Oppskrift: Havregrøt

17. desember 2014

[su_dropcap style=»simple»]F[/su_dropcap]ør kunne jeg ikke fordra havregrøt, men det var før jeg fant ut hvor godt det egentlig kunne bli! Nå må jeg ha en posjon havregrøt før trening for å kunne prestere slik jeg vil. Havregrøt metter lenge og godt, er billig og rett og slett det som jeg spiser aller, aller mest av. Her kommer oppskriften på to versjoner av havregrøt jeg pleier å lage, en til hverdags og en til kos. Grøt er tingen!

Jeg bruker en del produkter kjøpt på helsekost og iHerb, men det er ikke nødvendig om du ikke ønsker det. Men om du er interessert finner du Sukrin Gold på de fleste helsekostbutikker (og også noen dagligvarebutikker). Jeg synes Sukrin Gold er mye bedre enn vanlig Sukrin eller andre sukkererstatninger, det smaker mye rundere og ikke så kunstig. Jeg bruker kanel fra iHerb, fordi jeg synes det smaker mye bedre og det dessuten er fri for kuramin (så vidt jeg vet i alle fall). Jeg bestiller også mørk sjokolade fra iHerb, den er billig og supergod! Dessuten bruker jeg også dette peanøttsmøret fra iHerb, tilsatt hvit sjokolade. Beste peanøttsmøret jeg noengang har smakt!

Tips: Når det kommer til havregrøt er det kun fantasien som setter grenser. Prøv deg gjerne frem, kanskje du finner en supergod ingrediens? Jeg tenker å prøve meg litt frem med kakaopulver fremover, og kanskje litt cottage cheese.

TIL HVERDAGS

Du trenger dette til én porsjon (330 kalorier per porsjon):

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl skummet melk
 • 1 dl vann
 • 10 g mørk sjokolade (85% kakao)
 • 1 ss Sukrin Gold
 • Et dryss kanel
 • 5 g mandler
 • 5 g valnøtter
 • 5 g hasselnøtter

Slik gjør du:

 1. Bland sammen melk, vann og havregryn i en kjele.
 2. Kok opp, rør jevnlig slik at det ikke svir seg i bunnen.
 3. Når grøten er så tykk som du ønsker den tar du i sjokolade og Sukrin Gold. Rør det godt inn.
 4. Ha i så mye kanel som du liker selv.
 5. Server med nøtter.

[su_box title=»Innhold per 100 gram:»]200 kcal, 7 gram proteiner, 19 gram karbohydrater, 11 gram fett.[/su_box]

TIL KOS

Du trenger dette til én porsjon (467 kalorier per porsjon):

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl skummet melk
 • 1 dl vann
 • 10 g mørk sjokolade (85% kakao)
 • 1 ss Sukrin Gold
 • 1 ss (ca. 10 g) peanøttsmør
 • 1 ss (ca. 10 g) ekte smør
 • Et dryss kanel
 • 5 g mandler
 • 5 g valnøtter
 • 5 g hasselnøtter

Slik gjør du:

 1. Bland sammen melk, vann og havregryn i en kjele.
 2. Kok opp, rør jevnlig slik at det ikke svir seg i bunnen.
 3. Når grøten er så tykk som du ønsker den tar du i sjokolade, smør, peanøttsmør og Sukrin Gold.
 4. Rør det godt inn.
 5. Ha i så mye kanel som du liker selv.
 6. Server med nøtter.

[su_box title=»Innhold per 100 gram:»]252 kcal, 8 gram proteiner, 18 gram karbohydrater, 17 gram fett.[/su_box]

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

6 Comments

 • Martha

  Cottage cheese er kjempegodt i havregryn, både i selve grøten når den koker opp, og oppå etterpå. Ellers anbefaler jeg yogurt, det må jeg ha. All slags frukt er veldig godt og friskt, jeg liker best eple, kiwi, nektarin og mango. Men her setter bare fantasien grenser :)

  17. desember 2014 at 2:49 pm Reply
  • carolinesverden

   Yei, gleder meg til å prøve!

   17. desember 2014 at 3:38 pm Reply
 • Martha

  Havregrøt*

  17. desember 2014 at 2:50 pm Reply
 • Synne

  Åh, nam! Jeg synes også at havregrøt er godt både til hverdag og «fest»! Bruker masse kanel på (så klart), og er veldig glad i å ha på kiwi eller rips!
  Forresten: I dag er det en uke igjen til jul, altså. Jeg gleder meg så jeg nesten klikker, hoho.

  17. desember 2014 at 3:14 pm Reply
  • carolinesverden

   JUUUUUL! Gleder meg sånn, jeg og! Og skal prøve med kiwi!

   17. desember 2014 at 3:38 pm Reply
 • Mat før og etter trening - Carolines Verden

  […] Havregrøt spiser jeg som regel alltid før trening, både styrketrening og cardio. Og jeg bruker nøtter og mørk sjokolade på. […]

  15. april 2015 at 10:46 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.