdt et besøk!

ZUPPERIA
Zupperia har etterhvert spredt seg til hele Bergen, og er en veldig populær resturant. Bare i sentrum finner du Zupperia hele fire plasser. Her finner man mange nydelige supper (min favoritt heter Tom Ka Gai) og mye annet godt. Prisene er akseptable, og man finner alltid noe som de fleste liker. En plass med litt lite personlighet, men som de fleste passer inn på.

PYGMALION ØKOCAFÈ OG GALLERI
Oh, Pygmalion i mitt hjerte! Jeg elsker økologisk mat, og at en resturant vier hele sitt hjerte til det økologiske hjørnet er bare herlig. Her er stemningen upåklagelig, og maten nydelig. Prisene er heller ikke noe man kan klage på. Det er ofte fullt, men man kan heldigvis reservere bord. Jeg anbefaler virkelig pannekakene deres, de er legendariske. Både superburgeren og vegetarburgeren er også god, samt potet- og purresuppen. Dessuten finner man utrolig mye godt å drikke. Dette er en plass jeg ofte kommer tilbake til.

MATBØRSEN
En stor resturant som består av mange forskjellige småresturanter. Lokalet er stort, og megahøyt under taket. Veggene og taket er nydelig. Man kan bestille mat fra hvilken resturant man vil, enten man vil ha sushi, indrefilet, thaimat, tapas eller noe annet godt. Et genialt konsept som passer for alle.

ROBOTBUTIKKEN
Robotbutikken ønsker å kombinere produkter fra de lokale musikk-, kunst- og litteraturmiljøene med bøker, plater og design fra internasjonale artister og kunstnere. Her finner man alt mulig rart som man ikke visste fantes, og stemningen i butikken er helt konge og avslappet. Betjeningen har peiling og er svært hyggelig.

MARKEN
Marken er et slags strøk eller en gate i sentrum av Bergen. I Marken er det bygårder, brostensbelagte gater og trehus, og det er som et lite eventyr å spasere rundt der. Det er mange koselig spisesteder, butikker og andre ting å se på. Rett og slett en fin opplevelse.

BIBLIOTEKET
Bergens Offentlige Bibliotek er en hyggelig opplevelse for oss litteraturelskere. Her er det mye plass til å se på bøker, sitte for å lese litt eller dra på spennende forelesninger. Jeg er her veldig ofte, bare for å se litt. Finner nesten alltid noe som interesserer meg. Bygningen er også veldig fin og stemningsfull.

BRYGGEN
Bryggen er kanskje det som Bergen er mest kjent for, og det er ikke så rart. Bryggen er helt nydelig, og spesielt om man går bak bryggen og ser mellom husene. Det ligger også mange fine kaféer og småbutikker rundt og på bryggen, som er verdt en titt på.

DYREBESKYTTELSEN
Her kan man besøke mange fine pusekatter, og kose og leke så mye man vil. Det sier seg vel selv at jeg elsker å være der? Jeg synes Dyrebeskyttelsen er et fantastisk organisasjon som gjør så mye bra arbeid, og jeg blir glad i hjertet av å se hvor godt kattene får det.

BERGEN KINO
Bergen har to fine kinoer (som jeg har vært på, det er flere også). Salene er fine, lyden er bra og stemningen er topp. Man må bare like Bergen kino!

KINSARVIK FRUKTUTSALG OG NATURKOST
En av mine favorittbutikker, stappfull av utrolig mange spennende produkter. Her er det mye økologisk, sunt og alternativ mat. De har det aller meste for å si det sånn, mye bedre utvalg enn i en vanlig helsekostbutikk. Og mye god frukt.

LILLE LUNGEGÅRDSVANN
Dette lille vannet ligger midt i sentrum og har ofte en fontene midt i. Her er det alltid mange duer og andre fugler, og det er plassert benker rundt hele vannet. Det er absolutt finest her om våren, da trærne er nydelige og det er blomster overalt. Må oppleves.

NORDNESPARKEN
En nydelig park med fine trær, muligheter for å bade flere plasser. Blant annet finnes det et eget sjøbad, som jeg har planer om å teste ut så snart det åpner til våren. Det er også mange fine benker og plasser man kan slappe av og kose seg.

FLØYEN
Fløyfjellet og Fløybanen er attraksjoner som Bergen er kjent for. På toppen kan man se langt utover Bergen, og det er spesielt fint når solen går opp eller ned, eller på natten. Fløybanen er superskummel og veldig stilig, må prøves.

GAMLE BERGEN
En ukjent perle for mange, men det er virkelig verdt å dra dit en tur. Her er bygningene helt nydelige, og man får et godt bilde av hvordan man levde før i tiden. Rett og slett et litt magisk sted der ma bare må ta mange bilder.

DET LILLE KAFFEKOMPANIET
En pitteliten kafé rett ved Fløybanen som er et av de koseligste stedene i hele Bergen. Stemningen er upåklagelig, drikken er nydelig og det er alltid noe godt å bite i. Her kan man godt sitte mange timer med en god bok eller godt selskap.

LOGEN TEATER
På Logen er det utrolig mange gode forestillinger. I fjor så jeg showet «Mann 44» av Bård Tufte Johansen, og det er en egen intim stemning i teateret.

ESCALON
Kanskje Bergens beste tapasresturant. Her er det mange forskjellige retter som man ikke kunne hatt fantasien til å sette sammen selv, det har i alle fall ikke jeg. Og til dessert kan du velge ting som et eget lite tre med sukkerspinn. Rimelig stilig!

BASTANT
Det finnes to resturanter/kaféer i Bergen som heter Bastant, en som ligger på Bryggen og en som liker i Stølegaten. Jeg har kun besøkt den på Bryggen, og den er visstnok betydelig mye mindre enn den i Stølegaten. Uansett, den ligger litt gjemt bak/i Bryggen, på verdens koseligste plass. Innredningen er retro og megasjarmerende, og maten varierer fra dag til dag. Det er alltid noe skikkelig godt, de er vanvittig flink med maten. Også har de god drikke! Jeg spiste blant annet en megagod kikertsuppe der en gang, og de har en nydelig hylleblomstdrikk.

INSIDE CAFÉ
Denne plassen har fått smykke seg med tittelen «Byens Beste Burger» flere ganger, og burgeren er virkelig knallgod. Om du har lyst på burger er det hit du skal gå. Dessuten er det et pluss om du liker rock.

BOCCA RESTURANT
En finere resturant i byen med nydelig god mat. Passer perfekt om du og kjæresten skal ha en bedre middag sammen. Prisene er ikke ille til å være et så fint sted. Baren oppe er også veldig flott.

SKOSTREDET
Skostredet er et strøk med flere gater, og blir kalt Bergens Grünerløkka. Her er det utrolig mye hipt, som et eget frimerkehus, utstillinger, kaféer osv. En plass er det en bygning med masse sko på, og det er veldig mye stilig gatekunst. Noen ganger henger de opp paraplyer i hele gaten, eller finner på andre sprell. Mitt favorittstrøk i Bergen!

FUNKY FROZEN YOGURT
Ikke noe nytt for de fleste, men det er alltid godt å vite at det er en Funky Frozen i nærheten. De har den absolutt beste yogurtisen, og det slår alle andres dårlige kopier. Halv pris den første fredagen i hver måned!

NORLI PAPIRBUTIKK
På det kjøpesenteret som heter Galleriet ligger det en egen papirbutikk eid av Norli. Her er det alt mulig fint papir, tegnesaker, dagbøker osv. Jeg elsker den butikken!

MAGNUSSEN BRUKTBUTIKK
Jeg holdt på å få bakoversveis første gang jeg kom inn her. For en utrolig deilig samling av totalt kaos. Man blir bare målbindet av alle tingene som er plassert i hauger overalt. Fascinerende, rett og slett.

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

12 Comments

 • Ida

  Oi, her var det mye spennende! Har knapt vært i Bergen i hele mitt liv, men det ser ut som en utrolig flott by.

  12. februar 2015 at 9:21 pm Reply
 • isabel

  Takk! Herregud, jeg har bodd i Bergen siden august, og har ikke sett NOE av byen (utenom Bocca og alle andre utesteder i alkorus). Har ikke engang vært på fløyen. Skal definitivt sjekke ut noe av dette før jeg drar!

  12. februar 2015 at 9:41 pm Reply
 • Likegyldighet

  Åh så mye spennende! jeg har aldri vært i bergen før, men flytter dit om et og et halvt år, for å ta masteren. så jeg skal spare på denne til da, og gå fre sted til sted. takk!

  13. februar 2015 at 1:54 am Reply
 • Gro

  Shit, du kjenner Bergen mer enn meg. Gleder meg faktisk til å teste ut noen av disse stedene neste Bergenstur (når det måtte bli). ;-)

  13. februar 2015 at 9:53 am Reply
 • Karen Anna

  Åh, fint innlegg, takk for tipsene! Tenker å flytte til Bergen til høsten, og er ikke så veldig kjent der, så det var kjempefint med gode tips!

  14. februar 2015 at 12:44 am Reply
 • Katrine Ü

  Har aldri vært i Bergen, men fikk jo lyst til å dra dit. En gang skal det gjøres!

  14. februar 2015 at 9:37 am Reply
 • Vilde

  Det er ganske sykt at jeg har bodd i Bergen i snart 4 år, og bare vært innom en brøkdel av de kafeene du nevner.
  Shit, jeg må begynne å bevege meg utenfor disse fire veggene! :P

  Takk for tips! (Har sett dette innlegget før nå, men det slo meg ikke før i dag at dette var et vidunderlig innlegg til å gjøre Bergen litt mer spennende!)

  15. februar 2015 at 6:28 pm Reply
 • Lise

  okei, denne listen bare MÅ jeg spare på. ser veldig fint ut.

  15. februar 2015 at 9:18 pm Reply
 • Hege

  Åh, Bergen! <3
  Jeg bodde i Bergen i to år før jeg for seks år siden flyttet til Trondheim. Bergens-savnet mitt økte dramatisk nå.

  17. februar 2015 at 9:45 am Reply
 • victoria

  flotte bilder!

  17. februar 2015 at 2:01 pm Reply
 • Sara

  For en flott liste! Denne må jeg ta vare på, flytter til Bergen/Fana Folkehøyskole etter sommeren og det er flere av disse plassene jeg fikk lyst å besøke! (og den fikk meg til å glede meg ennå mer til å utforske byen! )

  20. februar 2015 at 9:19 pm Reply
 • Kristine

  Åå, nå får jeg bare enda mer lyst til å dra en tur til Bergen! Må finne en unnskyldning til å gjøre det snart!

  20. februar 2015 at 9:40 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.