Akkurat & Nå

16. oktober 2014

Jeg har fått leselysten tilbake! Faktisk har jeg ikke kjent på leselysten helt siden før jeg begynte å studere, og det er ganske lenge siden. Og selvom det går mye tregere nå enn for noen år siden, så er det utrolig deilig å lese igjen. Det som jeg selv har lyst til å lese. Har store planer for lesingen min neste år, skal prøve å gjøre den til en vane. Nå får jeg som regel kun lest om kvelden før jeg legger meg, og da får jeg ikke lest så mye før jeg blir trøtt.

Det siste året, og spesielt det siste halvåret har svimmelhet vært dominerende i min hverdag. Det er utrolig kjipt, skal jeg være ærlig. Den ødelegger for treningen min, mitt sosiale liv og simple ting som å lage middag eller vaske huset. Heldigvis har jeg også svimmelfrie perioder der jeg kan trene skikkelig og kan være litt produktiv. Legen finner ingenting, jeg har tatt ganske mange blodprøver nå. Jeg har prøvd å øke kaloriinntaket mitt, men det hjelper ikke noe særlig. Nå har legen nærmest konkludert med at det må være psykisk, noe jeg synes virker veldig rart og ikke særlig sannsynlig. Jeg kommer til å be om flere tester, og gjerne undersøkelse av spesialister. Så lenge prøver jeg å gjøre det beste ut av dagene mine hva svimmelheten angår. Det kunne tross alt vært så mye, mye verre. Smil.

Mat blir for meg mer og mer interessant. “MasterChef” på TV3 er blitt daglig rutine, matbloggere dominerer feeden min på Bloglovin og kokebøker står høyt på ønskelistene mine. Det er litt som en ny verden som har åpnet seg for meg. Jeg merker selv hvor utrolig mye jeg har igjen å lære, så utrolig lite jeg egentlig kan. Skal bli spennende å fortsette med å tilegne meg matkunnskap fremover! Som dere kanskje har merket er jeg mest begeistret for enkle, sunne og kalorifattige middager nå for tiden.

Bergen smiler om dagen, med både mye regn og sol. Nettene er kalde, og det er det beste jeg vet. Vi har nå blitt hele 23 meldemmer i Facebookgruppen “Bergensvenn”, og jeg har faktisk vært kjempeflink til å møte nye mennesker. Nå blir det mindre og mindre skummelt for hver gang, og jeg digger at det finnes så mange spennende mennesker der ute! Vi går på kafé, drar for å kose med kattene på dyrebeskyttelsen, har jentekvelder og annet morsomt. Det å møte nye mennesker er en treningssak, og det blir bedre og bedre med tiden. Dessuten er jeg så heldig å ha en av mine beste venninner bosatt i Bergen, Cecilie! Vi har kjent hverandre siden vi var 12 år, og jeg synes det er så gøy at vi nå bor i samme by.

Jeg elsker prosjekter! Det har jeg spesielt funnet ut dette året, med livsstilsendringen min. Over nyttår har jeg lyst å ha et nytt prosjekt hver måned, og et av dem har jeg lyst at skal være en kjøttfri måned. Jeg har ingen planer om å bli vegetarianer, men jeg liker å utfordre meg selv. Dessuten kan det bli morsomt å se hvor vanskelig/lett det vil bli uten kjøtt.

Hvis dere skulle hatt småprosjekter hver måned, hvilke prosjekter ville dere valgt i så fall?

Bildet er tatt av Clemens Fantur og brukes med tillatelse.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også vil like...

7 Comments

 • Maria

  drikker du mykje lettbrus? Tanten min sleit med svimmelhet, var tilogmed inne på cat scan utan at dei fant noko! men så slutta ho å drikke pepsi max, også forsvant svimmelheta. legane visse ikkje kvifor, men ho trudde sjølv at det var fordi ho fekk i seg for mykje kunstige søtningsstoffer!

  Og lykke til med kjøttfri måned! Eg har hatt kjøttfri uke nå, og tenker at eg bare tar det med meg inn i neste uke og! Det er ikkje problematisk i det heile tatt! :)

  16. oktober 2014 at 5:23 pm Reply
 • carolinesverden

  Maria: Jeg drikker kun lettbrus i helgene, men jeg bruker jo mye kunstig søtstoff i form av Sukrin etc. Kanskje verdt et forsøk, takk!

  16. oktober 2014 at 5:52 pm Reply
 • Martha

  Fint innlegg :)

  18. oktober 2014 at 11:06 pm Reply
 • SynLar

  Jeg skulle egentlig ha et miniprosjekt med å være vegetarianer i én måned i år, men det blir så vanskelig å komme i gang med det. Kanskje jeg heller skal henge meg på neste år?

  19. oktober 2014 at 4:00 pm Reply
 • carolinesverden

  SynLar: Ja, det hadde jo vært supert å være flere! :)

  19. oktober 2014 at 4:04 pm Reply
 • Monica M. Bergsvann

  Rydde opp og kaste ut. Enten til “Fretex”, søppelbøtten eller noen andre som trenger det.

  20. oktober 2014 at 11:19 pm Reply
 • sliten gravid kjerring

  Huff svimmelhet vet jeg mye om. Vært hos øre-nese-hals lege? Svimmelhet sitter jo i øret hvor balanseorganet sitter og de har enkle tester for ting som meniere, krystallsyken og virus på balansenerven. God bedring!!

  25. oktober 2014 at 9:08 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.