Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Nytt år, nye muligheter

1. desember 2014

[su_dropcap style=»simple»]S[/su_dropcap]å langt har ikke 2014 skuffet, og jeg satser selvfølgelig sterkt på at 2015 vil følge opp med å bli minst like bra. Jeg ønsker at 2015 vil bli året der jeg er mer målrettet, der jeg prioriterer bedre og oppnår det jeg ønsker. Noen er ikke spesielt begeistret for nyttårsforsetter, men det er jeg. I fjor satt jeg meg et forsett om å klare å legge om livsstilen min, og det har jeg gjort. Så lenge man gjør alvor ut av forsettene sine, og setter seg realistiske mål, så tror jeg forsetter er en veldig sunn og bra ting! Det er lett å sette seg mål som er alt for vanskelig å gape over samtidig, been there done that. Samtidig er det faktisk veldig få begrensninger på hva man kan klare bare man har nok selvdisiplin og prioriterer rett, da kan man nesten klare hva som helst. Tenk litt på det, og test deg selv litt. Du er mye sterkere enn du tror, så lenge du virkelig ønsker å oppnå noe. Her er det jeg ønsker å oppnå i 2015:

 • Jeg vil være like flink med trening og kosthold som jeg har vært i 2014. Det vil si at jeg spiser godteri kun på lørdagskvelden (bortsett fra spesielle anledninger), trener tre til fire ganger i uken og spiser masse grønnsaker og sunn mat. Jeg skal skrive et eget innlegg om mine planer for trening, livsstil og kosthold senere.
 • Jeg ønsker å prioritere lesing oftere. Kanskje jeg skal melde meg på en utfordring på Goodreads om å lese flest mulig bøker i 2015? Bokhyllene mine er stappfulle av uleste bøker, som bare venter på meg. Om jeg hadde klart å sette av en time eller to hver dag, så hadde jeg fått lest en god del. I ferien klarte jeg lett å lese to bøker i uken, og da leste jeg nok ikke mer enn en til to timer hver dag.
 • Jeg vil innføre filmsøndag eller i det minste se en film i uken. Om jeg får det til vet jeg ikke, jeg er ekstremt dårlig på å sette meg ned å se en film. Men jeg har innsett det siste året hvor utrolig lite film jeg har sett i mitt liv, og jeg har skikkelig lyst til å se flere klassikere og mer sci-fi. Så film er noe jeg kommer til å prioritere neste år.
 • Jeg ønsker å bli en mer strukturert og flink blogger. Hodet mitt er ofte fylt med ideer og tanker om hva jeg kan skrive om, jeg må bare bli flinkere å planlegge. Blogg er ikke ut, dere! Men for å bli en bedre blogger må jeg også følge opp neste punkt på listen…
 • Jeg må bli mye flinkere til å fotografere. Shame on me! Jeg må slutte å la kameraet ligge å støve ned, det må bli med meg på tur. Overalt. Sukk, jeg savner virkelig speilreflekskameraet jeg hadde før, men fordelen med et lite systemkamera er nettopp at det er lett å ta det med. Her har jeg mye forbedringspotensiale, og det akter jeg å følge opp.
 • Jeg skal bli en bedre bloggleser, venn og følger. Jeg har merket meg at mange, inkludert meg selv, er så dårlig på å gi tilbakemeldinger. Derfor skal jeg forsøke å bli mye bedre på å kommentere når andre har blogget eller legger ut fine Instagrambilder (ofte ligger det mye arbeid bak innleggene, og det krever ingenting å kommentere). Og jeg skal bli flinkere å spørre vennene mine om hvordan de har det, og gjøre alt jeg kan for å tilbringe så mye tid med dem som mulig.
 • Jeg trenger bedre system. Ta for eksempel bildene mine… Jeg aner ikke hvor jeg har dem, hverken på datamaskinen eller på Flickr. Neste år skal jeg bli mye flinkere til å samle bilder i mapper og ta sikkerhetskopier hele tiden. Mye lettere å finne frem, mye bedre. Jeg tror også jeg skal lage en ukesplan på husarbeid, og forsøke å følge den så godt jeg kan. Og når jeg får brev i posten skal jeg svare dem så fort jeg kan.
 • Jeg skal gjøre mer av det jeg har lyst til, og være meg selv. Jeg er introvert, hvilket betyr at jeg trenger tid for meg selv for å samle energi. Dessverre har jeg en tendens til å lage veldig mange avtaler og store prosjekter når jeg har mye energi, som krever veldig mye av meg å følge opp. I 2015 skal jeg bli flinkere på å si nei, på å slappe av og prøve å legge vekk dårlig samvittighet. Jeg skal respektere når kroppen sier stopp, og at jeg ikke kan klare alt jeg vil hele tiden. Ting tar tid, og de små øyeblikkene betyr like mye som de store. Jeg må slutte å prøve og tilfredsstille alle på bekostning av meg selv, og heller gjøre det jeg selv har lyst og energi til.
Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

7 Comments

 • Reidun Beate

  Kjente meg veldig godt igjen i de tre siste punktene, spesielt det om kommentering. Jeg er så alt for dårlig til dette og jeg vet innerst inne at det er fordi jeg stresser for mye. Jeg må prøve å slappe av og heller ta meg tid til å legge igjen hyggelige kommentarer og vise at jeg faktisk har lest det bloggeren har brukt tid på å skrive. Det er så viktig å ta seg tid til slike fine ting som gleder andre!

  Håper du har en kjempefin 1. Desember Caroline!

  Klem :)

  1. desember 2014 at 2:39 pm Reply
  • carolinesverden

   Tusen takk for koselig kommentar, Reidun Beate!

   12. desember 2014 at 6:55 pm Reply
 • m

  Dette var mange fine punkter og mål. Jeg tror nok mine nyttårsforsetter vil se litt like ut som dine, men jeg kommer nok til å ha en del studierelaterte ting der også. Det blir skikkelig skjerpings fra nyåret på studiefronten, høhø.

  1. desember 2014 at 2:52 pm Reply
  • carolinesverden

   Jeg lovte meg selv å skjerpe meg hvert år når jeg var student, haha.

   12. desember 2014 at 6:56 pm Reply
 • Renate

  Goodreads er en veldig bra side! Man kan lage en book challenge, hvor man setter seg som mål å lese så og så mange bøker iløpet av et år! Men det vet du kanskje, haha. Jeg hadde som mål i 2014 å lese 24 bøker (to stk. i måneden), men jeg henger litt etter. Var veldig flink til å lese fram til sommeren, men nå som jeg har begynt på skolen, har det blitt veldig travelt. Men siden jeg er ferdig på skolen den 11. desember, håper jeg å lese så mye som mulig, så jeg blir ferdig med challeng’en! (Har bare fire bøker igjen eller noe sånt, så det er en liten mulighet for at jeg skal klare det. Holder på med en Jane Austen-bok, som jeg snart er ferdig med, og etter det er det bare tre.)

  1. desember 2014 at 3:17 pm Reply
 • carolinesverden

  Reindun Beate: Helt enig i det du sier. Håper du har det superfint i adventstiden.

  m: Heia deg og studiene dine!

  Renate: Jaaa, jeg skal melde meg på en sånn challenge!

  1. desember 2014 at 7:05 pm Reply
 • Monica M. Bergsvann

  Holder en knapp på det med fotografering. Jeg elsker å fotografere og vil investere i et speilreflekskamera og en blogg. Og det siste punktet; det å ta mer hensyn til seg selv. Skal vi fortsette og alltid svare ja og ikke føle at vi er bra nok og gjør en god nok jobb og å ha dårlig samvittighet hele tiden, kommer vi til å bli utbrent. Og det er vi ikke tjent med…

  2. desember 2014 at 11:29 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.