Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /customers/0/e/4/carolinesverden.com/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 25

Syv nye suppeoppskrifter

16. juni 2014

NOK EN UKE HAR GÅTT, og vi har hatt en ny suppeuke. En ny suppe hver eneste dag. Det ble skikkelig suksess forrige gang vi hadde suppeuke, og selvfølgelig skal jeg dele oppskriftene med dere! Kanskje dere får prøvet ut noen selv? Suppe er i allefall en veldig god måte å få i seg mange grønnsaker på. Vær obs på at oppskriftene er laget for enten to store porsjoner eller fire små porsjoner. Når jeg viser kaloriantall per porsjon er dette da beregnet som én stor porsjon.

Mandag: Spinat- og grønnkålsuppe (482 kalorier per posjon)

Denne suppen er virkelig stappfull av alt mulig som kroppen roper hurra for. Dessuten er den utrolig god, mye bedre enn navnet tilsier. You should try it. Du trenger: ♥ 200 g grønnkål ♥ 200 g spinat ♥ 10 dl grønnsaksbuljong (tilberedt) ♥ 1 dl kremfløte ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 4 stk egg ♥ 5 g smør ♥ 1 stk løk ♥. Hardkok eggene og sett dem til siden i kaldt vann. Kutt opp og stek løk og hvitløk i litt smør i en kjele. Hell i buljongkraft og kok grønnkål og spinat i dette 5-10 min. Grønnkålen og spinaten vil krympe etterhvert som de kokses. Mos deretter alt med en stavmikser. Tilsett fløte, valgfritt krydder og egg til slutt.

Tirsdag: Soppsuppe med bacon (470 kalorier per porsjon)

Dette var både min og mannens favoritt denne uken. Den smaker utrolig godt, og er full av næring. Du trenger: ♥ 500 g sjampinjong ♥ 1 stk løk ♥ 1 ss ekte smør ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 3 dl skummet melk ♥ 6 1/2 dl hønsebuljong, ferdigblandet ♥ 2 dl matfløte ♥ 2 ss sitronsaft ♥ 60 g engelsk filetbacon, Grilstad ♥. Rens soppen og kutt den i biter (hold tilbake ca 100 gr til garnityr). Finhakk løken og fres den i en kjele på middels varme i smør til den er blank og myk. Tilsett sopp og la det frese ytterligere et par minutter. Ha i buljong og melk og la det småkoke under lokk i 15-20 minutter. Tilsett fløten og kjør suppen til en jevn suppe med stavmikser eller i hurtigmikser. Spe på med mere buljong dersom suppen blir for tykk. Smak suppen til med salt, pepper og sitronsaft. Stek bacon i små biter og legg til side. Den resterende soppen og hvitløk freses i pannen i baconfettet og litt smør. Fordel suppen i dype tallerkener og topp det hele med den freste soppen, hvitløk og bacon.

Onsdag: Grønnsakssuppe med pesto (470 kalorier per porsjon)

Her har vi en en veldig næringsrik grønnsakssuppe med pesto. Du trenger: ♥ 3 stk potet ♥ 1 stk aubergine ♥ 1 stk squash ♥ 1 stk fennikel ♥ 1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano ♥ 4 stk sjalottløk ♥ 1 pk  røde linser, GoGreen ♥ 5 dl grønnsaksbuljong (tilberedt) ♥ 5 fedd hvitløk ♥ 4 ss grønn pesto ♥. Sett stekeovnen på 170 grader. Skrell potetene og del både dem, auberginen og squashen i terninger. Fennikelen deler du enten i tynne båter eller i mindre biter. Finhakk løk og hvitløk. Ha alle bitene i en ildfast form. Dryss over salt og pepper. Sett formen midt i stekeovnen og la den stå i 40 minutter. Rør rundt en eller to ganger under steketida. Hell linsene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann før du har dem over i en kjele sammen med alle grønnsakene. Hell i nok buljong (eventuelt litt vann) og tomater til at det akkurat dekker grønnsakene. Kok opp og la det småkoke i 7–8 minutter. Smak til og kjenn om suppa er passe krydret. Om du vil kan du gjøre suppen glatt med en stavmikser. Legg en god klatt med pesto oppi hver suppetallerken.

Torsdag: Ertesuppe (516 kalorier per porsjon)

Nydelig ertesuppe med egg. Elsker grønnfargen! Du trenger: ♥ 600 g erter grønne fryst ♥ 1 dl matfløte ♥ 5 fedd hvitløk ♥ 4 egg ♥ 5 g smør ♥ 2 dl vann ♥ 5 dl grønnsaksbuljong (tilberedt) ♥ 1 stk løk ♥. Ha smør i en dyp kjele. Hakk løk og hvitløk og stek i smør. Hell over vann og grønnsakskraft, og la det koke i 10 minutter. Ha i ertene og la det koke i 5 minutter til. Ta kjelen av plata og mos grønnsakene med en stavmikser. Ta kjelen tilbake igjen på plata og ha i matfløte. La suppa koke i 10 minutter til, og smak til med salt og pepper. Server suppa med egg.

Fredag: Kyllingsuppe med pasta og brokkoli (515 kalorier per porsjon)

Denne suppen er god på en mild sommerkveld. Du trenger: ♥ 400 g kjøttdeig av kylling og kalkun ♥ 10 g smør ♥ 20 g pasta fullkorn ♥ 1 stk løk ♥ 1 stk paprika ♥ 1 stk brokkoli ♥ 10 dl buljong, Kjøtt (ferdigblandet) ♥ 1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano ♥. Kok pasta som anvist på pakken og brun kjøttdeigen i smør. Kutt opp grønnsaker og stek i en kjele med smør (løk først og så det andre). Ha i hakkede tomater og buljong og kok opp. Tilsett valgfritt krydder, kjøttdeigen og pastaen på slutten.

Lørdag: Fersk suppe (165 kalorier per porsjon)

Denne suppen er kalorifattig og veldig god med svinekjøtt (vi hadde ytrefilet). Et tips er å tilsette salsa og rømme i suppen, det blir også veldig godt. Du trenger: ♥ 15 dl kjøttbuljong (tilberedt) ♥ 200 g gulrot ♥ 1 stk blomkål ♥ 4 stk sjalottløk ♥ 10 stk asparges ♥ 10 g smør ♥. Kutt opp grønnsakene og surr dem litt i en kjele med smør. Hell i buljongen og la alt koke til gulrøttene er myke. Bruk stavmikser for å få en jevn suppe. Server med kjøtt eller noe godt brød, for eksempel.

Søndag: Rekesuppe (328 kalorier per porsjon)

Jeg er egentlig ingen rekefan, men denn suppen var veldig god. Et tips er å ha litt tacokrydder i, det var overraskende godt. Du trenger: ♥ 400 g reker i lake, Godehav ♥ 2 stk løk ♥ 4 stk gulrot ♥ 1 stk purre ♥ 4 ss tomatpuré ♥ 3 dl skummet melk ♥ 2 ss sitronsaft ♥ 2 dl grønnsaksbuljong (tilberedt) ♥ 10 g smør ♥. Kutt opp grønnsakene og surr dem i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré, sitronsaft, melk og buljong. Smak til med valgfritt krydder. Tilsett rekene rett før servering.

Share:
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Ingrid E

  Høres skikkelig digg ut, gleder meg til å prøve! :)

  16. juni 2014 at 3:18 pm Reply
 • Ingvild

  OMG! For et fantastisk innlegg, disse suppene må jeg jo bare prøve! Har inntatt ‘hybel-livet’ for sommeren i forb. med sommerjobb, så supper er midt i blinken :-D Ah, gleder meg…ser så fristende ut :)

  16. juni 2014 at 6:30 pm Reply
 • Kristine

  Mange spennende supper! Jeg er superfan av spinatsuppe – veldig godt og superenkelt. Jeg lager bare vanlig hvit suppe og har oppi most spinat og makaroni. Mm.

  29. juni 2014 at 7:38 pm Reply
 • Marte

  Åh, soppsuppen! Jeg har spist den til middag to ganger på 3 dager nå, haha! Da må jeg jo nesten bare prøve de andre du har foreslått..
  Har prøvd å lage litt forskjellige supper, og eeelsker de hver gang, men det er alikevel litt tiltak å faktisk lage! Må nok bli flinkere til detta :)

  3. juli 2014 at 6:00 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.