Musikkprosjektet: Gabriel Rios

19. oktober 2014

«Musikkprosjektet» er et prosjekt som starter denne måneden, der forskjellige bloggere hver uke går i dybden på forskjellige artister, musikere og band. De som deltar i prosjektet er Karoline, Maria, Silje, Renate og Gitte. Sjekk også musikkprosjektets spilleliste på Spotify, der vi deler våre favoritter.

Denne uken har jeg tatt for meg musikken til Gabriel Rios. Låten “Gold – Thomas Jack Radio Edit” går på de fleste radiostasjoner om dagen, og jeg måtte sjekke hvem denne mannen bak låten er. Gabriel Rios (36 år) er opprinnelig fra San Juan, hovedstaten i Puerto Rico (et selvstyrt, uinnlemmet territorium som tilhører USA). Som barn sang Rios i kirkekor, og han lærte å spille gitar av sin far. Etter han var ferdig på videregående skole bodde han perioder både i Belgia og Los Angeles. Han studerte kunst i Belgia, men bestemte seg til slutt, til tross for at han elsket å male, å bli musiker på heltid. Rios har vært med i mange band før han ble soloartist, blant annet “The Nothing Bastards”, “Los Mimes” og “L. Santo”, og han er veldig populær i Belgia (som nå er hans hjemsted).

Gabriel Rios hører vel mest innenfor sing-songwriter kategorien, men også under pop-rock og latin. Han har gitt ut fire album og tillegg livealbum, såkalt compilation album og minialbum. Det siste albumet, “This Marauder’s Midnight” ble gitt ut i år, og som sagt er låten “Gold” blitt en stor hit her til lands.

Jeg kan ikke bli helt fenget av musikken hans, utenom enkelte låter. Noen ganger føler jeg det blir veldig rotete og uoversiktelig. Og litt kjedelig. Jeg blir derimot veldig fenget av stemmen hans, den er veldig fin og kan gå både lavt og høyt. Og jeg elsker hvordan han spiller gitar, og rytmene i låtene hans. Den delen av musikken hans som er latininspirert er ikke noe jeg er interessert i å lytte til, så det trekker ned helhetsinntrykket mitt. Jeg synes det er litt merkelig å hoppe fra latin til pop-rock hele tiden, på de samme albumene. Men det skal sies, noen låter har kombinert latin og pop-rock på en helt fabelaktig måte. Og det er der jeg synes Rios er best.

Beste album: «This Marauder’s Midnight».
Beste fem låter: «Gold – Thomas Jack Radio Edit», «Gold», «Ghostboy», «Broad Daylight» og «Police Sounds».
Terningkast: 3/6.

Bildet i innlegget er tatt av Diederik Craps og brukes under lisensen Creative Commons.

 

Share:
Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

1 Comment

  • Maria

    Jippi! det er igang! Eg har vore klar for å lesa alle innlegga lenge:) heeh! LIkte innlegget ditt og! Enig med deg i at han har ein fin stemme, men sangane er litt sånn midt på treet!

    19. oktober 2014 at 7:04 pm Reply
  • Jeg blir superglad for en kommentar!

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.