42 spørsmål og svar

17. desember 2014

[su_dropcap style=»simple»]D[/su_dropcap]et er ingen hemmlighet at jeg elsker lister og spørsmål. Denne spørsmålslisten har jeg hentet fra fine Mariell, som også har laget det nye designet på bloggen min! Hva synes dere? Nå venter jeg bare på at headeren min skal bli ferdig, så er alt komplett. Har forresten pyntet dette innlegget med noen bilder jeg har tatt for en tid tilbake, savner speilreflekskameraet mitt dypt.

Hva fikk du mest kjeft for som barn?
Tro det eller ei, men jeg var et ganske så snilt barn. Kan ikke huske mye kjeft fra mine foreldre, men en gang husker jeg at jeg mistet lillebroren min ut av vognen ute i hagen. Det var kanskje ikke det beste jeg har gjort…

Hva ser du mest frem til hver uke?
Jeg elsker mandager, og følelsen av å starte på en ny uke. Så i helgene ser jeg virkelig frem til mandagene, selvom jeg elsker fredagskvelder, lørdagskvelder og søndagsmorgener også.

Når gikk du deg vill sist?
I New York City. Jeg skulle finne Times Square, og mistet helt oversikt over hvor jeg var. Måtte spørre en drosjesjåfør, og han så dumt på meg og sa «It’s right there». Jeg sto rett ved, typisk nok.

Nevn tre realistiske mål du har for livet.
Jeg vil få en normal BMI, besøke alle verdensdeler (borsett fra Antarktis) og kjøpe et hus.

Om du åpnet kjøleskapet akkurat nå, hva ville du sett da?
Hm, ikke så mye siden vi snart drar på juleferie. Men det er en del mager kesam, avokado, isbergsalat, agurk, tomat, paprika, melk, kylling, karbonadedeig, Pepsi Max, sjokolade og Jørgens matpakker.

Hva trenger du akkurat nå?
Strengt tatt ingenting annet enn det nødvendige som Jørgen, kattekos, vann, mat osv., men jeg drømmer og lengter etter speilreflekskamera og de resterende Disney-klassikerene jeg mangler i samlingen min.

Hvilken moderne teknologi tar opp mest av tiden din?
Mobiltelefonen min, helt klart. Men også Macen og TV’en.

Skriv om noe du har kjøpt brukt.
Jeg kjøper masse bøker brukt, elsker loppemarked og Fretex sånn sett. Ellers kjøper jeg ikke mye brukt. Kanskje møbler av og til, og om jeg finner noe fint til å pynte med.

Hva er det første du gjør når du våkner om morgenen?
Jeg våkner når Jørgen skal på jobb, så da kysser jeg han god dag. Ellers sjekker jeg som regel mobilen før jeg står opp, og slipper Mio (katten) inn.

Har du noen gang bodd i et annet land enn det du er fra?
Nei, dessverre. Men har veldig lyst.

Skriv om en suvenir du har kjøpt eller fått.
Når jeg og Jørgen er i utlandet kjøper vi alltid en harry kjøleskapmagnet fra stedet vi var på. Ellers husker jeg at jeg kjøpte en rar lue i St. Petersburg en gang.

Hva er den største stresstriggeren i livet ditt?
Oi, vanskelig spørsmål. Jeg blir stresset av vind, torden og lyn. Jeg er ikke vant til slikt vær, vi hadde det svært sjeldent der jeg vokste opp. Også blir jeg fort stresset om det tar litt lang tid før katten kommer hjem eller om Jørgen ikke svarer på en stund på meldinger. Og rot/støv. Jeg liker orden og å ha det rent. Også blir jeg stresset hvis jeg er sent ute eller ikke er forberedt.

Hva var det siste du så, hørte eller leste som inspirerete deg?
Faktisk så jeg nettopp en episode av «I heisen med» på NRK Nett-TV med Nicklas Rønningen og Erik Poppe, og det var faktisk ganske interessant. Det inspirerte meg til å skrive og gjorde at jeg følte meg veldig takknemlig over alt jeg har i livet som er godt.

Hva har du oppnådd i år, som du er stolt av?
Ganske mye, faktisk. Overraskende mye. Jeg har gått ned over 20 kg, og lagt om livsstilen min til sunn mat og regelmessig trening. Jeg har giftet meg med verdens fineste menneske. Og jeg har fått oppleve så mye flott i Norge på Norgesturen til meg og Jørgen i sommeren, en av de flotteste opplevelsene jeg har hatt. Jeg har også tatt tak i livet mitt på mange måter, og lært mye om meg selv.

Skriv om noe rart du har i lommeboken din.
Jeg vet ikke akkurat om det er så rart, men jeg har i alle fall alltid tyggis.

Har du tatoveringer?
Nei, og jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å få det heller. Men har mange venninner som har det, og jeg synes det er skikkelig fint på mange.

Hva var den siste tingen du søkte opp på internett?
Jeg leste om alle verdensdelene som finnes.

Hvordan er du egoistisk?
Jeg trenger tid for meg selv for å samle energi. Så noen ganger kan jeg velge bort det sosiale fremfor en rolig kveld hjemme.

Hva tar for lang tid?
Jeg liker å tenke at jeg er tålmodig, men kanskje sosiale sammenkomster noen ganger? For meg holder det fint med en-to timer, så har jeg ofte fått nok. Jeg elsker å være med venner og bekjente, men ikke for lenge om gangen. Og kanskje tiden det tar før man blir henvist noen plass fra legen, til man faktisk får time (les fysioterapaut etc.). Men vi som bor i Norge kan egentlig ikke klage. Flytur til Nord-Norge, spesielt når man må mellomlande i Oslo.

Når var du sist våken hele natten?
Når jeg bodde i Oslo og hadde en enormt dårlig døgnrytme som måtte snus.

Hva var den siste gaven du ga til noen?
Om vi ikke teller med kalendergaver til Jørgen så gav jeg en tegnebok til en venninne. Hun ble kjempeglad!

Er det noe mat som folk flest liker, som du ikke liker?
Jeg er ikke glad i fisk og reker. Og heller ikke selleri, persille og koriander. Og Sushi. Og alkohol generelt. Eller sure godterier.

Om denne uken hadde hatt en tema, hva skulle det vært?
«Prioritering av tid og tanker» eller «Takknemlighet».

Hva må du gjøre denne uken, som du helst skulle sluppet?
Pakke til juleferien. Jeg er ikke så glad i å pakke. Også må hele leiligheten vaskes ned. Ta fly (fordi det tar lang tid).

Hva sier klærne du har på deg nå om deg?
At jeg ikke vil fryse, og at jeg nesten ikke har noen fine klær som ikke er pakket ned eller henger til tørk. Har på meg en for stor ullbukse, en genser med hull i og ullsokker.

Har du noen ganger fått venner eller forelsket deg i noen fra internett?
Ja! Når jeg tenker meg om har jeg møtt sikkert 97 % av alle vennene mine her i Bergen via internett.

Hva stopper deg fra en god natt søvn?
Mareritt eller tanker. Jeg kommer alltid på alt som skulle vært gjort når jeg skal sove. Også går jeg igjennom dagen min og hva som kunne vært gjort annerledes. Og hva som var bra. Plutselig er klokken 2.

Hva var det første du noen gang sparte penger til å kjøpe?
Det jeg kan huske er nok kamera.

Har du et smykke som betyr mye for deg? Og hvorfor betyr det mye?
Jeg fikk en gang et smykke hos søsteren min med et lite kamera på, og jeg elsker det. Fordi det var fra henne. Ellers er jeg selvfølgelig kjempeglad i gifteringen min.

Hvordan roer du deg ned når du er stresset?
Dessverre har jeg ofte tydd til mat, men nå har jeg Jørgen. Ellers hjelper en kald dusj eller en tur ut. Også er jeg veldig flink å organisere og sette opp lister for å få alt gjort.

Skriv om en gang du knuste noe.
Har knust noen glass i min tid, men kan ikke huske en spesiell hendelse.

Hva er din favorittfrokost?
Jeg elsker mammas hjemmelagde, nybakte brødskiver med noe godt pålegg. Ellers er jeg glad i mager kesam med mye godt oppi.

Hvordan vil du at ditt liv som pensjonist skal være?
Rolig og godt. Mye bøker, Jørgen og besøk. Og gjerne reiser, om jeg har helse til det.

Hva er viktigst for deg politisk?
Dyrevern, barnevern, psykisk helse/helse generelt og miljø.

Hvilken dato ser du frem mot?
JULAFTEN! Og 1. januar, fordi jeg liker begynnelser. Også gleder jeg meg generelt mye til neste år.

Spiller religion en viktig rolle for livet ditt?
Ja. Men kanskje ikke slik mange tror.

Hvor rent er det i leiligheten din nå?
Sånn passe, men en del gjenstår.

Er det noe du er snobbete om?
Hoteller. Jeg liker meg best på fancy hoteller, helst 5-stjerners. Om jeg ikke har det fint rundt meg på reise blir mye av opplevelsen ødelagt. Og det er ganske trist i grunnen, fordi jeg gjerne skulle ønske jeg trivdes uansett hvor jeg var. Spesielt dårlig liker jeg gammeldagse hoteller og plasser, og om det er nedslitt eller støvete eller lytt. Også er jeg ikke så glad i spise på kjede-resturanter.

Resirkulerer du?
Ikke annet enn papp, glass og flasker. Skulle kanskje blitt bedre.

Hva er din favorittdessert?
Gelé kanskje? Eller en god iskrem. Eller en sikkelig god sjokoladekake med iskrem til.

Synes du det er viktig med bordmanerer?
Om jeg og Jørgen er alene – nei. Om vi har selskap, ja. Sånn type at jeg ikke bruker telefonen, slafser eller snakker med mat i munnen.

Hva fyller bokhyllen hos deg?
En herlig samling av skjønn- og faglitteratur. Ganske mye forskjellig. Og jeg har ikke nok plass til alle bøkene heller.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

3 Comments

 • Ingrid E

  Det var et skikkelig hyggelig innlegg :) Lykke til med pakking til juleferie!

  17. desember 2014 at 5:17 pm Reply
 • Marte

  Jeg er så altfor dårlig på å kommentere! Men jeg synes du er så flink, og veldig motiverende! Jeg setter pris på hvert eneste innlegg, bare så du vet det! :)

  21. desember 2014 at 12:19 pm Reply
 • m.

  Tror nesten jeg må stjele denne! Så mange fine spørsmål. Elsker sånt – det får deg til å tenke over ting man ellers ikke ofrer en tanke.

  28. desember 2014 at 11:33 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.