Slik planlegger jeg ukene mine

19. juni 2014

Jeg har fått en del spørsmål på Instagram om hvordan jeg planlegger ukene mine når det kommer til kosthold. Tenkte jeg kunne skrive litt om det her, selvom det er ganske basic (synes jeg). Hver søndag setter jeg meg ned for å planlegge hva vi skal ha til middag hver dag uken som kommer. Her prøver jeg å passe på at hver middag har minst tre forskjellige grønnsaker (og helst så mange forskjellige grønnsaker som mulig i løpet av en uke) og inneholder protein i form av enten kjøtt, linser, egg eller bønner. Jeg har også litt karbohydrater i middagen i tillegg til grønnsakene, som for eksempel poteter, fullkornspasta, byggris eller søtpotet. Som regel bruker jeg oppskrifter som jeg har laget før, men prøver også å lage nye ting så ofte jeg kan. Da prøver jeg å kombinere slik at middagene er på mellom 400-600 kalorier per porsjon. Jeg er ikke så glad i fisk, men prøver likevel å få inn et fiskemåltid i uken. Som regel blir det på søndager, og jeg tar tran hver dag i tillegg. Og forresten lager jeg de fleste middager fra bunnen av, selvom jeg tar lettvinte løsninger noen ganger.

Utenom middager kjøper vi alltid inn frukt, slik at vi kan spise 2-3 frukt hver dag. Andre matvarer vi alltid har i huset er skummet melk, egg, ekte smør, Skyr til hver dag jeg trener, kaffe, brød til Jørgen, knekkebrød til meg, ulikt pålegg, grønnsaker til å ha på pålegg, to brus uten sukker til helgen (hverdager drikker jeg kun vann, hjemmelaget juice, melk og te), potetgull og litt smågodt til lørdagskvelden, byggris, mørk sjokolade (over 85 % kakao), lettost, krydder, løk (kan brukes til alt), olje, nøtter nok til en liten neve hver dag, havregryn og ellers ting man kan kose seg litt med på kveldene (som grønnkål til å lage chips av, lomper til chips, Kesamdipp, bær, Kesam Lime, lettis uten sukker, sjokoladekake fra Funkjonell Mat, popcorn fra “Propercorn”, Snack A Jacks og slikt). Jeg ser alltid over hva vi har i skap og kjøleskap for å se hva vi mangler, og skriver det på listen.

Når jeg har funnet ut alt vi skal ha til middag og ellers så må jeg skrive ned alle ingrediensene så jeg vet hva som skal kjøpes inn. Jeg og mannen min bruker en app som heter “ShopShop” som handleliste. Den kan kobles opp mot “Dropbox” også, så vi kan handle og stryke ut samtidig som alt synkroniseres på begges telefoner. Jeg sjekker som regel appen “Mattilbud” hver mandag (dagen vi handler) for å se om det er tilbud på noe av det vi trenger. På “ShopShop” appen skriver jeg ned alle butikkene vi skal innom og hva jeg skal ha på de forskjellige butikkene. Vi handler som regel inn det meste på Rema 1000, men handler tilbud på COOP OBS og COOP Xtra. Dessuten er vi ofte innom Meny hvis vi skal ha noe som ofte andre butikker ikke har (Meny har også ofte gode tilbud).

Så er det bare å dra ut for å handle. Heldigvis ligger butikkene veldig nært hverandre her, så det er bare å gå å plukke det man skal ha, haha.

Share:
Previous Post Next Post

9 Comments

 • Milla

  Åh herre. Eg trenge sykt å bli bedre te å planlegga mat uke for uke. Må faktisk bli flink te å gjør det og ikje bare la det bli med snakket.

  / Oj, tusen takk for fin kommentar søte <3 <3 <3

  19. juni 2014 at 2:22 pm Reply
 • Ingvild

  Wow, imponerende! Hehe, jeg hadde blitt sprø hvis jeg skulle klart alt det der, så, all creds til deg altså! Forresten er det veldig motiverende å lese om slike ting. Ha en fin dag! :-)

  19. juni 2014 at 5:42 pm Reply
 • Heidi

  Du er flink altså <3

  19. juni 2014 at 8:01 pm Reply
 • Angela

  Hm, ganske gjennomtenkt ja.. Imponerende!

  23. juni 2014 at 6:27 am Reply
 • Carina

  Når jeg bor for meg selv (evt. med kjæresten) har jeg store planer om å bli (nesten) like flink som deg, planlegge middagene, ta en eller to turer til Sverige i måneden osv. Rett og slett planlegge mer, kan spare så utrolig mye penger på det!

  25. juni 2014 at 12:35 pm Reply
 • Lovelylillers sunne oppskrifter

  Så rutinert :D Jeg planlegger aldri noe som helst mht kosthold og slikt- Jeg er bare innom butikken hver dag eller annen hver dag og handler det jeg har lyst på :p

  25. juni 2014 at 8:55 pm Reply
 • torawee

  Flink! Hadde jeg gjort det samme, tror jeg kanskje all maten hadde fått pels på seg etter hvert, jeg er ikke like flink til å spise hele tia.

  27. juni 2014 at 2:05 am Reply
 • Milla

  // <3 <3 <3

  30. juni 2014 at 8:18 pm Reply
 • Kjelli

  Hei!

  Hvor får du kjøpt Propercorn? :)

  9. oktober 2014 at 11:06 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!