Minus 20 kg

1. juli 2014

Dagen er her, dere. Jeg har endelig klart å gå ned hele 20 kg siden 1. januar 2014. Jeg er rimelig stolt av meg selv, for å si det mildt. Veien har vært tøff, lang og lærerik. Tidligere har jeg skrevet litt om hva jeg har gjort, men her er “min oppskrift” i korte trekk:

 1. Jeg bestemte meg. Ordentlig. Ikke noe tull, nå var sofagrislivet slutt. Man må ville, man må ville sikkelig. Ellers nytter det ikke. Og når man virkelig vil så må man virkelig bestemme seg.
 2. Jeg tegnet abonnement på treningssenter som ligger i gangavstand fra der jeg bor. Ikke alle trenger dette, men for meg var det viktig. Der hadde jeg tilgang på alt jeg trengte og hadde ingen unnskyldinger siden det ligger så nært. Deretter begynte jeg å trene to ganger i uken, så tre og nå trener jeg fire ganger i uken. To av øktene inneholder styrketrening, fordi det er viktig for kroppen (spesielt når man går ned i vekt og mister mye muskelmasse). La meg presisere at her gjelder også “bestemme-seg-prinsippet” i høyeste grad. Det er mer enn en dag jeg har måtte tvinge meg selv på trening, og har hatet det så indelig mye.
 3. Jeg kastet all søppelmat som fantes i leiligheten og begynte å planlegge alle ukene mine på søndagskveldene. Så handlet jeg inn alt for en uke på mandagen. Hver dag skriver jeg ned alt jeg spiser, og teller kalorier. Mange synes dette er fanatisk, men for meg er det avgjørende viktig å gjøre det slik. Det er min suksessfaktor. Sklir jeg ut på kostholdet er all treningen nærmest forgjeves (ja, jeg vet den ikke egentlig er forgjeves. Men på vekttapet er den det). Forresten lager jeg og mannen min nå omtrent all maten vår fra bunnen av.
 4. Jeg begynte å spise minst 300 gram grønnsaker og minst 200 gram frukt hver dag. Passet på å få i meg nok melk, omega-3, hjertevennlig mat. Nok fett, protein og karbohydrater. Finne en balanse. Jeg registrerte meg hos Grete Roede og teller både kalorier og matinnhold på deres hjemmesider.
 5. Jeg tok kroppsanalyse hos treningssenteret mitt og fant ut at jeg må ligge på minst 1600 kalorier om dagen. Og 1800 eller mer de dagene jeg trener. I tillegg ligger jeg på 2000-2200 kalorier på lørdagene, da jeg gjerne tar litt godteri og potetgull. Hos PT fikk jeg også et godt treningsopplegg skreddersydd min kropp og mine behov.
 6. Hos legen min tok jeg blodprøver og blodtrykk. Dette akter jeg å følge opp en gang i halvåret, for å vite at alt er som det skal.
 7. Jeg fortalte alle jeg kjenner at jeg har skiftet livsstil, slik at det skulle være vanskeligere for meg å backe ut. Dessuten er folk veldig snille når jeg kommer på besøk, og tar hensyn til meg uten å stille masse spørsmål.
 8. Alt i alt må man være sta, målbevisst og dritlei av det usunne livet man før har levd. Dette er ikke noen lett utvei. Det er blodslit med noen oppturer og mange nedturer. Men det er verdt det.
 9. Jeg har lest masse om mat, kosthold, livsstil og trening. Man skal ikke høre på hva alle andre sier. Man må gjøre det man selv tror er best.
Share:
Previous Post Next Post

13 Comments

 • im

  WOW! For en forandring! Gratulerer så mye med 20kg-målet! :-D (Y) *applaus*

  1. juli 2014 at 11:52 pm Reply
 • Ina

  Flink har du vært:-)

  2. juli 2014 at 4:58 am Reply
 • Renate

  Utrolig flink! Du har all grunn til å være stolt! :)

  2. juli 2014 at 8:12 pm Reply
 • Kristine

  Hurra for deg! Jeg er enormt imponert over viljestyrken din! :D

  2. juli 2014 at 10:25 pm Reply
 • Ingvild

  Hurra! Nå ble jeg faktisk ganske IMPONERT. Du er så dyktig og målbevisst! Shitt, jeg ble motivert til å begynne å trene nå :D Gratulerer, og fortsett med den gode holdningen!

  Forreeesten, så ser du utrolig flott ut!

  3. juli 2014 at 7:19 am Reply
 • Hilde

  Du ser flott ut

  3. juli 2014 at 7:20 am Reply
 • Milla

  Wow. Gratulera så mye. Du e vakker :D

  // Tusen tusen takk <3

  3. juli 2014 at 2:03 pm Reply
 • Brita Melissa

  Først og fremst gratulere og takk fon at du vil dele og feire målet med leserne :)) Du har virkelig viljestyrke og så greit å ikke pakke det inn med all verdens unnskyldninger men si det som det er – at man må bestemme seg.

  4. juli 2014 at 4:29 am Reply
 • Likegyldighet

  wow! gratulerer! utrolig imponerende, og ELSKER selvtilitten du har på det siste bildet.

  4. juli 2014 at 12:02 pm Reply
 • SynLar

  Gratulerer så mye! Du er en inspirasjon med hvor målrettet du er!

  6. juli 2014 at 11:09 am Reply
 • Carina

  Du er så flink, flink, flink! En stor inspirasjon!

  16. juli 2014 at 10:01 am Reply
 • Susanne Nesse

  Imponerende! Du er jammen flink, altså! :-D

  19. august 2014 at 11:04 pm Reply
 • Mie

  Godt jobba, du ser fantastisk bra ut:)

  27. august 2014 at 7:51 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!